"על מגש פלאפלייה הוצבו שני חצאי פיתות ובתוכן קציצות דג קוד עסיסיות שהוכנו עם עשבי תיבול וחצילים, לוו בסלט ישראלי ומעליהן לבנה וקמצוץ לימון שהוסיפו חמיצות מעודנת..." שעת בין ערביים, ויעל ברקוביץ' בבראסרי עין כרם
"צלחת העלילה שלי התרוקנה לאיטה וחשפה את הציטוט שהודפס עליה: '...שהכל יהיה רענן, שהכל יהיה עדין. רק לנגוע. רק לשים אחד על השני. רק להראות לאוכל את התבלין שלו...'" יעל ברקוביץ' חוזרת הביתה, אל תמול-שלשום, ירושלים
יעל ברקוביץ' מנסה את הרכבת הקלה שהתחילה לפעול בירושלים, ומגיעה לרשלה: מסעדה נינוחה ונעימה שממוקמת בסמטת חבצלת הקטנה שיוצאת מרחוב יפו. בחצר האבן – טאבון שמפיק לחמים, פוקצ'ות, עוגות ועוגיות – מריח כמו אירופה
"כל היום פינטזתי על בייגל אמריקני, או כפי שקוראים לו באמריקה – בייגל יהודי – עם המרקם הרך, הקרום המבריק והפרג. הגעתי למקום הנכון..." יעל ברקוביץ' במסע אחר הבייגל בבייגל מן החלבי והכשר בגבעת שאול, ירושלים
דרך שדרת ממילא השוקקת עוברת יעל ברקוביץ' מירושלים הרגילה אל טוסקנה אשר בירושלים, שנמצאת בממילא קפה. פה מפליא השף נדב אלבז עם תפריט איטלקי-ים תיכוני משובח וסנגרייה, וברקע מנגנת להקת נגנים מוסיקה לטינית חיה
"פילה המוסר הגיע כנתח עבה, עשוי היטב, טעים ורך בבשרו, ועליו רוטב סלסה ולימון. הדג העדין הוגש בתוספת רוטב אפונה ירוק בוהק ומתקתק, ומעליו רצועות מלפפוני פאקוס כבושים..." אימא של יעל ברקוביץ', רופטופ בירושלים
"החופש הגדול... מרחב הזמן האינסופי השמור לילדים..." יעל ברקוביץ' פותחת את הקיץ עם האחיינית ביוגורטייה-גלידרייה רגע מתוק שבמדרחוב נחלת השבעה בירושלים. עם יוגורט בריא, מלא פירות, צבעוני וצונן, הן נחות במדרחוב
"סלט נהדר של חצילים על האש, טחינה, לבנה בשמן זית, סלט פלפלים אדומים עם עשבי תיבול, זיתים ירוקים בכבישה ביתית (נורית אכלה את כולם לפני שהספקתי לטעום), קוטג', קוביות גבינה צפתית..." יעל ברקוביץ', פרש, ירושלים
"כל זה לא מנע מנועם לשים עינו בנתח הקצבים שלי - נתח גדול שהוגש בשלמותו, הוכן בצורה מדויקת והיה קריספי וסיבי מבחוץ ואדום בדרגת רייר בפנים..." יעל ברקוביץ' לומדת לחלוק במסעדת לארא של השף ליאור חפצדי בירושלים
"נתחי צלעות הבקר הגיעו על גבי צלחת שחורה בוהקת דמוית סלע בזלת מסותת. הם נצרבו היטב, הונחו על גבי לחם קלוי מתובל בשמן זית, לוו בסלסת עגבניות מעושנות ובשיני שום אפויות..." יעל ברקוביץ', סקאלה אחרת בירושלים
יעל ברקוביץ' וידידה הסטודנט הנצחי מגיעים למסעדת צונמי שברחוב בן-סירא בירושלים. כאן היא מגלה תפריט מגוון ואסתטי, רול באונטי עם קוקוס, אגוזים ושוקולד לקינוח, ומבצעים מיוחדים לסטודנטים. מישהו אמר דים סאם ולא קיבל?
"לפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי..." יעל ברקוביץ' מגלה את פיצלה רסט ליד הפיצרייה בירושלים
"מילת המפתח של בק היא לארג'יות: בעבור 35 ₪ מקבלים ארוחה גדולה המורכבת ממרק היום, מנה בשרית, תוספות חמות וצלחת סלטים קטנה נוספת... היתרון הוא שהאוכל מבושל טרי במקום..." יעל ברקוביץ', שעת צהריים, בק הירושלמית
יעל ברקוביץ' מרשימה חברה נדירה במסעדת מודרן השוכנת במוזיאון ישראל בירושלים. במוזיאון, שעבר שיפוץ נרחב, נבנתה המסעדה החדשה, שמשקפת, כמוהו, שילוב בין המקומי לקוסמופוליטי עם מטבח ירושלמי בשילוב עם נגיעות מיוחדות
"בנוסף לתיבול הרגיל הוא משתמש גם בגרסה מיוחדת של בהרט, המבוססת על פקעות ורדים, ומעניקה לתבשיל ארומה מיוחדת..." רגע לפני פסח ניגבו יעל ומירב חומוס במסעדת הפינג'אן בירושלים וגם תפסו שיחה עם הבעלים, חיים
"מסעדת ליד הים היא צרפתית אמתית, שבה כל מנה מוקפדת ועשויה מחומרים משובחים וטריים..." יעל ברקוביץ' נושמת אוויר בשעת אחר צהריים שטופת שמש במסעדת ליד הים שברחוב הירקון בתל אביב. אחר כך היא מחפשת טיסה לפריז