ענף היין כולו עסוק בימים אלו בבציר, אבל חיים גן, איש הענבים, בחר לשתף אותנו דווקא במלאכת המחשבת של הרכבת כרם היין. לא מומלץ לנסות בבית (אלא אם יש לכם טרקטור במוסך).
מולי הוא בר אירי מסורתי, ירוק מבחוץ וירוק מבפנים. יש נישות קטנות המכונות ''סנאגס'', יש מרפסת מגניבה, ויש מקומות ישיבה בחוץ, על הרחוב. מקום שמזכיר כמה טוב לשבת בניחותא עם חברים ולשתות.
המנה העיקרית הייתה מיוחדת: סטייק פרגית ג'קרטה עשוי בגריל ומוגש ברוטב חלב קוקוס וחצילים, עם תבלון מהמם של קארי ירוק, שום, צ'ילי, ריחן טרי, כוסברה ולימון שהוגש עם אורז אסיאתי
לכבוד יום האהבה מצביע אבנר מירב מקופישופ אונליין, על התפקיד שתופס המשקה השחום במשחק המיני, ומסביר למה כשאנחנו שותים הרבה שוקו אנחנו מרגישים מאוהבים.
קשה לכם לשתות 12-14 כוסות מים ביום? הדיאטנית ליאורה חוברה, מסבירה שוב, למה חשוב לשתות המון מים, במיוחד בקיץ, ולמה משקאות קלים לא מספיקים. כתבה שמומלץ לקרוא עם כוס מים ביד.
ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, נועה ביסטרו וג'אפה בר ביפו, מתמחה ביצירת אווירה רומנטית. המסעדות שלו נראות כמו טירות עתיקות והאוכל לוקח את החיך למסע של ריגושים. לרגל החג, ביקשנו ממנו להרכיב תפריט אוהבים מנצח ולצרף לו מתכונים. חג אהבה טעים!
ט''ו באב הוא מהערבים העמוסים במסעדות ארצנו, כך שכדי למצוא מקום פנוי יש להקדים ולהזמין. למי שעוד לא החליטו לאן, ארבע המלצות על מסעדות רומנטיות ומצוינות, שגם בימים רגילים יודעות לקרב לבבות.
מיד כשנכנסנו הציג עצמו הגבר לבוש הפלפלים בפני באי סדנת הקציצות של ''לגעת באוכל''. כך זכיתי להכיר את השף עמרי בן-פרז. הקציצות שהכין הוגשו לנו ישר מהמחבת, כך שחומר הלימודים נדגם בשקיקה.
משפחת וייס לדורותיה התכנסה סביב שולחן האוכל כדי להכין סושי בעזרת ערכת הסושי מייקר החדשה. אורז התפזר לכל עבר, אצות נורי נדבקו, אבל בסופו של אחר צהרים ארוך התקבל מגש סושי לתפארת ובו אפילו סושי בצורת לבבות.
פראג הקטנה היא מקום שיושבים בו תיירים דוברי שפות זרות לצד מקומיים, אבל ניכר באווירה שגם אלו וגם אלו לא נקלעו לכאן במקרה או לראשונה. גם התפריט הציע המון מנות שלא הכרנו. בבת אחת חזרתי לימי חו''ל שלי, בהם כל ארוחה במסעדה היא הרפתקה.
עזבו את הקלאסיקות, קרמבו ושקדי המרק, ובואו נדבר על פתיתים. איך לכל הרוחות אומרים פתיתים בקנדית? ומי היה מנחש שבסופרמרקט שמוכר לובסטרים חיים ותריסר סוגי אורז אין חזה עוף בפורמט שניצל? אינה גור-אל בוידוי על החסכים הקולינריים בגלות.
יש ימים שבסופם כל מה שרוצים זה להכניס את הראש מתחת לשמיכה, אומר ניר דודק. כסטודנט לפסיכולוגיה הוא אבחן שיש גם מקומות כאלה. מקומות שנותנים את ההרגשה שהגעתם הביתה והכל בסדר. זן נדיר הוא אחד מהם.
בהתאם לשם המסעדה תפריט המנות העיקריות מחולק לפי ארצות, כך שתוכלו לבחור בין השגריר הסיני, המקסיקני, האיטלקי וכו'. אני בחרתי כמובן בשגריר האמריקאי, סטייק אנטריקוט בליווי רוטב יין.
25 שנים קיימת ין ינג, המסעדה הסינית הראשונה של אהרוני, הייתם מאמינים? תחשבו מה קרה בחצי יובל האחרון, חיים יבין חתם על חוזה להגשת ''מבט'' בערוץ 1, שמעון פרס הוא יו''ר העבודה, שלמה ארצי ושלום חנוך הם שלאגר הקיץ. בקיצור, כל העולם השתנה לחלוטין, וין ינג עדיין שם. מזל שלפחות דבר אחד לא השתנה.
לרעב של הצהרים יש נטייה לתקוף בפתאומיות. רגע אחד אתם נינוחים, רגע אחר כך הכל מתגמד מול הצורך הפיזי הבוער. זה יכול לקרות באמצע יום עבודה ובאותה מידה להתנפל עליכם בטיול משפחתי בגליל. ארבע המלצות על מקומות שיודעים להרגיע את הרעב של הצהרים, ועושים זאת היטב.
הוא אכל בשקט ובהתמסרות והמשיך לסיבוב שני. תענוג להסתכל עליו כשהוא מתייחד עם האהבה שלו, האנטרקוט, ועוד יותר תענוג להסתכל עליו תוך כדי שאני אוכלת אחד כזה בעצמי.
המון בחורות שקוראים להן אינגה פגש אבנר מירב בחופשת הקיץ שלו בשבדיה ובנורבגיה. הוא מצא שם גם את הפיורדים, עשרים שעות אור ביממה, והמון קפה, שאיך לומר זאת בעדינות, לא לגמרי מצדיק את המוניטין שיצאו לקפה הסקנדינבי.
לפחות על פי המיתוסים של הדייגים, ימי סערה הם הימים בהם נלכדים ברשת הדגים ופירות הים המיוחדים ובהם הכי מעניין במסעדות הדגים. אז נכון שהסערות החורפיות רחוקות מאיתנו, אבל אולי הסערות הפוליטיות מפצות. ההוכחה לפניכם. ארבע מנות מומלצות של פירות ים.
גיא סופר, חובב יין מתחיל, ביקר בשיח הייננים שהתקיים בשבת האחרונה ביקב Bravado בכרמי יוסף, והביא משם את פרוטוקול מומחי היין. על ייננים, יין, ומה שביניהם.
כמו באגדות, הכל התחיל מעוגיות. עוגיות שוקולד-תפוז מושלגות ומופלאות שהפכו את ויולה גורן לאחת הקונדיטוריות המדוברות בגוש דן. עכשיו פותחים היא ובן זוגה, דני גורן, בית קפה שלישי של הרשת המצליחה.
מה טוב פה, שאלנו אותו, והוא לא התבלבל והמליץ בפה מלא על הלזניות המצוינות של המקום. לא הייתה לנו שום סיבה נראית לעין שלא להאמין לו, אחרי הכל הוא עובד פה ובטח מכיר את העסק.
אין כמו בקבוק יין טוב על המרפסת בסופו של יום שרבי, וטעימת יין במרתף קריר ואפלולי היא בילוי מושלם לבוקר שישי דווקא באוגוסט. ארבע המלצות על טעימות יין ביקבים ובחנויות מתמחות.
מטבעי וכמו רבות מבנות מיני אינני קרניבורית ומכאן שמסעדות בשר הן לא הזן המועדף עלי. אבל המבורגרים זו כבר סוגיה אחרת, ולכן, די מהר אחרי המעבר המעט טראומתי מתל אביב לחיפה, מצאתי את הקניבר, ה-מקום בעיר לקציצת בשר עסיסית בלחמניה.
לכבוד אוגוסט, שבו כידוע נמסים בחום כל כללי ה'עשה ואל תעשה' באוכל, תופסת הדיאטנית ליאורה חוברה את תפקיד המרגיעה הלאומית ומדווחת שמותר לאכול גלידה וזה אפילו לא נורא משמין.
דווקא בזירת האוכל לירי הפגינה קצת בקיאות שהצילה אותה, כי כבר ממש חשבתי שהיא בכלל לא היתה בהודו אלא התחבאה ארבעה חודשים מתחת למדרגות הנעות בנתב''ג. היא זיהתה את שמות המנות והסבירה לי מה יש בהן, אבל מה זה משנה. כל הכיף באוכל זר זה שהוא זר.