''על קדרתי מונחים נתחי בשר יפים וגדולים, במרקם רך כחמאה, בטעם דומיננטי, עשירים בניחוח וטעמי לימון ורוזמרין....''. בבית של רפא התמכר דניאל רום לתחושת פתיחות מרעננת, ולביטחון שבידיעה שמה שלא יחליט - יהיה טוב
''נתחי הבשר המיושנים, שטבלו במרינדות גאוניות של פירות פסיפלורה, תפוז וג'ינג'ר, קראו תיגר על המטבח שהכרנו והצליחו לרגש ולהפתיע..''. דניאל רום גילה במסעדת מיטבלים שגם כשאתה כבר בטוח שמיצית הכל – תמיד אפשר עוד להתרגש
''התענגתי על 300 גרם סטייק אנטרקוט, שצף ברוטב שמנת פלפלת עשיר ביחד עם ניוקי מעולה. הסטייק היה עסיסי והניוקי רך ונמס בפה...''. במקום ללכת להורים, אכל דניאל רום ארוחת שבת קצת אחרת, בקפה מצדה שבטיילת תל אביב
''אנחנו מניפים מזלגות ופשוט נמסים מהטעם. הסלמון המעושן מעולה ומתמזג בהרמוניה נדירה עם רוטב הבשמל...''. דניאל רום התענג על הפסטות של מסעדת לה לזניה, ונזכר בכמיהה במסעדות הקטנות החבויות בפיאצות של ערי איטליה
''התנפלנו על מנה של ספיישל חצילון, מבושמים מהבחירה המצוינת (שלי...). בין נגיסה לנגיסה לגמנו יין מרקיז דה קסטיליה אדום ועוקצני...''. אחרי שנים של הבטחות לעצמו, דניאל רום סוף סוף קיים, ויצא לאכול בבר-מסעדה מיתוס
''מנת ריזוטו ירקות הייתה לנו בבחינת התנסות מרתקת ועזת טעמים: תבשיל אורז מסורתי עם זוקיני, פטריות, בטטה ופרמז'ן עטוף ברוטב שמנת אצילי וסמיך. איזה טעם מענג!...''. דניאל רום טוען שהיה נהנה במסעדת אלורה בת''א גם אם לא הייתה לו מילה טובה אחת לומר על האוכל. מזל שהמציאות לא העמידה אותו בניסיון הזה
''הוא מגיש לנו טעימות מגבינות על טהרת חלב הכבשים: חלקן בעלות ארומת אגוזים וחלקן אפופות יין, חלקן חריפות ודומיננטיות וחלקן עדינות ואלגנטיות...''. דניאל רום מצא את הבראנץ' המושלם, בקפה-מעדנייה ארץ זבת חלב שבנחלים
''נתח הפילה היה ללא ספק המלך של הערב. הנתח היה עסיסי ורך, עשוי בדרגת מדיום, צרוב בפסי גריל שחורים, שהעניקו לו ארומת עישון נהדרת...''. דניאל רום התרווח בסלון של בר-מסעדה קולוני, והרגיש שמיצה את החוויה הירושלמית
''שנינו מתענגים על בואיקוס מלוחים, טריים ואווריריים. אני מתמכר לזה עם העגבניות המיובשות; היא, מצידה, מתנפלת על אלה עם הגבינה ומטפלת בהם עד כלות...''. דניאל רום גילה מחדש את עונג שישי, בקונדיטוריה חמדה עוגות
''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב
''פתחנו עם בירה בשבילי וקריק אפרסק בשבילה. אחרי כמה לגימות היינו מוכנים לטרוף. חגיגת 8 משולשי טורטיה הונחה על שולחננו ונאכלה בהנאה עד כלות...''. דניאל רום התנער מחיי הבורגנות המנומנמים בפאב האוקונור שבראשל''צ
''הטאג'ינים הלוהטים מוגשים בכלי חרס אותנטיים. בשר הטלה, שהתבשל באיטיות משך שעות ארוכות, רך עד נמס בפה, ומבטל לחלוטין את הצורך בסכין המהודרת..''. דניאל רום שאב השראה מדארנא, נסיכות מרוקאית בלב ירושלים
''הזמנתי אסאדו עגל חלב, מנה שמיועדת לאוהבי בשר שומני. כבר למדתי לבקש את מידת הצלייה המומלצת על ידי השף, וקיבלתי נתח עשוי מדיום פשוט מושלם. עסיסי כהלכה ומקושט בעצם שהשביחה את טעמו. מידת הצלייה הייתה מדויקת במידה השמורה למומחים בלבד. לא נזקקנו לשום רוטב מעבר לצ'ימיצ'ורי רענן תוצרת-בית....'' דניאל רום נזכר באל גאוצ'ו שבראשל''צ במנגל שבת בבוקר של ימי ילדותו
''בשר הרגל היה שומני ורך והשתלב היטב עם פריכות השעועית וטעמן המתובל של הקציצות..''. דניאל רום הסתכסך עם זוגתו הנוכחית, כשביקור תמים במסעדת בראכה הזכיר לו את חברתו הראשונה, ואת המאכלים של אמא שלה
''לראשונות הזמנו מלנזנה פרמז'ן וסלט רוקפור, חגיגה לאוהבי ז'אנר הגבינות. פרוסות החצילים התעטפו בהרמוניה בטעם גבינתי עז. גבינת הרוקפור בסלט דומיננטית בחריפותה...''. דניאל רום טעם איטליה ברעננה, בקפה-מסעדה לה טוסקנה
''המנה הראשונה הייתה תערובת משכרת של טעמים: חציל שלם קלוי על האש עם ארומת טעם שרוף במקצת, שהוגש עם מבחר גבינות קשות לבנות מצוינות, ירקות ומטבל עגבניות מיובשות. החציל הבשרני וטעמו הדומיננטי התמזגו בטעמי הגבינה העדינים. אכלנו הכי לאט שיכולנו והתענגנו על המנה עד כלות...'' דניאל רום מצא פתרון רומנטי קל וזמין, במסעדת אלדין שביפו העתיקה
''מנת ה-MEAT LOFT הצדיקה את כל הרפתקת הערב הזה. הבשרים היו מהטובים ביותר שטעמתי. הסינטה, הבורגר וגם האנטריקוט היו עסיסיים ובעלי ארומה מעושנת ממכרת, ואילו פילה הבקר היה רך כחמאה....'' דניאל רום ביקר במסעדת לופט בראשל''צ, נהנה משירות אדיב וקשוב, והתענג על חווית בשר מרוכזת.
אחרי שבוע מעייף וקשה, אין כמו להושיב את עצמך בבר-מסעדה ממש על הים, להשיב את נפשך עם קוקטייל מרענן, ולהתפנק על מנות ייחודיות המשלבות מזרח ומערבת, תוך שאתה צופה בשקיעה. דניאל רום מילא מצברים בהאני-ביץ'
''הניוקי שלי טעים ונימוח בפה, עטוף ברוטב עגבניות ושמנת. כדי להדגיש את טעמו אני מרעיף עליו פתיתי פרמז'ן. אני מרוצה. מרוצה עוד יותר היא בת זוגתי. הקיש שלה הוא לא עוד סתם קיש: הוא מעטפת בצק פריכה וטרייה, ממולאת בשלל פטריות חמות וטעימות, עשירות בטעם ובריח, עונג צרוף...'' דניאל רום התענג בקופי אנד פרינדס
שילובם הייחודי של אינספור מרכיבים, שמצליחים להתקיים ולהתמזג בו זמנית הופכים אותה לפנינה מלכותית מושלמת: הנוף עוצר הנשימה הנשקף מחלונותיה, האווירה הרומנטית, המלצרים למודי הגינונים אך בו בזמן חייכנים, והתפריט, מבית היוצר של השף טיבי, הוא עילוי של ממש. לספקנים שבינינו אני ממליץ פשוט להגיע ולהבין...