מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת טרסה ירושלים

טרסה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יעקב אלברט מבקר במסעדת טרסה שבירושלים ומוצא מקום מושלם לערוך בו אירועים, אל מול נוף חומות העיר העתיקה שמעליהן מתנוסס מגדל דוד. וזה עוד לפני שהוא ניסה את מנות הדגים הטריות והמגוונות וטעם את הקינוחים המתוקים

מאחורי הכנסייה הסקוטית‫‫, במרכז מורשת מנחם בגין, בין תמונות מנחם בגין הצעיר לבין מכתב הוקרה מרוב חברי הכנסת כתודה על תקיפת הכור הגרעיני בעיראק, ממוקמת מסעדת טרסה. כבר בכניסה משרה טרסה אווירה מוקפדת ועם זאת נינוחה, השולחנות עטופים במפות ולידם כסאות עץ. את מקומם של הקישוטים והתמונות על הקירות מחליף הנוף הנשקף מחלונותיה המקושתים של טרסה: חומות העיר העתיקה שמעליהן מתנוסס מגדל דוד.

טרסה נפתחה לפני כשלוש שנים. בבקרים היא משמשת את באי מרכז מורשת מנחם בגין כבית קפה, ובצהריים היא חוזרת ליעודה המקורי - מסעדה. מגוון המנות של טרסה כולל סלטים מורכבים כמו קיסר או חלומי, קישים, פיצות ודגים, כמובן.‬‬ אספקת הדגים הטרייה לטרסה מובטחת הודות לקשרי המשפחה של טל רוזנצוויג, מבעלי המקום, עם החנות 'בני דגים' שבשוק מחנה יהודה. ואכן, מעבר לתפריט הקבוע, ישנו תפריט אשר משתנה כמעט מדי יום לפי היצע הדגים הטריים הקיים.‬‬ הטריות ככלל היא נושא חשוב מאין כמוהו בטרסה, כך שכל המנות מבוססות על חומרי גלם מקומיים, איכותיים, טריים, ים תיכוניים עם הרבה שמן זית טרי ועשבי תיבול.‬‬

מעבר להיותה מסעדה, עורכת טרסה שלל אירועים, החל מבריתות, דרך חגיגות בר ובת מצווה וכלה בחתונות. החלל הפנימי של טרסה מכיל עד 250 אורחים, וכאשר נוספת המרפסת שנפתחת אל נוף העיר העתיקה, היא יכולה לארח עד 350 סועדים. אם ביום רגיל מבוסס התפריט של טרסה על כארבעה סוגי דגים שמשתנים בהתאם להיצע הטרי, הרי שבאירועים ישנם בין שמונה לתשעה סוגים בנוסף לאנטיפסטי, מעדני סושי טריים, לחמים ופוקצ'ות שנאפים במקום, כמו גם קינוחים, חלקם נעשים במקום וחלקם מיובאים מקונדיטוריה תל אביבית.‬‬

בין המנות הראשונות בולטות הגראבלקס והטורטייה קאסדיה. הגראבלקס, סלמון נורווגי כבוש במלח ים, מוגש עם שמנת חמוצה על לחם קלוי. הוא עדין מאד בטעמו ומשתלב נהדר עם השמנת. הטורטייה קאסדיה נאפית במקום עם פטריות, גבינה ועלי רוקט ומוגשת עם רוטב סלסה שמורכב מכוסברה, נענע ופלפל חלפניו, פיקנטי אבל לא בצורה מוגזמת. בסלטים של טרסה כמו החלומי וסלט הקיסר, ניכרת הקפדה על חומרי גלם טריים, עלים ויקרות פריכים.

המנות העיקריות בטרסה הן עשירות ונדיבות. מנות הדגים מלוות בירקות מוקפצים ובאורז, ואחת הקבועות היא ‫‫סלמון נורווגי ברוטב חרדל דיז'ון עם גרגרים. הסלמון עשוי במידה הנכונה, הוא עסיסי וטרי, ורוטב החרדל מוסיף לטעמו. המגמה בטרסה היא להשתמש בתבלינים זמינים וטריים, על כן עוטר הסלמון בגבעולי קורנית טריים. מנה נוספת מבין העיקריות היא בס אפוי היטב בתנור, שנסגר לפני על הפלנצ'ה, מה ששימר בתוכו את הטעמים ואת המיצים. ‬‬

גם למי שאינו חובב גדול של דגים מציעה טרסה מנות עיקריות אחרות דוגמת הרביולי בטטה ברוטב שמנת עם עגבניות מיובשות. הרביולי מיוצר אצל מומחי הפסטות, לה פאסטה די צ'ינציה, והאיכות שלו מורגשת. הוא בשרני, נימוח בפה ונטול זכר של צמיגות או עשיית יתר.

קינוחים במנעד טעמים נעשים כאן בטרסה. וולקנו היא עוגת שוקולד חמה עם שוקולד נוזלי נהדר, חמיצותו של קינוח המוס פסיפלורה מאזנת את מתיקות השוקולד,‬‬ ומלבד פסיפלורה מצאנו גם מוס גבינה לבנה ופקאן, מוס תפוחי עץ עם שקדים.‬‬ ניסינו גם קרם ברולה‬‬, פאי אגוזים ופאי גבינה מצוינים.

טרסה היא שילוב מעולה בין איכות לטריות ולנוף מרהיב, שמרימים את חוויית הארוחה בכמה שלבים.

הארוחה בטרסה נערכה לפני חג הפסח