על הגובה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''זה הרגע'' אמרתי לו, כשכל תל-אביב פרושה לרגלינו בשלל אורות מנצנצים. ''עכשיו אתה יכול להציע לי נישואים''. הוא אחז בידי, הביט בעיני ברגש ושאל: ''יקירתי, האם…
שכחת שאנחנו כבר נשואים?''

אוף, פיספסתי. כי מסעדת ''טו-סי'', אי שם במרומי מגדל עזריאלי, היא הלוקיישן המושלם לרגעים שייחרטו בזיכרון. משהו בשילוב בין הטקסיות הכרוכה בהגעה למקום, עם מארחת שמנחה אתכם אל המעלית המיוחדת העולה אל המצפה ועוד מארחת בכניסה למסעדה עצמה, התאורה האפלולית המבליטה את אורות העיר הנשקפים מבעד לפנורמה העגולה, נגינת הפסנתר ברקע, השרות הקשוב מאוד והאוכל המיוחד, מבטיחים שדרוג אוטומטי לכל אירוע שתרצו לציין.

עם זאת, בניגוד לעיצוב הקלאסי והטיפול המוקפד בפרטים, האווירה במקום צעירה ולא-מכופתרת להפתיע, וכך גם חלק גדול מקהל הסועדים.

אותו שילוב בין מכובדות וקלילות, קלאסיקה וסגנון צעיר, מתבטא גם במנות עצמן. השף מייקל רנתיסי מבשל מנות קלאסיות אך מעניק להן מגע ים-תיכוני יצירתי.
כך כבר בפתיחה: יחד עם לחם הבית - פוק'צות-מיני שמנמנות וחמימות, מגיעות לשולחן בנוסף לחמאה הקלאסית, גם טחינה ירוקה סמיכה וטעימה וסלסת עגבניות.
סופלה הפטריות הקלאסי, שהוזמן למנה ראשונה, מקבל בטו-סי טעם חדש, כאשר הוא מוגש במילוי גבינת עיזים ואפוי במעטפת בצק פילו. פטה הכבדים המצויין, אף הוא מהמנות הראשונות, מלווה כאן, במקום בריבת הבצל המקובלת, במרקחת משמשים מתקתקה-פיקנטית.

פסיפלורה בגביע קמפרי מוגשת כמנת ביניים לניקוי החיך, ולאחריה אנו מקבלים את המלצת המלצר לגבי מנות היום העיקריות, שאינן מופיעות בתפריט הקבוע: אוסו בוקו טלה בירקות שורש ופילה דג לברק על מצע אורז בחלב. מנות הדגים ומאכלי הים הם התמחותו המיוחדת של רנתיסי, שהיה השף של ''כחול'' מספר שנים. ואכן המנה לא מכזיבה: הדג עטוף עשבי תיבול ופיסטוקים המעניקים לו פריכות וטעם, ומהווים ניגוד מעניין בטעמם ומרקמם למצע האורז בחלב. דווקא האוסו-בוקו מאכזב – הבשר קשה מדי ועל המנה כולה משתלט טעמו התוקפני של הרוטב, המכסה אותה בכמות מוגזמת.

בשלב הקינוחים כבר קצת עייפנו מהחידושים, מה שמסביר את הבחירה בקרם הברולה המוכר והחביב. ובכל זאת, כדי לא לקפח את האגף היצירתי, הזמנו גם כיפת שוקולד לבן במילוי קרם שקדים עשיר בלויית סורבה קסיס – שילוב יוצא דופן של טעמים וצבעים.

המחירים אינם זולים במיוחד - ארוחה על בסיס המנות שתוארו תעלה כ-400 ₪ לזוג.
מי שרוצה ליהנות מהמקום בתקציב מצומצם יותר, יכול לממש את האופציה העסקית המוגשת מהצהריים ועד 6 בערב, בגירסה מצומצמת שעלותה 49 ש''ח או בעסקית משודרגת, העולה 79 ש''ח וכוללת מבחר נאה של מנות מובילות. הקינוחים מוצעים
במסגרת העסקיות בתוספת 20 ש''ח בלבד – כמחצית ממחירם בשעות הערב.


כאמור, אני את ההזדמנות שלי לקבל הצעת נישואים בטו-סי כבר פספסתי, אבל לפי הקריאות הנרגשות והמבטים הבורקים בשולחן שמאחורינו, מישהי אמרה הערב ''כן''.