מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

נראה כמו קציצות, טעים כמו קציצות, ועשוי סויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הצילו, הילד צמחוני! שיפרה צח מצאה את המתכון המדויק לשפיות דעתה של האם המודאגת.

מאז הפך בני הבכור לצמחוני, הצטמצמו פלאים אופקיו הקולינריים: בשר ועוף הוא לא אוכל מטעמים אידאולוגיים, כנ"ל גם דגים ("מה ההבדל בין עוף מת לדג מת?!" כדבריו). פירות וירקות הוא מתעב מילדות, ומאכלי קטניות סתם נראים לו ביזאריים. מה נשאר? לחזור שוב ושוב אל מוצרי טבעול, על מחיריהם הגבוהים ושלל התוספים המוכנסים בהם. אלא שכל נסיון ליצור אלטרנטיבה, למשל קציצות סויה, נגמר בהתפוררות - של הקציצות ושל המבשלת גם יחד.

לא עוד. באקראי עליתי על הפטנט לייצור קציצות סויה מושלמות, שדומות ככל האפשר במירקם ובטעם לדבר האמיתי. מתברר ש"מכת חום" במיקרוגל, ואז אפיה של כמה דקות בטוסטר-אובן מניבה קציצות עסיסיות מבפנים ופריכות מבחוץ, ובלי נתזי השמן שכרוכים בטיגון. את הקציצות המוכנות מבשלים עוד קצת ברוטב עגבניות - ויש אוכל. הבונוס הגדול הוא במחיר: פתיתי סויה מעובדים נמכרים בזיל-הזול בחנויות טבע, ובעת ההכנה תופחים בערך פי 4, מה שאומר סיר מלא קציצות בעלות אפסית.

קציצות סויה מופלאות

200 גר' פתיתי סויה
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
4-5 שיני שום
4 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
חצי כפית רסק פלפל חריף (עריסה)
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף

1. משרים את פתיתי הסויה בכמות גדולה של מים רותחים לכעשרים דקות.
2. מסננים, סוחטים, טוחנים במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה. מרסקים במעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום ומעבירים גם אותם לקערה. מוסיפים את הביצים, פרורי הלחם, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים היטב.
3. משמנים קלות 2 צלחות פיירקס גדולות ושטוחות, שיכולות להיכנס גם למיקרוגל וגם לטוסטר אובן. צרים בידיים רטובות כעשרים קציצות, ומחלקים אותן בין שתי הצלחות. מכניסים את הצלחת הראשונה למיקרוגל לכ-7 דקות, עד שהקציצות מתגבשות, ובינתיים מחממים את הטוסטר אובן לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מעבירים את הקציצות לטוסטר אובן לכ-5 דקות נוספות, ובינתיים מכניסים למיקרוגל את הצלחת השניה, לאותו תהליך.

בזמן שהקציצות נאפות, מכינים את הרוטב.

רוטב:

1 בצל
2 כפות שמן זית
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח, פלפל, אבקת מרק בטעם עוף, רוטב סויה.

1. מטגנים את הבצל בשמן הזית בתוך סיר נמוך עד להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים יחד עוד מספר דקות. מכניסים את הקציצות לסיר, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עוד כ15-20 דקות. (לבדוק תוך כדי בישול שכל הקציצות מכוסות ברוטב).