בישול ועבודה במטבח מפתחים את הריכוז, המוטוריקה הגסה והעדינה, את יכולת שיתוף הפעולה ואת הידע הכללי , וזה עוד לפני שאמרנו מילה על מודעות לתזונה. אז למה שלא תשלחו את הילדים לקייטנת בישול חווייתית?
במרכזי הסדנאות של טייסט וספייסס כבר גילו מזמן שאסור להזניח את דור העתיד. לקראת הקיץ מציעים בשני המקומות סדנאות וקייטנות בישול חווייתיות לבני 6 ומעלה בהן ילמדו להכין תבשילי עמים, לאפות ולבשל ארוחות גורמה. הנה הקייטנה שגם אתם תתלקקו ממנה
קייטנת קיץ של בישול חווייתי בטייסט
המרכז הקולינארי טייסט ברעננה, יקיים הקיץ לראשונה קייטנת בישול ואפייה לילדים ובני ונוער, הכוללת ארוחות גורמה המודגמות בסדנאות. הקייטנה כוללת סדרה של 7 מפגשים בני 4 שעות המשלבים לימוד עיוני-מקצועי לצד בישול מעשי וחווייתי.
מחזור ראשון, המיועד לילדים בני 10-12, יתקיים בתאריכים: 02/07-10/07 בשעות 09:00-13:00.
מחזור שני, המיועד לבני 13-15, יתקיים בתאריכים: 16/07-24/07 בשעות 09:00-13:00.
תכנית הקייטנה:
מפגש 1: שיטות וצורות חיתוך, צורות חיתוך קלאסיות.
תפריט: תבשילים שונים ומגוונים: מרק מינסטרונה, פאד- תאי, צ'יפס, סלט פירות.
מפגש 2: עוף: הכרת חלקי העוף ושימושיו.
תפריט: קוסקוס עם מרק עוף, עוף סאטה, עוף בגריל, בלוטין בתוספת פירה.
מפגש 3: אפייה.
איך בצק תופח? נלמד על שמרים ותפקידם בהכנת הבצק, כללים והנחיות לעבודה עם שמרים.
תפריט: בצק לפיצה והכנת הפיצה, חלה, בצק לקיש והכנת קיש בטטה גבינות, בצק שמרים כרוך.
מפגש 4: בקר הכרת חלקי הבקר ושימושיו.
תפריט: המבורגר בלחמנייה בתוספת צ'יפס, צלי בקר, רוסטביף, שניצל מילאנז עם צ'ימיצ'ורי.
מפגש 5: מתוקים. יום מתוק שיעסוק בנושאי שוקולד. כיצד מופק קקאו, ההיסטוריה של השוקולד, כיצד הוא מיוצר? צביעת שוקולד ויציקות שוקולד.
תפריט: טרפלס מיוחדים, עוגת שוקולד חמה, מוס שוקולד לבן על קדאיף, קראנץ' אוכמניות ושוקולד צ'יפס, קרם שניט.
מפגש 6: פסטה. יום בסגנון איטלקי. נלמד להכין מגוון סוגי פסטה ורטבים, משלב הכנת הבצק, רידודו ועיבודו.
תפריט: רביולי גבינות ברוטב עגבניות, פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות, ניוקי א-לה-אוליו, לזניה צמחונית.
מפגש 7: מפגש מסכם.
חלוקה לקבוצות, תחרות בישול ארוחה מלאה.
טקס סיום וקבלת תעודות.
מחיר השתתפות לקייטנה ליחיד, 950 ₪.
טייסט, חנות עם טעם
רחוב אחוזה 142 רעננה
טלפון: 09-7467520
קייטנת עמים וטעמים - אוכלים ומכייפים ב''ספייסס''
מיטב השפים בישראל התגייסו להנעים את זמנם של ילדי קייטנת עמים וטעמים שתתקיים ב- SPICES בחופשת הקיץ. כל מחזור קייטנה יימשך חמישה ימים ויפעיל את הילדים במשך 4 שעות בכל יום.
ניתן לבחור בין קייטנת בישול והפעלות בנושאי עמים לבין קייטנת בישול אומנות וטבע לילדים בגילאים 6-12. לילדים גדולים יותר, מתקיימות סדנאות על בסיס יומי במגוון נושאים: פאסט פוד ביתי ממיטב החומרים, סדנת תפוחי אדמה, סדנה לפיסול בבצק סוכר ועוד.
הקייטנות מועברות על ידי שפים ומנחים מקצועיים וכוללות פעילות מעשית, חברתית ויצירתית במרכז הסדנאות ובחצר של SPICES.
מחזור א', ''עמים וטעמים'', יתקיים בתאריכים: 9-14 ביולי (הדר יוסף), 16-20 ביולי (ביל''ו סנטר).
מחזור ב', ''אוכלים ומכייפים'', יתקיים בתאריכים 16-21 ביולי (הדר יוסף), 23-27 ביולי (ביל''ו סנטר).
מחזור ג', ''עמים וטעמים'', יתקיים בתאריכים 6-10 באוגוסט (הדר יוסף), 6-10 באוגוסט (ביל''ו סנטר).
מחזור ד' ''אוכלים ומכייפים'', יתקיים בתאריכים 13-17 באוגוסט (הדר יוסף), 13-17 באוגוסט (ביל''ו סנטר).
שעות הקייטנה 9:00-13:00
מחירי הקייטנות: 500 - 890 ₪.
מחירי הסדנאות הבודדות לילדים: 119 ₪.
ספייסס
קהילת סלוניקי 11, הדר יוסף, תל אביב
טלפון: 03-6475555
-
נדמה לכם שהם מלקקים קצפת? למעשה לומדים פה כימיה
-
והנה עבודה בקבוצה על פיתוח המוטוריקה העדינה
-
לושו, ילדים, לושו. כל עוד זה לא אצלנו במטבח
-
ככה לומדים לחלוק עם חברים