זהו, יש לנו קיץ, והמחשבה על תבשיל קדירה או על סטייק גדול כבר יש בה כדי ליצור אגלי זיעה על המצח. במקום זאת, למה שלא תעברו למנות דגים קלילות וקיציות, ועדיף על הגריל. אספנו בשבילכם כמה הצעות, קיץ נעים
"ניוקי "ציו לופטו" - ניוקי עם פילה בקר, ברוקולי, בצל, פטריות ועגבניות מיובשות בציר בשר. המלצרית הזהירה שהמנה מעט חריפה. לא נבהלנו. הישרנו מבט אל הניוקי והוא השפיל עיניו ראשון..." מיה ואדם בר אמורה מיו תל אביב
זה רק נדמה לכם, היום לא יום ראשון, היום יום חמישי. במהירות הוא יפנה את מקומו לסוף השבוע, ואתם תוכלו לחזור אל הים, אל הבריכה ואל שאריות עוגת הגבינה שנשארו משבועות. הנה כמה המלצות שמחות לסוף השבוע במסעדות
אחרי סוף שבוע בדרום, מגיע גיא סופר אל סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע: תפריט טאפאס רחב, תפריט אלכוהול עשיר, ערבי קונספט מיוחדים, עיצוב מושקע הכולל בר גדול וחדרונים פרטיים ובירה צוננת. זאת הייתה ארוחה נהדרת
"נתחי צלעות הבקר הגיעו על גבי צלחת שחורה בוהקת דמוית סלע בזלת מסותת. הם נצרבו היטב, הונחו על גבי לחם קלוי מתובל בשמן זית, לוו בסלסת עגבניות מעושנות ובשיני שום אפויות..." יעל ברקוביץ', סקאלה אחרת בירושלים
יעקב אלברט אוכל ארוחת בוקר בסניף החדש של ויליג' גרין – ויליג' גרין המושבה שברחוב רחל אמנו במושבה הגרמנית. התפישה המרכזית שמנחה את שני הסניפים היא שאת מה שניתן להכין עצמאית, כך יכינו. ואם אפשר – אז אורגני
יואב בר, שף ובעלים של מסעדת מאראבו ברמת גן, חושף כמה פרטים אישיים וגם מסביר, צעד אחר צעד, איך מכינים עוגת גבינת עזים לכבוד שבועות בליווי פירות העונה וסורבה עונתי. אז מה הייתה אימא מכינה ביום שישי בבוקר?
לינור דגן צופה בהצגה פעפעג'ינה של המחזאית ובמאית חנה וזנה-גרינולד, שעוסקת בילדותה בין סמטאות יפו העתיקה רוחשות התבשילים, התבלינים והריחות: חוויה תיאטרלית מגרה, מרשימה ומשביעה, שמצליחה לשלב בין אוכל לתיאטרון
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה עם רשימת המלצות לקראת שבועות: איך תכניסו מוצרי חלב לאוכל שלכם בלי שתרגישו בנוכחותו – כשהיא לא רצויה? מתברר שחג שמחת חלב (שבועות), לא משמח את כולם, אז שיהיה גם לכם שמח!
המסעדה היפואית הוותיקה והמפורסמת, שמתהדרת בתפריט מכובד שכולל המון דגים, פירות ים ובשרים, מציעה לכם מנות טריות ואיכותיות. מומלץ ביותר, אחרי סיבוב בין סמטאות יפו, ליהנות מארוחה מול הים והשקיעה, ובצהריים – עסקית
מסעדות ארצנו שמחות לנצל את חג השבועות. בגאווה הן מוציאות את מאכלי הפסטות והשמנת, את הסלטים, את הקישים ואת עוגות הגבינה, כל אחת ופרשנותה המיוחדת לחג. מה שנשאר לכם לעשות זה לבוא. הנה לכם כמה הצעות מצוינות
אז, בימים ההם, כשחג השבועות היה עדיין חג חקלאי, היו מקריבים בני ישראל את ביכורי השדה שלהם כקורבן לאל בבית המקדש בירושלים. ומה עוד תבקשי מאתנו מכורה? הנה המסעדות החדשות שלנו, פרי ביכורנו מהשנה האחרונה
אם הכי כיף לכם להכין פסטה בשמנת, אם המאכל האהוב עליכם הוא קיש פטריות וגבינה, אם אתם מתענגים על סלט קפרזה עם שמן זית, אם במסעדה אתם תמיד בוחרים בעוגת הגבינה – זה המקום בשבילכם. ריכזנו רשימת מתכונים מכובדת, תיהנו
אולי לא כך במקור, אך בהחלט בנוהג – חג שבועות הוא חג הגבינה, העוגות והקישים. אם החלטתם השנה לא לעמול במטבח, הנה לפניכם מצעד עוגות הגבינה ושאר המאכלים שתוכלו לרכוש מוכנים ומצוינים בקונדיטוריות, בבתי הקפה ובמעדניות
יובל בלנקובסקי מתכונן לשבועות עם המלצות ליינות מארבע ארצות היין המסורתיות: צרפת, איטליה, ספרד וגרמניה. בנוסף, סיורים ואירועים ביקבים מקומיים לקראת חג השבועות – בואו לחגוג עם דלתון וברבדו. חג יין שמח
"האוכל טעים מאד ובסופו אנחנו מלקקים את האצבעות, הפעם לא רק ברמת המטאפורה..." אחרי ההצגה "לא על הלחם לבדו" מבקרים אמיר נהרי ובת זוגו במסעדת בלק אאוט – מסעדת חושך שבמרכז נא לגעת בנמל יפו, שמלצריה הם כבדי ראייה
"נותרתי מוקסמת מהביתיות, מהטעמים, מהמבחר ומהפשטות, ואם גם אתם מגיעים לאזור אחוזה, עצרו לאסוף לכם כמה מאפים, ואל תשכחו לטעום את החלבה..." שירלי רחמים מוצאת בלב לבו של רחוב אחוזה ברעננה את קונדיטוריה אנה
יעל ברקוביץ' וידידה הסטודנט הנצחי מגיעים למסעדת צונמי שברחוב בן-סירא בירושלים. כאן היא מגלה תפריט מגוון ואסתטי, רול באונטי עם קוקוס, אגוזים ושוקולד לקינוח, ומבצעים מיוחדים לסטודנטים. מישהו אמר דים סאם ולא קיבל?
ירושלמיט גריל בר היא מסעדת בשרים כשרה ואיכותית הממוקמת בכניסה לבית שמש. בירושלמיט, בשר טרי ואיכותי המוכן מדי יום במסעדה, תפריט מגוון של סלטים, תוספות ואף מנות מיוחדות ממטבח השף. ובצהריים – ארוחה עסקית, כמובן
ארבעה בתים, ובכל אחד מאכלים משלו. בין אם המילה "בית" מזכירה לכם אוכל תימני, ערבי, גלילי או ישראלי, ריחות הבישולים תמיד ייקחו אתכם למקום אחר. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות ביתיות, בתקווה שתמצאו את דרככם הביתה
יעקב אלברט מגלה גם את סניף דבלין ירושלים: פאב אירי אמתי עם אווירה ביתית, מוסיקה חיה וקהל מגוון. מגוון הבירות האדיר שבברזים מטופל היטב ובמקצועיות, הוויסקי מקבל מקום של כבוד, וליד האלכוהול גם אוכל מתאים
"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון
בתאריכים 2-6 ביוני תצטרף עירנו ירושלים לבירות העולם ותחגוג פסטיבל אופרה גדול. במסגרת הפסטיבל, מגוון רחב של מופעי אופרה מיוחדים כמו לדוגמה "ירושלים" מאת ורדי, פעילויות אמנות וכמובן – ארוחות מיוחדות במסעדות
קצת קשה להתעלם מסממני הקיץ שפוקדים את אזורנו באחרונה, אולם לשמחתנו, מעבר לחום הכבד, ללחות וליתושים המטרידים, מתחילות חגיגות הקיץ במסעדות. הן, כמובן, לוקיישן נהדר להופעות, ואנחנו שמחים להציע לכם כמה מהן
"אייל ענברי היא בירה מעוננת אדמדמה בעלת איזון מושלם בין מרירות לפירותיות, ולה 6.4% אלכוהול..." ארז שבת לומד על מותג הבירה בזלת בברוהאוס שברמת הגולן – מסעדה הממוקמת בתוך מבשלת בירה ומציעה, כמובן – בשר ובירה