שפרה צח התוודעה השבוע ל- ISIO4, השמן הצרפתי החדש שמסתמן כחלוץ המהפכה התזונתית: לא רק שאין בו כולסטרול הוא אפילו מפחית כולסטרול, והוא עשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים. מפלאי הנדסת המזון המודרנית (ויש גם מתכון בסוף)
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.
אחד המפגשים המתסכלים במטבח הוא זה המתרחש בין מבשל חדור מוטיבציה לבין צנצנת עקשנית, המסרבת להיפתח. שפרה צח בדקה שני פותחנים וחזרה עם מסקנות נוקבות.
משהו ברוח הנדיבה ובסבר הפנים של המקום, השרות המהיר והמחוייך, הטריות של האוכל והמנות המשביעות, הופך את לימונענע למסעדה הקבועה של רבים מעובדי המשרדים בסביבה. יש גם כאלה שבאים במיוחד.
לציון שלושים שנות פעילות לאימפריית ג'קו, הוציאו בני המשפחה את מתכוני המסעדה בספר שהוא חגיגה אמיתית לאוהבי דגים - ''דגים, קינוחים ומה שביניהם''.
מה פירוש המושג 'כתית'? איך נקבע אחוז החמיצות של השמן ומהו האחוז האידיאלי? ואיך בכלל טועמים שמן זית? שפרה צח נפגשה עם אורי יוגב, מנהל ''חלוצה'', שסיפר לה כל מה שצריך לדעת על שמן זית.
שפרה צח, אמא לצמחוני אדוק ואקטיביסט, קיבלה לידיה את המהדורה החדשה של ''חגיגה צמחונית'', ספרה הותיק של פיליס גלזר, והיא מדווחת מהמטבח הביתי.
רדו לנגב, ממליצה שפרה צח. יש שם מטעי זיתים משובחים, עגבניות שרי שאין מתוקות מהן, כרמי גפנים וגידולים ייחודיים כמו ירק הסליקורניה או דגי הברמונדי. חבל רק שאת המרחבים והאווירה אי אפשר לקחת הביתה.
הקונספט של כתית הוא בישול גורמה, שעושה שימוש יצירתי בחומרי גלם מקומיים. בפועל זה אומר שבכל מנה משולב איזשהו מרכיב, שנותן לה ''טוויסט'' מתוחכם והופך אותה למשהו שכמוהו לא אכלתם בשום מקום אחר. לקרוא ולהיאנח.
דרך האוכל היא מסעדה ותיקה בנווה צדק עם קונספט מחמם לב - מטבח שכונתי מקורי. כזה שאפשר לאכול בו שניצל ופתיתים אבל גם חזה עוף ממולא בפטריות ועשבי תיבול ברוטב יין לבן. שפרה צח לקחה את הילדים ואפילו הם נהנו. ויש גם מתכון.
הצילו, הילד צמחוני! שיפרה צח מצאה את המתכון המדויק לשפיות דעתה של האם המודאגת.
המרק הזה, שהוגש לנו בבראנץ' שבת צמחוני אצל חברים, הפך עד מהרה ליקיר הבית, וגם הספיק לככב בכינוס משפחתי רב משתתפים
יש! ''פסטיבל הארטישוק''. ביזארי ככל שזה נשמע, מסתבר שבאיטליה חוגגים אותו כבר דורות. עכשיו נמצא גם מגדל ארטישוק ישראלי, שהחליט שמה שטוב לבמביני של נפולי והסביבה יכול להתחיל מסורת חדשה גם אצלנו
היה שם אוסו-בוקו טלה במרלו, רך ונימוח עד שנפרד מהעצם בנגיעת מזלג, וכבדי עוף עסיסיים שהוכנו עם ליקר קסיס שהעניק להם צבע חום עמוק ולווית טעם מיוחדת, ושתי המנות נחו על מצע פירה טעים וקוביות של ירקות שורש, שספגו את הרוטב העשיר שלהן.
מצד אחד, יש שם את ההיצע המוכר והאהוב על ילדים של פיצה-פסטה. מצד שני, התפריט כל כך מגוון ומלא הפתעות, שגם ''ילדים גדולים'' והרפתקני חיך, כמוני וכמו שותפתי הצעירה לארוחה, ייהנו בו מאוד.
מה זה: יש לו שלושים ראשים, עושה המון רעש ובלגן, זז בבת-אחת לכל הכיוונים, וכשהוא הולך שמחים שסוף סוף נגמר היום הולדת?
"קרוסל", מסעדה של איש אחד, מסעדה צרפתית-חלבית-כשרה- חמישה שולחנות בסך הכל, שכולם, כך נראה, הוזמנו מראש, על ידי פרנקופילים מקומיים....
''לא רוצה פסגטי (ספגטי) כאלו, רוצה פטישוני!'' מוחה בתי בת הארבע, שהפכה, במחי יום בישול אחד בגן, למומחית לבישול איטלקי
''אפשר להתחיל לתת לו פירות'' אמרה האחות בטיפת חלב כשלבני הבכור מלאה חצי שנה. אלא שהזאטוט, שלא קרא את הספרים הנכונים, סירב בתוקף לשתף פעולה.