מיכל גיא (קרניבורית אנינת טעם) מבלה ערב כהלכה במסעדת NG שבנווה צדק, תל אביב. ביום א' הראשון של כל חודש (3 באפריל בשבילכם) נערכת כאן ארוחת ברברים, שבה חייבים לאכול את הבשר עם הידיים. חוויה קמאית כבר אמרנו?
בכל שבוע מתקרב אלינו האביב בעוד צעד, ועכשיו כשהוא כבר ממש בפתח, בהחלט מרגישים בבואו במסעדות. הנה כמה המלצות: ארוחה אביבית במסעדת קצה הנחל הצפונית, ולא נרגיש את האביב בלי – קצת הכנות לקראת ליל הסדר הקרב ובא
עומר גנור (אני כאן בשבילכם) מבית סדנאות האלכוהול של זמן אמיתי: לא הייתה לי ברירה, נאלצתי לטעום שני מותגי ויסקי חדשים שיובאו לארץ על ידי חברת בנימינה ספיריטס: לייבל 5 וסינגל מאלט גלנטורנר. זה הכול שירות לציבור
בבוקר-צהרי יום שישי האחרון ערכו מקימי האתר בייגלה במסעדת שלוותה שבנמל תל אביב אירוע התרמה למען עמותת לשובע. תחת הכותרת "להיות בסדר עם חברים" נאכלה ארוחה מפוארת שהכנסותיה קודש לארוחות חג לנזקקים. והשבעים? שבעים
גיא סופר מגיע למסעדת החומוסיה של זרזיר הממוקמת לא רחוק מהסופר של מושב כרמי יוסף, בקצה המועצה האזורית גזר. מתברר שחלומות אפשר להגשים גם אחרי גיל 40, ושכשאוכלים מנה טובה של חומוס בבוקר לא נרדמים בפגישות בצהריים
אמיר נהרי מוצא מענה לתפילותיו: סושי כשר במרכז תל אביב. סניף למון גראס שבאבן גבירול אמנם קיים כאן כבר למעלה מעשר שנים, אך לאחרונה התחלפו בעליו ותעודת כשרות נתלתה על אחד מכתליו. והסושי? והתאילנדי? מעולה
מסעדת החלבייה בירושלים מציעה אוכל איכותי מהיר. בתפריט של החלבייה: פסטות, סלטים, כריכים וארוחות בוקר המוגשות כל היום, מנות מרכיבים טריים שנקצצים במקום, אווירה ייחודית ועיצוב בסגנון וינטאג'. ובצהריים – עסקית
על פיצה אפשר לשים הכול. מתחילים בזיתים, עוברים דרך עוף, אננס ואספרגוס ומי יודע עד לאן נגיע. אבל מה שהכי כיף בפיצה זה שהיא חמה, עשויה מבצק פריך ושמונחת עליה גבינה שעד הרגע בעבעה בתוך תנור בוער. קחו 4 פיצות
בדיוק עכשיו אנחנו מתברכים במעט גשם, אבל אל המסעדות כבר הגיע האביב. הן מתחדשות עם רעיונות ועם מאכלים חדשים, והמרוויחים הבלעדיים הם, כמובן, אתם. בשביל לארא, למון גראס, הנמל 24 ופינגוין האביב כבר בפתח, בואו גם
"פרוסות הדג העבות נתונות ברוטב לימוני על בסיס של ציר דגים, יין לבן וחמאה, ומלוות בשלושה סוגים של פטריות, בצלצלי שאלוט וארטישוק ירושלמי, שהפך נימוח וספוג בטעמי הרוטב..." שפרה צח, המטבח של יואב בר, מאראבו רמת גן
פסטיבל טעמים בעיר העתיקה מזמין אתכם לחגיגה של ריחות עתיקים, טעמים מסורתיים ואוכל אותנטי במסעדות שמעבר לשער יפו. החגיגה הקולינרית כוללת שוקי אוכל מסורתי, מסעות קולינריים שזורים בסיפורי אוכל, מופעי מוזיקה ומבצעים במסעדות
"גרוולאך, כך מסבירים לי, הם הפיצוחים הרומניים, נגיסות עור מטוגנות ופריכות שקשה לעמוד בפניהן, גם כשנזכרים ברמת הכולסטרול שהן בוודאי מתהדרות בה..."שירלי רחמים, מטבח מזרח אירופי וצויקה רומנית, שמאלץ, ראשון לציון
"זו הייתה מנה ים תיכונית נהדרת שאני מתאר לעצמי שכל רוכב אופניים לאחר עלייה תלולה ישמח להחזיר אנרגיה באכילתה..." יובל בלנקובסקי מכיר את קאדנס בר קפה, שילוב ייחודי של מרכז אופניים ובית קפה-מסעדה במבשרת ציון
שירלי רחמים לוקחת את אבא שלא עוזב את המזרחית הקבועה ליד הבית למחוזות חדשים בראש העין – מסעדת ריחן. במזרחית כמו במזרחית, קבלת הפנים שופעת סלטים, רק שפה המנות המיוחדות כוללות כופתא-סינייה ואורז בלתי נשכחים
אורלי פרש-אזולאי נפגשת עם חברת נעורים במסעדת אלריאן החיפאית, שמציעה לסועדיה טעמים ביתיים ואימהיים. על צלחות של טאבולה, פתוש, כופתה, טחינה, קובה, ספיחה ועוד הן נזכרות במטעמי הנעורים שלהן, כי אין כמו חיפה
מורם מעל רחוב וייצמן, לא רחוק מכיכר המדינה שבתל אביב, נמצא בית הקפה-מסעדה אלתר נתיב. עם מוצרים טריים, כשרים ואיכותיים מכינים לכם כאן מדי יום ארוחות נהדרות, שאותן כדאי ומומלץ לצרוך בפורמט של ארוחה עסקית משתלמת
איך אתם חוגגים את פורים? שולחים את הילדים לבית הספר בתחפושת? מנשנשים אוזני המן ממשלוח המנות שלהם? מתחפשים בתחפושת תקופתית במשרד? למה שלא תחגגו קצת באמת? אם אין לכם רעיונות, מצאנו בשבילכם ארבעה – במסעדות טובות
"כשאנו מגיעים לעיקרית, שואל המלצר רטורית: אנטריקוט? כי זהו הייחוד העיקרי של מסעדת לאנרטריקוט דה פריז, המתגאה בכך שהיא נאמנה למנה המקורית שפיתח השף פול ז'יסנט דה סור..." שפרה צח, לאנטריקוט דה פריז בהרצליה
נכנס אדר, ואתו ניחוחות אפיית אוזני המן. אם אין לכם סבתא חובבת אפייה או שכנה נדיבה שתזרוק לכם פירור פרג, אתם מוזמנים להתנחם במאפי הקונדיטוריות הנהדרים, ייתכן שתופתעו ותגלו שהם קצת יותר מעניינים מאלו של השכנה
בטור היין של יובל בלנקובסקי, הוא ממליץ על היינות החדשים בשוק הישראלי לקראת סוף החורף, תחילת האביב ופורים הבא עלינו לטובה. מה אתם מתכננים לשתות במשתה פורים? יין כבד, עשיר וסמיך, קליל ומקסים או שמח וקופצני?
"הסינטה, אגב, הייתה נהדרת – עשויה במידה הנכונה, עסיסית ומלאת טעם..." עיינה גל חוזרת למחוזות ילדותה במסעת פינגוין שבנהרייה. היא כבר חוגגת את שנתה השבעים, אך מסעדת הדגל של שדרות הגעתון ממשיכה לחדש את פניה
"מהעיר זחלה הלבנונית ניתן השם לכל מה שמייצג את העושר הקולינרי של לבנון – זחלאווי..." ארז שבת מגיע למסעדת זחלאווי שביישוב הגלילי ג'יש (גוש חלב). כאן הוא מגלה מנות לבנוניות טריות ונהדרות, עראק משובח ושף מוכשר
"אחד הטרנדים בדיאטות הוא תפריט חדגוני. היתרון היחיד הוא בכך שבגלל השעמום אוכלים פחות..." איך תישמרו מפני דיאטה לא נכונה ואפילו הרסנית? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה עושה בדיאטות סימנים, עשרה ליתר דיוק.
"כאן מתחילים העניינים להסתבך. ברור שניקח את הוופל הבלגי, גאוות המקום, אבל עם מה? 'אתן אוהבות שוקולד? אגוזים? מייפל? תפוחים וקינמון?' מנסה המלצרית הנחמדה של לה גופרה לסייע..." שפרה צח, קפה לה גופרה, רמת השרון
"היום מגישה מנורה אוכל טעים, טרי ולא יומרני. אנחנו מארחים הרבה חגיגות בר מצווה ואירועים משפחתיים אחרים, וכפי שאתם רואים, אני לא מהשפים שמכינים מנות מפוארות וקטנטנות..." יונתן שטרנברג אוכל במסעדת מנורה, ירושלים