החיים בתוך העיר הגדולה מלאי תזזיתיות ומהנים, אבל גם המכורים לשאון העיר מפנטזים לפעמים על בית ברמת הגולן, כשמסביב הכל מוריק, ועל האוכל המקומי העשיר בטעמים של טבע. הקולינריה באזור זה מתהדרת במרקים מהבילים, קדירות חורפיות, סטייקים משובחים וקינוחים סופר מתוקים. אז גם אם עדיין לא עברתם לגור באזור מרהיב זה, ובינתיים רק קפצתם לטייל בו, כדאי שתכירו את המסעדות המומלצות ברמת הגולן
הגעתם לרחוב הכי מרהיב, הכי תוסס והכי מתוייר בתל אביב. בין שלל בתי הבאוהאוס המיוחדים, שדרת העצים הירוקה והמטופחת ומבני התרבות והאומנות - תמצאו גם עשרות מסעדות ברוטשילד, המתאפיינות במטבחים שונים מרחבי העולם. בואו לגלות איפה ימגנטו אתכם עם אוכל איטלקי משובח, איפה הקינוחים הם רק תירוץ לארוחה ומי מציעה שיק אירופאי קסום.
"בריוש עתיר חמאה עם מנה גדושה של בשר בריסקט (חזה) שבושל שעות ארוכות. מנה מוצלחת וטעימה מאוד שתשתלב נהדר עם בירה בלגית כהה או כוס יין אדום..." בין החלפת טיטולים, ניקוי בקבוקים ומחוסר קשה בשעות שינה, הצליח יונתן שטרנברג לקחת את האישה שלצדו לדייט זוגי, מלא בהפתעות קולינריות, באריא תל אביב
"פיסות הסלמון הטריות משולבות בסלט של כל הירוקים מהשוק - מלפפון, קולורבי, אבוקדו, עולש, כוסברה ונענע, כשרוטב פונזו יפני עוטף את הכל וקונכיות ירק "פאני פורי" מטוגנות מעטרות אותו מעל..." שפרה צח מתפנקת בחצי יום טיול בבירה, וכמובן משלבת ארוחה בחדשה של ירושלים, ואלרו, רסטו-בר באווירת שוק צבעונית ותוססת שמאחורי שרביט המנצח תמצאו את השף אביב משה. נשארנו עם טעם של עוד!
פסטיבל היין במטה יהודה יתקיים זו הפעם ה-19, ואירוע הפתיחה לפסטיבל יתרחש ב-2.11 במלון יד השמונה ובו תוענק הצצה מרהיבה אל יינות היקבים השוכנים באזור. יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות שאסור לפספס - אז תרימו כוסית לחיים!
"חתיכות דג אדמדם, מנוקדות בקרם אבוקדו וואסבי (דואט מושלם!) ועליהן גרגרי רימון ופיסטוקים קלויים – הייתה מנה של ריקוד. הניגוד הזה בין הרכות והנימוחות של הדג לבין הקראנצ'יות של הפיסטוקים והחריפות הקלה והמתקתקה של הקרם היה מרגש ממש..." אורית צמח הגיעה לסלבה וידה תל אביב וזכתה לחוויה בלתי נשכחת הכוללת נוף מרהיב לים התיכון, קוקטיילים עם טוויסט, מנות שף מלאות תשוקה ואווירה צעירה ואינטימית
בתקופה האחרונה מתחם הבורסה ברמת גן מנקה מעצמו את האבק והופך למקום בילוי אטרקטיבי למי שחשקה נפשו (ובטנו) בארוחה טובה. מסעדות הצהריים המזינות את עובדי ההיי-טק ומלטשי היהלומים מתחילות לקרוץ גם לאלו שלא הולכים לישון כל כך מוקדם. בואו להכיר את המסעדות המומלצות במתחם הבורסה שאסור לפספס בכל שעה של היום
בעיר התחתית של חיפה, ברחוב הנמל השוקק חיים תמצאו את צ'יז בר אוכל, המתפקדת כשילוב בין בר למסעדה אורבנית, ומעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי-ים תיכוני עם פרשנות ישראלית. יש גם ארוחות עסקיות משתלמות במחירים מעולים - לא תבואו?
אנחנו מכירים אותה כעיר המדע, עם מוסדות בולטים כמו הפקולטה לחקלאות ומכון ויצמן, אבל בשקט בשקט מתקיימת ברחובות סצנה קולינרית חיה ובועטת הכוללת מסעדת בשר שהפכה למוסד קולינרי מוביל, אוכל אסייתי אותנטי, מסעדה איטלקית המתאימה לבילוי משפחתי וברים תוססים לשעות הקטנות של הלילה. יצאנו לסיור קולינרי ברחובות וחזרנו על רשימה של מסעדות מומלצות ברחובות כדי שתדעו בדיוק לאן ללכת בפעם הבאה שתגיעו לעיר
"הארביאטה מיזגה ביצירתיות בין ריגאטוני, עגבניות שרי מדורה, צ'ילי לוהט ושום. בחרנו באחת מאבני היסוד של המטבח האיטלקי, זו ללא ספק מנה לאוהבי החריפות, עגבניות השרי היו חרוכות ונתנו טעם מעושן שפינק אותנו ממש..." כרמית אופק מגיעה לפומו, האיטלקית החדשה ברמת החייל, המציעה עיצוב שתופס את העין, אוכל חף ממניירות, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - ישר ולעניין!
הטבעונות היא לא עוד מגמה חולפת כך שלאחרונה ניתן לראות איך יותר יותר בתי קפה ומסעדות, ואפילו מסעדות שף מובילות, הוסיפו לתפריט שלהן מנות טבעוניות ברמה גבוהה. ריכזנו במקום אחד רשימה של מסעדות ידידותיות לטבעונים שכדאי לכם להכיר
"נתחי הבשר נפרסו לפרוסות דקות ושודכו לתפוחי אדמה שבורים שנאפו בתנור אבן - מנה מרשימה מאוד וגדולה המציגה טעמים חזקים וארומות, בשרים איכותיים ועשיה מדויקת..." דומיניק קיטישין בר מוסיפה צבע חדש למתחם הבורסה ברמת גן עם מעשנה גדולה, נתחי בשר איכותיים ואווירה נינוחה כך שמובטחת חוויה מושלמת, בדיוק כמו זו של דן תורן
סנטה רוזה מביאה את בשורת האוכל הקליפורני לארץ. האוכל הקליפורני מושפע מאוד ממטבחי המהגרים – המקסיקני, הצרפתי, האיטלקי והאסיאתי, כך שמתקבל מטבח פיוז'ן המשלב בין מספר שיטות ומסורות בישול. בואו לנסות את הארוחות העסקיות שיש למקום להציע
אז רגע אחרי שקיבלנו בזרועות פתוחות ובחיוך ענקי את השנה החדשה, מגיע חג סוכות בו אנו מטיילים ונופשים עם הילדים (ויחד עם כל עם ישראל). אם אתם בעניין של טיול סביב הימה הלאומית, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות סביב הכנרת, כדי שתדעו איפה הכי שווה לאכול באזור הזה. חופשה מהנה!
"הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה..." כאן תקבלו מיקום מפתיע, עיצוב מודרני עם מראות על התקרה, פלטות עמוסות בבשר וסלטים צבעוניים ממכרים. טל יונאי שרייר מגיעה לזויה - עצירה שווה על כביש החוף!
שוק הפשפשים הוא אחד האזורים הקולינריים המעניינים שיש לעיר הגדולה להציע. יש בו הכל ולכל אחד: מסעדות חדשות לצד וותיקות, מטבעוני ועד בשרי, מתאים לשומרי כשרות ועד ברים תוססים לשעות הקטנות של הלילה. בואו להכיר את המקומות הכי שווים של שוק הפשפשים!
הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!
אירועי בוטיק במסעדות הפכו כבר ממזמן לטרנד עכשווי במחוזותינו, כך שתמצאו מסעדות רבות בתל אביב המציעות חדרים פרטיים, מרפסות פתוחות תחת כיפת השמיים, ואף מוכנות לסגור את כל חלל המסעדה עבור האירוע המיוחד. והתפריט - נבנה יחד עם השף בהתאם לסגנון האירוע וכמות המשתתפים, כך שמתקבל אירוע איכותי ומשובח. קבלו המלצה לארבע מסעדות לאירועים בתל אביב שידאגו לכם לאירוע בלתי נשכח
"מנת מיקס פירות ים ברוטב קארי צהוב מוגשת בקערת חרס עמוקה, כשלצידה על מגש חרס שמונה כדורי סטיקי רייס. השילוב המוצלח בין פירות הים, הרוטב והאורז, גרם לכך, שלמרות שמצד אחד כבר לא יכולנו לאכול עוד, מצד שני לא יכולנו להפסיק לאכול..." צביקה זייפר מגיע למינה טומיי בתל אביב ומגלה מהו סוד הקסם שמושך את הישראלים למסעדה שנותנת כבוד לחמישה מטבחים אסייתיים
ארוחת ראש השנה היא הזדמנות נהדרת לפתות בקבוק של יין, או אולי אפילו מספר בקבוקים, ולמזוג לכל היושבים סביב השולחן. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות ישראליים, חדשים וותיקים, שישתלבו נהדר עם תפריט החג. חג שמח!
"עוד התענגנו על צלעות טלה שמנמנות ועסיסיות, ששום חגיגת בשר אינה שלמה בלעדיהן; וכמובן שגם פילה היה לנו, מעדן נימוח בפה שהוכרז כמנצח של הסעודה והשאיר טעם לעוד, גם אחרי שלושה קילו בשר....". ליאור פנחסי הגיע לפיקניה בבית ינאי בלי יותר מדי ציפיות וגילה שם גן עדן מושלם לחובבי הבשר. תפעילו את הווייז ותתחילו לנסוע לשם כבר עכשיו - הנאה מובטחת!
ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה, מה שאומר שצריך לדאוג גם למשהו מתוק לשולחן החג. אז איך אתם אוהבים את העוגות שלכם? עם תפוחים, עם אגוזים, עם קינמון או עם המון דבש. ריכזנו עבורכם רשימת קונדיטוריות מומלצות לראש השנה המציעות תפריטים חגיגיים ומלאי הפתעות. חג שמח!
"מיד עם הדרינק הראשון הוגשה לנו השקשוקה האגדית של תרל"ח - שקשוקה מושקעת וצבעונית, המוגשת במחבת לוהטת עם לחם טרי לצידה. מעט פיקנטית, מאוד טעימה..." דן תורן חוגג יום הולדת עם חברים בבר הכי ישראלי שיש בפתח תקווה - תרל"ח. היה שמח!
"חציל בצנצנת – מנת שכבות הכוללת לב עגבניה, חציל, פטה, טחינה לבנה ועשבי תיבול, מנה מזרח תיכונית קלאסית, המומלצת במיוחד לאוהבי החצילים..." בערבי שני יש בכרמים שבמושב סגולה תפריט ספיישל יווני בניצוחו של השף סהר רפאל. גיא סופר זמרני אמר יאסו, והצטרף בקלילות לחגיגה השמחה. איפה אתם בשני הבא?