מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חצי הכוס המלאה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   יש דרכים שונות לשתות וויסקי אומר יונתן ישי, עם קרח, מים ויש אפילו מחללי קודש ששותים אותו עם קולה, אבל מתברר שדווקא לכוס השפעה מכרעת על הטעם. בראשון הקרוב יתקיים במסעדת ''איש הענבים'' ערב טעימות וויסקי בכוסות רידל. הזדמנות להתוודע לצד המקצועי של הטעימה.

מהי הדרך הנכונה לשתות וויסקי? נקי, או עם קרח? ומה בנוגע למים, האם תוספת קטנה של מים לוויסקי 'פותחת' אותו או חלילה הורסת? והאם תוספת קולה היא חילול הקודש בכבודו ובעצמו?
שאלות אלו ושכמותן עולות לעתים קרובות בכל מפגש או דיון העוסק בוויסקי. אך מה בנוגע לכוסות, מהי הכוס הנכונה לשתות בה וויסקי? והאם יש חשיבות לצורת הכוס או אולי לגודלה כאשר אנו טועמים ומריחים את המשקה החום?

התשובה ללא ספק היא חיובית. לצורת הכוס חשיבות מכרעת כאשר אנו טועמים וויסקי ובהחלט ניתן לומר כי צורת הכוס יכולה להשפיעה באופן דומיננטי על תוצאות הטעימה.

לאורך כל ההיסטוריה שתו בני האדם יין ואלכוהול בכלים או כוסות שנועדו לכך. מטרת אותם כלים הייתה ברורה: לאפשר שתייה נוחה של אותם משקאות אלכוהוליים. עם השנים, כאשר הדרישה לאסתטיקה וליופי גדלה, הפכו כלים אלו לכוסות מעוצבות ומקושטות אך יחד עם זאת, איש לא נתן את דעתו לעובדה כי צורתה החיצונית של הכוס יכולה להשפיע על חווית השתייה. הקשר בין סוג הכוס לסוג האלכוהול היה עניין מסורתי יותר מאשר פונקציונאלי.

בסוף שנות ה- 50 של המאה העשרים, משפחת רידל, המייצרת כוסות למעלה מ- 300 שנה, הייתה הראשונה שהבינה את חשיבות צורתה של הכוס. אמנם חלפו למעלה מחמישים שנה מאז החלה משפחת רידל לחקור את העניין אך רק בעשור או שניים האחרונים החל הנושא לצבור תאוצה. מטרת הכוסות של רידל היא לאפשר לנו ליהנות בצורה הטובה ביותר מהיין או מהאלכוהול.
אם ג'אורג' רידל היה אדריכל, הוא ללא ספק היה משתייך לזרם ה'באוהאוס' המפורסם, אותו זרם אשר חרט על דיגלו את המסר ''Functions Form Follows''.

המהפכה של הכוסות הפונקציונאליות אמנם החלה בעולם היין רק בשנים האחרונות, אבל כיום מוקדשת מחשבה רבה בתכנון ובעיצוב כוסות אשר יותאמו לכהילים שונים, ביניהם הוויסקי.
בתחילת שנות התשעים התקבץ פנל של בכירי ממומחי הוויסקי הסקוטי במשרדים הראשיים של חברת רידל באוסטריה במטרה למצוא את הכוס האידיאלית עבור טעימת מאלט. לאחר ניסיונות רבים הגיעו לצורה המושלמת לדעתם, בעבור המאלטים הסקוטים. למעשה מדובר בתפיסה חדשה ומהפכנית בנוגע לצורת הכוס.

עמותת הוויסקי החליטה לחקור את העניין ולצורך כך בנתה ערב טעימות, שבו, בעזרתם של ארבעה מאלטים סקוטים בעלי אופי שונה זה מזה, מארבעה אזורים שונים בסקוטלנד, ננסה להבין את ההשפעה האדירה שיש לצורת הכוס על הטעמים והריחות השונים. את כל אחד מהמאלטים נטעם בארבע כוסות שונות על מנת שנוכל לחוות את השפעת הצורה באופן מרבי על חוש הטעם וחוש הריח ולבדוק כיצד כוס המאלט של רידל מעצימה את חווית הטעימה.

בין השאר יעסוק הערב בחושי הטעם והריח ובכל הנושא של טעימות וויסקי מקצועיות.
את הערב ילוו חיים גן, יו''ר פנל הטועמים של מגזין יין וגורמה, וטל חוטינר, שגריר ג'וני ווקר בלק לייבל.

גם חובבי וויסקי ותיקים אינם יכולים שלא להודות כי הניסיון עם הכוסות השונות, ללא ספק פתח עולם חדש ושלם של ריחות וטעמים אשר לא ידעו על קיומם בוויסקי. זו הזדמנות חד פעמית לחוות מספר מאלטים שונים במספר כוסות בעת ובעונה אחת.


ערב טעימות הוויסקי בכוסות רידל יתקיים ב''איש הענבים'' ביפו, ביום ראשון 11.12.05 בשעה 19:30. עלות הערב 185 שקל למשתתף. המחיר כולל כוס מאלט של רידל (בשווי של כ- 120 שקל). כמו כן, במהלך הערב ניתן יהיה לרכוש כוסות Riedel במחירים מיוחדים.
יש להירשם מראש במייל john@iws.co.il או בטלפון 052-2425291
הערב ילווה בכיבוד קל.