יש דרכים שונות לשתות וויסקי אומר יונתן ישי, עם קרח, מים ויש אפילו מחללי קודש ששותים אותו עם קולה, אבל מתברר שדווקא לכוס השפעה מכרעת על הטעם. בראשון הקרוב יתקיים במסעדת ''איש הענבים'' ערב טעימות וויסקי בכוסות רידל. הזדמנות להתוודע לצד המקצועי של הטעימה.
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.
נפתח בשורה התחתונה: סנגם היא כיום אחת המסעדות ההודיות הטובות בארץ. המסעדה ממוקמת בכפר רות הפסטורלי, סמוך למודיעין, בלבו של אזור חקלאי ירוק. מלווין, בעליה של המסעדה, שנולד וגדל בהודו, לא התעצל והזמין לארץ טבח הודי ותיק, שהגיע במיוחד כדי לבשל במסעדה.
הוא אמנם לא ממש נראה באופק, אבל לפחות לפי לוח השנה הוא כבר אמור היה להיות בעיצומו, כך שקשה להתווכח עם המסעדנים שמתעקשים לשחרר לאוויר העולם את תפריטי החורף שמחכים אצלם במגירה. הצצה לתפריטי חורף חדשים ומסקרנים.
המסעדה הקטנה שוכנת בבית מושבה ברחוב הביל''ויים, הרחוב הוותיק בגדרה. ניחוח של פעם בסגנון זיכרון יעקב תוקף את הבאים אליו. עצי פיקוס אדירים מצילים על הבית הקטן וגינונת זעירה מסבירה פנים לנכנסים.
יפתח ארד, אדריכל תל-אביבי ובשלן, החליט להתמודד עם החרדה של חייו וללמוד להכין בצק שמרים. טור על הסדנה שכולם רוצים לקחת אבל פוחדים לנסות, ומתכונים ללחם ולבריוש בטטה.
חיליק רוזמן הספיק להיות מורה, מרצה, יבואן ומשורר, אבל אין עיסוק שהוא אוהב יותר מאוכל , פרט אולי לשירה, המתחרה עם האוכל על הכתר. כרטיס ביקור עם שף שבין מנה למנה כותב שיר.
בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.
נועה יחיאלי וחבר בר מזל יצאו הפעם לדגום את התפריט החדש של סושידו, היפנית שבשדרות רוטשילד בתל-אביב. הם אכלו מנות מוזרות מעט כמו סושי במבה, או סקאנה צ'יזי מאקי, שהוא סושי עם גבינה צהובה מותכת, אבל לא הפסיקו ללקק את האצבעות.
ווינגס דואגים למשפחה בשבת, ומגישים ארוחה משפחתית מלאה ב 48 ש''ח לאדם,
האביב הפתאומי שנפל עלינו לא מותיר אפשרות טובה יותר לבילוי בבוקר שישי מארוחת בראנץ' באוויר הפתוח. בים, במושב, במחלבה ובקיבוץ. ארבע הצעות לארוחות בראנץ' מענגות.
אלון כהן בילה 48 שעות בחברת הפינגווין, המכשיר החדש והמעוצב להכנת סודה ביתית, וחזר עם ביקורות צוננות.
אבנר מירב מקופישופ אונליין מסביר הפעם למה כדאי להעדיף קפה אורגני. רמז: לא רק בגלל הטעם
בחורף ממליצה הרפואה הסינית לאכול מזונות מחממים שיחממו אותנו מבפנים ויחזקו את המערכת החיסונית. מה נחשב למחמם ומה נחשב למקרר? הדיאטנית ליאורה חוברה עם הרשימה המלאה.
חיים גן, איש הענבים, מתגייס למשימה לאומית: ביעור הבערות בכל מה שקשור ליין. את הכתבה הראשונה בסדרה הוא מקדיש ל- T.C.A, פגם חריף ביין שמקורו בחביות עץ אלון ובפקקי שעם. לא שמעתם עליו מעולם? זה בדיוק העניין.
מתוקים, עסיסיים, כתומים, והכי חשוב, משלנו. ארבע מנות מומלצות עם תפוחי זהב
השפית אדר קפלן מור לקחה את הילדים לחברים ואפתה עם כולם חלות מתוקות בצורות. בילוי משפחתי מומלץ שלא הוציא אף אחד מדעתו
לפני 150 שנה בדיוק סווגו 61 היינות הגדולים של בורדו לפי דרגות איכות. מאז, איבדה הרשימה הרבה מהרלוונטיות שלה, קובע חיים גן, ובכל זאת ניתן עדיין לעשות בה שימוש מושכל.
השף אורן רון חזר מטיול ארוך בארה''ב ובפיו שאלה אחת: למה לעזאזל באומה הגדולה והמתקדמת ביותר בעולם אי אפשר להשיג קפה נורמלי?
הסוודרים הם כידוע ידידיהם הטובים של הזללנים. מתחתם אפשר להחביא (כמעט) הכול. הבעיה היא שבסוף החורף מגיע האביב ומהר מאוד אחריו, הקיץ. ארגון שומרי משקל השיק השבוע תפריט חורף חדש שמנסה לתת תשובה דיאטטית אבל טעימה, לרעב החורף המפורסם. המתכונים וההמלצות לפניכם.
כמי שגדל בקנדה ליד חוות בקר, אין פלא שהדבר שדויד דוביסקי הכי אוהב זה בשר, ורצוי סטייק במשקל חצי קילוגרם או צלעות עסיסיות. כרטיס ביקור הפעם עם שף שחולם בלילות על ברביקיו.
האוכל בצ'לו מוקפד, טעים וכיפי. בלי הרבה רוח וצלצולים מצליחה המסעדה להשרות אווירה ביתית נעימה. עוד לא הגעתי למסקנה אם זה הקסם הירושלמי או האיטלקי.
כששואלים שף ישראלי לצד מי הוא חולם לעבוד, התשובה היא בדרך כלל יונתן רושפלד. בחמישי הקרוב יזכה ירון קסטנבוים מפודארט, פיגורה מכובדת בעצמו, להגשים את החלום הזה (שוב) ולבשל עם רושפלד ארוחה שכולה כוכבי חורף: ארטישוק ירושלמי, צדפות במי ים, שקדי טלה ועוד. מפגש של ענקים
כמו שפים רבים גם רונן מזרחי גדל בבית שבו לאוכל היה תפקיד חשוב. משפחה ממוצא עירקי שהתנהלה סביב האוכל. כילד הוא זוכר את עצמו קם בבוקר ומוצא את הוריו טורחים על תבשילים, אינספור מפגשים משפחתיים וזרם אורחים שהגיע הביתה דרך קבע. כרטיס ביקור עם השף של בטי פורד.
יינות הבוז'ולה יוצאים לשוק כל שנה בתאריך מדויק בכל העולם: ביום רביעי השלישי של חודש נובמבר בחצות בדיוק. גיא סופר, חובב יין וטועם סקרן, הגיע ברביעי האחרון בחצות לחנות המשקאות של חינאווי ביפו, טעם, התרשם והנה המלצותיו.