בפרץ אביביות ספורטיבי יצאה ענת פרנק מהעיר הגדולה לטיול דו-גלגלי ברמת הגולן. לפני העלייה לשטח היא עצרה לארוחת בוקר אצל שפרה מיכאלוביץ' בשמורת האלונים, ובין סלט השומר עם המשמש המיובש לחצילים המטוגנים עם הגבינה הבולגרית, שכחה את עצמה לגמרי
כולנו כבר יודעים שדיאט-גורמה הוא הטוב מכל העולמות. איך עושים את זה בפועל? 40 מסעדות בתל אביב הצטרפו לפרויקט המיוחד של שומרי משקל, עיריית תל אביב ואתר 2eat וניקדו את המנות הבריאות והדיאטטיות בתפריטיהן
מטילדה, בית קפה - מציעים עסקיות משתלמות - בצפון העיר. אז מה? לא נטעם?
מדיד הפסטה הוא פתרון מצוין למי שמתקשים לקבוע מהי מנת פסטה. אלון כהן אימץ אותו בשמחה למטבחו הפרטי
הטעם הראשון שניר דגן מפימנטו זוכר הוא טעמו של סנדביץ' גבינה צהובה כל-ישראלי שאכל כילד אבל סגנון הבישול שבו הוא מתמחה הוא שונה לגמרי. קבלו את השף שמאוהב במטבח הנובו-לטיני, בתוספת שני מתכונים.
כמעט כל המסעדות קופצות על ההזדמנות החגיגית ללבוש לבן, לשתות יין משובח ולהרכיב תפריטים מיוחדים על טהרת הגבינות וביכורי השדה. רשימה מפורטת ומומלצת
מחפשים את המתכון לעוגת הגבינה האולטימטיבית? קבלו את אוסף מתכוני שבועות החגיגי והמתוק שלנו, ממוס שמנת ותותים עד עוגות גבינה אישיות ודיאטתיות
הרבה מאוד סידן עולה על השולחן בשבועות. כמה מתוכו יישאר לנו בסופו של החג בגוף? הדיאטנית ליאורה חוברה עם כל הטיפים שיעזרו לכם לשפר את ספיגת הסידן ולהרחיק את דלדול העצם
ניר צוק בקרחנה תנ''כית לרגל חג הביכורים, הופך את שבעת המינים לשבעת המעדנים בארוחת דגוסטסיון בת שבע מנות. בטור שלו לשבועות תמצאו הוראות להקמת תפאורת חג מושלמת, תפריט דגוסטסיון ומתכונים
נסו לדמיין שמסעדה שלמה תעמוד אך ורק לרשותכם ושף פרטי יגשים לכם כל גחמה קולינרית. נשמע חלומי? נטע גל וזוגתו הלכו בעקבות השמועה לארוחה זוגית אצל ארז שטרן ולא ידעו את נפשם מרוב הנאה. מה שהתחיל בתחושה של אינטימיות כפויה הסתיים בתחילתה של ידידות מופלאה
החיטה היא הראשונה מבין שבעת המינים שבהם נתברכה הארץ ולכן, גם זאת דרך לחגוג את שבועות: בתחרות אפיית לחם ביתי ובתערוכה על הלחם בדתות השונות
הארוחה כולה הוגשה לנו ב''סרוויס'' כמו של פעם, בצלחות וספלים לבנים מחרסינה שעיטורי פרחים עדינים מקיפים אותם. אפשר היה להבין בקלות איך מרגישים כאן בבית
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
על פריץ לאנג ומטרופוליס, סרטו האקספרסיוניסטי, למדנו בדיוק השבוע ומתאים לנו לעבד את החומר הנלמד עם ארוחה טובה. אנחנו אוכלות ברוסקטה פריכה עם עגבניות וחציל אפוי. לצידה אנחנו זוללות טוסטונים עם קונפי בצל ושום שנושאים על גבם כבד מוקפץ ומלקקות את האצבעות
אלון כהן הזדמן ליהודה הלוי והתרפק שם על זכרונות העבר. הרחוב קצת השתנה, מכונת הפינבול כבר איננה אבל הרוסטביף הוא עדיין הכי טוב בעולם
אבי הלוי טעם יינות מבורגונדי ונכבש בקסמם של השרדונה והפינו נואר. על בוקה, עפיצות, ארומה ושאר ירקות
אסנת סדן מפליאה בפיסול ב''חימר מתוק'' ומחלקת טיפים לכל דיכפין. כך תרכיבו לילדים סלסילת פירות מקורית לשבועות
עם העובדות קשה להתווכח: עם הזמן אנחנו מסגלים לעצמנו מנטליות ים תיכונית. קחו לדוגמא את הפסטה שהפכה למאכל הלאומי החדש, את הסייסטה שתורגמה אצלנו לארוחת צהריים ארוכה ואת חיבתנו המתעצמת ליין. חברו את שלושתם ותקלעו בול לטרנד החדש - הפסטה בר
עוגת גבינה עם קונפי עדשים? מוס שוקולד עם בזיליקום? אחרי שזכה בחמש מדליות זהב בתחרויות בינלאומיות (ובשש מדליות כסף), הנס ברטלה, השף-קונדיטור והמותג, מחפש גיוונים. ויש גם מתכון לשבועות
מסעדת אורו – מסעדת בשרים יוצאת בבראנץ' מאכלים מרוקאים קלילים בשילוב סלטים אותנטיים ומיצים מתאימים. ארוחת בוקר-צהריים עם מאכלים פופולארים מפנקים , מוזיקה אנדלוסית ופינת מתוקים מזרחית.
זה בכל זאת דייט ואנחנו חולקים במנה העיקרית: ספייריבס סיני במרינדת פלפל, יין לבן, שום וקרמל מתקתק. כשהוא מוגש לשולחננו ניצוצות של אהבה כבר מורגשים באוויר. כל אחד אוכל בנימוס את חלק שלו, מי בידיים (הוא) ומי בסכין ובמזלג (אני). מה זה משנה אם בסופו של דבר שנינו נשענים לאחור עם חיוך של סיפוק
פצחנו בקוקטייל ''סקאייה סקוויז'', שילוב מנצח של ליקר וניל, תאנים ווודקה סאוור, ובקוקטייל ונילי בשם ''שניים סינים'' (והכוונה לתפוזונים סיניים) שהוגש אמנם ללא כינור גדול, אבל היה צונן וטעים
''בדולינה בנמל'' היא אחותה הצעירה של מסעדת בדולינה הידועה מגדרה הנחשבת לאבן שואבת לתושבי האזור, שהגיעה תל אביבה להפיץ את בשורתה של המסעדה-האם בעיר הבילויים...
לרגל יום ירושלים בחרנו להעלות על נס ארבעה מוסדות ירושלמיים ותיקים, יפני, כורדי, ספניולי וצרפתי, ממש כמו בבדיחה שחוקה. בעצם, בדיוק כפי שעושה גם ירושלים
גלים גלים של ריחות מלווים את אבי קינן, השף הראשי של רשת רולדין, במשך היום: ניחוח עוגות שמרים חמות מתחלף בריחן המתוק של עוגות הגבינה והשוקולד ובריח הבצל והגבינה האפויים העולה מהקישים הצרפתיים. ובכל זאת בצהריים, כשהוא רעב, הוא אוכל סביח