שיר השכונה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  דרך האוכל היא מסעדה ותיקה בנווה צדק עם קונספט מחמם לב - מטבח שכונתי מקורי. כזה שאפשר לאכול בו שניצל ופתיתים אבל גם חזה עוף ממולא בפטריות ועשבי תיבול ברוטב יין לבן. שפרה צח לקחה את הילדים ואפילו הם נהנו. ויש גם מתכון.

''האוכל מוכן?!'' מתפרצים ארבעת גוזלי המורעבים למטבח. איך יהיה מוכן, אם אני עצמי חזרתי מהעבודה רק לפני חמש דקות וכבר צריכה להתמודד עם המטלה המורכבת של הכנת ארוחה לפי המיפרט הבא: הגדול – צמחוני, השניה – טבחית חובבת השואפת לגיוונים קולינריים, השלישית מכורה לעוף ותפוחי אדמה שהיא מטביעה בהררי קטשופ, ולקטנה יש מנוי יומי על ''ניצל ותיפתים''. בדרך כלל זה נגמר בחימום השאריות משלשום פלוס שליפת כמה קפואים מוכנים ועוד איזשהו תבשיל אינסטנט ליד.

למשפחות שהתמזל מזלן לגור באיזור נווה צדק יש אלטרנטיבה מוצלחת יותר. לשלוח את הילדים ל''דרך האוכל''. שם, במקום המוגדר כ''מטבח משפחתי שכונתי'', הם יקבלו אוכל כמו בבית, רק בלי הבלגן שמסביב: סירים עם אוכל טרי שמוכן כולו במקום, טעים ונטול התחכמויות מיותרות, עם תפריט שונה לכל אחד מימי השבוע, באווירה נינוחה ומזמינה.
אם אתם גרים קצת יותר רחוק, זו לא סיבה לוותר – האוכל יגיע אליכם בשרות משלוחים.
מה רע?.

העסקית בצהריים, במחיר שבין 40 ל- 55 שקלים, כוללת מנה עיקרית לפי בחירה, תוספת ושני סלטים - מה שמבטיח שמכאן הם כבר לא יצאו רעבים. אנחנו באנו ביום שני, ודגמנו מהתפריט היומי, לפי סדר הנפשות הפועלות: טופו-בורגר לצמחוני (סוף סוף מנה מיוחדת בשבילו), פלפל ממולא בקר ופטריות ששוחרת החידושים שמחה לנסות, וכמובן שלא נפקד גם מקומם של העוף והשניצל ההכרחיים, אותם מכינים ב''דרך האוכל'' בכל יום, כמו גם את הפירה הביתי והאורז המלא. לסלטים, חצילים וקישואים בתנור וסלט אסיאתי, הם התחברו פחות, אבל אמא חיסלה אותם בשמחה יחד עם שתי לחמניות טעימות מקמח מלא (אמהות, כידוע, ניזונות בעיקר ממה שהילדים משאירים בצלחת).

זהו, אפשר ללכת הביתה. בלי לצעוק עליהם למה לא הורידו מהשולחן או לריב תורו של מי לשים היום כלים במדיח. במקום זה ישבנו ואכלנו יחד ופשוט הקשבנו למה שיש להם לספר, מה שמקובל היום לכנות ''זמן איכות''.

מתכון לתבשיל טופו ברוטב עגבניות וברוקולי
(מתכון ל-6 מנות)

חומרים:
4 בצלים קצוצים
חצי ראש שום קצוץ
4 עגבניות חתוכות לשמיניות ו-3 עגבניות קצוצות
ראש ברוקולי אחד טרי וחתוך לקוביות
2 קישואים פרוסים לטבעות
מעט בזיליקום, רוזמרין, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 חבילות טופו (שקונים ארוזות בואקום) חתוכות למלבנים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל וכשמזהיב מוסיפים את השום הקצוץ, מטגנים עוד דקה ומוסיפים את שמיניות העגבניות.
2. מבשלים מעט ומוסיפים את העגבניות הקצוצות ומעט מים. מבשלים כמה דקות.
3. מוסיפים את יתר הירקות לסיר וכשהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים את התבלינים.
4. מעבירים את הרוטב לתבנית אפיה ומסדרים מעליו את מלבני הטופו.
5. אופים בחום של 160 מעלות כ-20 דקות ומגישים.

דרך האוכל
לילנבלום 6, נווה צדק
טלפון 5172683 – 03