קפאין, בקפה או קולה, נחשב לסם הנפוץ ביותר. הוא ממריץ ומעורר– אבל בכמויות גדולות עלול לגרום להתמכרות, הרעלה ואף מוות. הדיאטנית ליאורה חוברה מסבירה מה עושה הקפאין בגופנו, כמה מומלץ לשתות וממה כדאי להיזהר
סטנלי ליפשיץ, השף של הקייטרינג וגן האירועים ימי התנ''ך אשר בעין כרם, נזכר במסיבות הברביקיו שהוציאו לו שם של מארח, מספר על הנסיבות הטראגיות שבהן נסגרה המסעדה הראשונה שלו, וממליץ על בקר ברוטב סילאן, בירה וגריסים
''הפתעת הערב היתה קרפצ'יו פילה שהוזלף במיץ לימון טרי ופוזרו עליו צנוברים וגרגרי רימון...''. אדווה גן-סתיו הלכה למסעדת מפגש הסטייק הכשרה בהרצליה בציפייה לסטקייה סטנדרטית, וקיבלה מסעדה מעוצבת עם מנות משובחות
''אני, לעומתו, נכנעתי לחולשה ישנה, והזמנתי לזניה אנטיפסטי, עם עגבניות, פלפלים קלויים וחצילים. מנה צמחונית, אמנם, אבל באמת שבין הטעימות שאכלתי מימי...''. נדב אבידן הופתע לטובה מהאוכל המוקפד של קרם קפה בכפר סבא
מכורים לחומוס, אבל מחפשים לשבור את השגרה? מסעדת קומפלט שבתל אביב מגישה חומוס משודרג, עם מגוון של בשרים איכותיים, ושתי תוספות לבחירה – סלט ירקות ופוטייטוס או תוספת היום. הדיל תקף בכל שעות פתיחת המסעדה
סופי השבוע השמשיים, והאביב המנץ בפתח, מזמינים את ההורים לצאת עם הילדים אל חיק הטבע, ללכת לצפות בפריחה, לבקר בפארקים או בג'ימבורי, ואחר כך לשבת איתם לאכול. הנה מסעדות שיהפכו גם את הארוחה של הצאצאים לחוויה
''אני מקבלת לזניה, עשויה להפליא מקמח מלא, ממולאת בעלי תרד בר וגבינות עיזים אורגניות. לצידה - שעועית טרייה, שעוד לא הספיקה להבין שנקטפה....''. אורלי פרש-אזולאי נהנתה מארוחה אורגנית טעימה במסעדת ארוחה ירוקה
סירי פירל האיטלקיים עשויים 100% אדמת טרה-קוטה שעובדה ע''י קדר מומחה, ומעניקים חוויית בישול בטעם של פעם, בה בעת שהם מותאמים לצרכי המטבח המודרני. אידיאלי לבישול תבשילי קדירה חורפיים. להשיג ברשת ספייסס
יעל עופר לקחה חלק באירוע טעימות של יקב דלתון, שמעה מייננית היקב נעמה מועלם על תהליך הכנת היין ועל חידושים ביקב, וטעמה יינות משנים שונות בסדרת רזרב המובחרת, המוכנים מזני קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו. היה סחרחר
''אנו יוצקות על האורז משני תבשילי הבשר: נתחוני עוף בחלב קוקוס, פטריות וכוסברה, ונתחוני בקר עם עגבניות שרי, ברוטב קארי צהוב. שתי המנות טעימות לנו מאוד...'' שפרה צח חגגה את השוגאצו, ראש השנה היפני, במסעדת אויאמה
כיום ארוחות עסקיות הפכו לדבר יומיומי, כלכלי ורווחי. הדיאטנית מיה בן אפרים מסבירה את משמעות האכילה בחוץ על בסיס יומיומי. ממה יש להיזהר, איך להישמר, על מה לוותר ועל מה לא. כתבה שלישית בסדרה
''אחר כך זללנו סלט. נו, סלט. אלא שזה לא היה סתם סלט, זה היה 'סלט גידי'. היו בו גבינת פטה, אגוזים, מקלוני סלק, והעושר הזה כוסה ברוטב ויניגרט אדום...'' עיינה גל גילתה את בית הקפה של גידי, פנינה קטנה בלב רמת גן
''הפוקצ'ה נמסה לי בפה כאילו הייתה עשויה מחמאה, ורוטב העגבניות המוקרמות השאיר את חותמו כמי שקורא לי להזדרז ולאכול חתיכה נוספת...''. אורי גושן עדיין מתקשה להאמין שמסעדת לה-טוסקנה הנהדרת ממוקמת ברעננה, ולא באיטליה
בחנות כלי הבישול שף דיפו ניתן להשיג את סדרת הסירים ומחבתות של פנסופל, האוחזים בכמה יתרונות משמעותיים – בסיס כפול המונע התחממות יתר, ציפוי פנימי המונע הידבקות המזון ומאפשר לבשל ללא שמן, ועיצוב מותאם לניקוי קל. קנינו
מחפשים להתרגע באמצע יום עבודה לחוץ? מסעדת טרבין שבהרצליה פיתוח מחזירה אתכם באחת אל המסעדות הרגועות של חופי סיני, עם ישיבה בסגנון בדואי מפנק, תפריט מגוון וארוחות עסקיות בצהריים ובערב, במחיר של החל מ-45 ₪
פרחים נובלים בסופו של דבר, תכשיטים זה פאסה (אלא אם כן מדובר בטבעת), ולתת הלבשה תחתונה יכול להיות מסוכן ממש. אז מה תביא, גבר, במתנה לאישה שלך ביום ההולדת, יום השנה, או בסתם יום חמישי שמח? הנה כמה רעיונות למתנות
''הדג, דניס אפוי עם בצל, פנטסטי; בשרו רך, הוא מתובל בתיבול מינימלי, וטעים מאוד....'' מיכל זמרני ובן זוגה התפנקו ביהלים, מלון בוטיק ומסעדת בריאות, ולמדו על בשרם שהתפיסה לפיה מזון בריא אינו טעים - מופרכת מיסודה
אוכל אתני ושוק איכרים. הפנינג גבינות וחגיגות שמחת החלב. ארוחת בוקר מפנקת, סדנאות יין ובית קפה נייד. פסטיבל דרום אדום, המתקיים בסופי השבוע של חודש פברואר בחבל הבשור, מציע מגון של אטרקציות קולינאריות. ולא רק
''רותם הזמין חומוס פול חם ומהביל, ואחרי שהשאיר צלחת נקייה לחלוטין, הזמין חצי מנה של חומוס עם גרגירים ועוד חצי מנה של סחבשי...''. שירי טוב נשלפה חולה ממיטתה, לטובת החומוס של מסעדת סחבשי. זה היה שווה את זה
''המשכנו במסע האלכוהול: יובל החל לגלות סימני חולשה, ולקח לעצמו רק בירה. אני הסכמתי להפתיע את עצמי, והלכתי על I.R.A, קוקטייל הבית הסודי של המקום...''. נדב אבידן מנסה לשחזר רשמים מהביקור בפאב האירי שמרוק
''התענגתי על 300 גרם סטייק אנטרקוט, שצף ברוטב שמנת פלפלת עשיר ביחד עם ניוקי מעולה. הסטייק היה עסיסי והניוקי רך ונמס בפה...''. במקום ללכת להורים, אכל דניאל רום ארוחת שבת קצת אחרת, בקפה מצדה שבטיילת תל אביב
אלירן גבריאל, השף של מסעדת מינה טומיי בהרצליה, ויתר על חלום חייו לטובת בישול. פה הוא מסביר מה יש לו נגד גפילטע פיש ומתוודה על יחסיו המורכבים עם ירקות. ויש גם מתכון, למינה תאי אדום – מנת הדגל של המסעדה
''הצלע הגברית התענגה על שווארמה רכה ועסיסית, צלויה למשעי וטריה מאד, עשויה בול לטעמה הבשרני...'' מיכל וייס ביקרה במסעדת אליו הכשרה שבמודיעין, וגילתה לא רק את פירוש השם – אלא גם את תאוות הבשרים שבתוכה
במסעדת בוסטון פיש & גריל האילתית, שכולה מחווה למסעדות דגים ופירות ים בבוסטון, ניתן ליהנות מתפריט עסקיות עשיר, הנע בין ארבעה טווחי מחירים - 59 עד 89 ₪ - בהתאם למנה העיקרית. העסקית כוללת לחם הבית ומנות פתיחה
כל יום אהבה, יום הולדת או כל אירוע אחר, מציב אותנו, הבנות, בדילמה: מה נקנה הפעם לגבר שלנו? לקנות מתנה לנשים זה קל (תכשיטים) – אבל מה נעניק לגבר שכבר יש לו הכל? הנה כמה רעיונות לא שגרתיים למתנות לגבר-גבר