ארוחת בוקר ישראלית אכן מכילה את מיטב תוצרת הארץ: מיץ תפוזים, לחם טרי, גבינות וירקות. אבל מרכיביה מכילים לא פעם הרבה מאוד קלוריות ושומן. מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, מרכיבה ארוחת בוקר נכונה. כתבה ראשונה בסדרה
''אמא לוקחת מנה קלילה וייחודית יותר, של עוף באננס – נתחי חזה עוף מוקפצים עם מלון, תפוחים, אורז ושומשום ברוטב צ'ילי. המנה יפהפיה, מוגשת בתוך פרי אננס שלם. ''אני מקווה שהטעם טוב כמו המראה'', היא אומרת. לשמחתנו – זה אכן כך....''. האווירה הייחודית של מסעדת רוטמן בלוטם סייעה למיכל זמרני לגלות מחדש את אמא שלה
''צלע כבש צלוי בגריל, כבש מיובש בכמון וקבב על מקל קנמון בטחינה גולמית, היא פרשנות משודרגת למטבח המזרח תיכוני...''. שפרה צח טעמה באוליב ליף מנות שזכו בתחרות הקולינארית הבינלאומית גביע הקרמלין, וזכתה בעצמה
''התנפלנו על מנה של ספיישל חצילון, מבושמים מהבחירה המצוינת (שלי...). בין נגיסה לנגיסה לגמנו יין מרקיז דה קסטיליה אדום ועוקצני...''. אחרי שנים של הבטחות לעצמו, דניאל רום סוף סוף קיים, ויצא לאכול בבר-מסעדה מיתוס
החורף חזר במלוא עוזו, וזה הזמן לקחת את הילדים להרגיש חורף אמיתי מהו, במקום היחיד בארץ שמושלג כרגע – רמת הגולן. אז אחרי הביקור באתר החרמון, בניית איש שלג ומלחמת הכדורים המתבקשת, ואחרי שהידיים כבר קפאו והאוזניים האדימו, צריך לעצור איפהשהו, להפשיר, ולאכול משהו שיחמם את הגוף והנפש. הנה מסעדות שכדאי לעצור בהן במהלך הטיול
למרות ההיצע הרב של המסעדות ושפע סגנונות הבישול בארץ, לפעמים מתחשקת דווקא ארוחת צהריים הכי פשוטה וטעימה, כמו בטיולים של פעם – חומוס, טחינה, סלטים, שיפוד או שניים ופיתה. עיראקית, אם אפשר. זה בדיוק מה שמציעים בארוחה העסקית של מסעדת ישראל ברמת גן
הראל אזיקרי, שף עד הבית ובעל הקייטרינג מטבח בוטיק, נזכר בלביבות הלבן שהכין למשפחתו בגיל 7, מספר על הקריירה שזנח לטובת המטבח, מתוודה על אהבתו לשום ולבצק, ומספק מתכון למג'דרה קינואה ועדשים ירוקות
''את נתחי הסינטה המגולגלים עם הפלפלים הקלויים הוא הכין באותה קלות שבה אני מכינה טוסט...''. שירי טוב הייתה אמורה ללמוד לבשל בסדנת בשרים ורטבים של ספייסס, אבל העדיפה לפנטז שהשף רון שפאץ מכין לה ארוחת בוקר
''אני נותנת ביס בקרואסון ממולא בגבינת קממבר עם דבש, וחושבת איך הבצק הפריך של הקרואסון עוטף את שניהם להרמוניה ממש מושלמת...''. קפה קונדיטוריה לה מולאן עזר לנועה שחר להשכיח מחברתה המוטרדת את תלאות היום-יום
''שתי המנות הבאות הוכיחו, שכאשר חומרי הגלם מצוינים, אין צורך (ואפילו רצוי שלא) להעתיר עליהם מיני תבלינים, אלא לתת לטעם הבשר/הדג לדבר. הקרפצ'יו סינטה, בלסמי, ארוגולה ופרמזן, נתחים ורדרדים וטריים, עם נגיעות של מלח גס ופלפל שחור היו מעולים. כך היה גם טרטר מוסר-ים. לא פחות ממעולה...''. מיה בר החליטה לא להמר על אוכל טוב, ומצאה מענה במסעדת בויה
''פילה סלמון ברוטב שמנת עם נגיעות תפוז היה מצוין. עסיסי, נימוח, עשיר בטעמים, ומשתלב היטב עם הרוטב המעניין. לצידו קיבלתי כתוספת, לפי בחירתי, ירקות אנטי-פסטי ברוטב חומץ בלסמי. עבורי זו הייתה מנה קלילה לצהריים ומאד משביעה וטעימה...''. דניאלה בן משה נהנתה בצהרי יום שישי חורפי ומקומי מחוויה של פיאצה באיטליה, במסעדת פאברוטי אשר בנהריה
''מתוך 18 סוגי בירה בחבית שהציעו לנו. בסוף בחרנו בסטלה ובבירה ביטר אנגלית. הבירות הוגשו בסגנון האנגלי – בטמפרטורת החדר, והיו טעימות ומרוות...''. תמר איתן מצאה בפאב המנקיז באילת ריגושים לחוש הטעם, השמיעה והראייה
''הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע...''. במסעדת שמש שביישוב הגלילי עין יעקב מקבלים אוכל של בית, באווירה של צימר
''מרק הבטטה מגיע ראשון. כף ראשונה לטעימה חששנית שלה. ''טעים!'' היא אומרת, ומציינת לטובה את המרקם הקרמי והטעם הטוב...''. שפרה צח מצאה את יטבתה בעיר כמסעדה המתאימה להרחבת הגבולות הקולינריים של בתה המתבגרת
וגם פרי חמאת בוטנים, דלעת ערמוני חורף, פסיפלורה ענקית, קקטוס שאוכלים בסלט, ירקות שמגדלים לבד במקרר, דלעת אישית ומיני-אבטיח. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, ביקרה בתערוכה החקלאית ארגומשוב, וחזרה נפעמת
החלום הישראלי הנוכחי מורכב מבית בכפר. רובנו חולמים על בית פרטי, עם גג רעפים ונוף משגע. מיעוטנו יכולים להגשים את החלום הכפרי הזה. הכלים בסגנון כפרי של רשת CUISINE דווקא מכניסים לאווירה, ומהווים יופי של פיצוי
מסעדת פיצטו שבאור יהודה, המתמחה במגוון של פסטות, פיצות, פוקצ'ות, קלצונות, כריכים וסלטים, מציעה עסקית הכוללת מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית, אותה ירכיבו עבורכם באופן אישי, לפי בקשתכם. לחברי מועדון מוצע מבצע נוסף, ומשתלם במיוחד
לכבוד ראש השנה לאילנות, שיחול בשבוע הבא, יגישו מיטב המסעדות ארוחת ט''ו בשבט מיוחדת, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה במחיר 120 ₪ לסועד. ברוח החג, תקדיש המסעדה בשם הסועד עץ לקרן קיימת לישראל, למען שיקומם של יערות הצפון שנפגעו במלחמת לבנון השנייה. הפרויקט יערך בתאריכים 20-26.1.08. הנה ארבע מהמסעדות שלוקחות בו חלק
''בסלט 'פנינת הירקון' היו עלי חסה ופטריות מטוגנות, אבל הלהיט היו כדורי הגבינה המצופים בצנוברים שנחו מעל. גם בריאות, גם טעים, גם משביע...''. כפרס על התמדה בריצה, פינקה את עצמה עיינה גל בארוחה באוסישקין רסט קפה
לילך הדר אשתר מספרת למה עזבה קריירה בחברת תקשורת משגשגת לטובת השקט של הר נמרוד, מתוודה על אהבתה לפירה פשוט מחד, ולקדירות בבישול ארוך מאידך, ומספרת למי מבני משפחתה היא חייבת את הצלחת העסק
''מאחר שאנחנו אנשים מסודרים, עברנו יחד מנה-מנה, וככל שהתקדמנו, גדלה הסקרנות שלנו כלפי המנות האחרות. גולת הכותרת של הראשונות הייתה המוטבל, סלט חם של קוביות חציל קלויות ביוגורט עשיר וסמיך ופיסטוקים קצוצים. אבל גם שאר הראשונות היו מעולות ממש...'' מיה בר ואבא עשו חיים במסעדת טיקה ההרצליינית, שהפגישה אותם לראשונה עם מטעמי המטבח הטורקי
''כחמש דקות לאחר שהתיישבתי הונח לפניי וופל בלגי, צלחת לתפארת עם כדור גלידה, וופל גדול, וארבעה הררי קצפת. זו ארוחת הבוקר שלי, ויגיד מי שיגיד שזה לא בריא..''. נדב אבידן פתח בוקר של כיף בבריזה קלדרון, מול הים של ראשל''צ
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
גיל שצברג הוא היינן הראשי החדש של יקב רקנאטי, רשת Black Bar 'n' Burger משיקה שמונה קוקטיילים חדשים, ועל המדפים עולות שתי וודקות חדשות – אחת בטעם קפה, ואחת בעלת השפעה של משקה אנרגטי. חדשות האלכוהול
''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה