הנסיכה קורדליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.

''אוי, הברוסטיקו'' נאנח בערגה כבר שלושה ימים האיש שאיתי, ''אוי, הברוסטיקו המשוגע''.
מה שגרם לפרץ ההתרגשות הזה הוא מה שקורה לפעמים במסעדות: מנה מיוחדת אחת שכובשת את החושים ומאפילה על כל שאר המנות שלפניה ואחריה, מוצלחות ככל שיהיו.

אל ''הברוסטיקו המשוגע'' הנ''ל התוודענו במסגרת ארוחת טעימות, במסעדת ''קורדיליה'' של השף ניר צוק, ומסתבר שאנחנו לא היחידים שנשבינו בקסמו. עובדה: זוהי אחת המנות היחידות שמככבת כבר שלושה חודשים ברציפות בתפריט המתחלף.

הסבר קצר: מכיוון שהשף הצעיר דוגל בהתחדשות מתמדת, מדי חודש משתנה כמעט כל התפריט, ורוב המנות מפנות את מקומן לטובת מנות חדשות, מקוריות לא פחות. כך שמצד אחד אמנם לא תוכלו לחזור ולהתרפק פעם אחר פעם על מנה שאהבתם, אך מצד שני כל ביקור טומן בחובו הפתעות אחרות. כיוון שמדובר באחד השפים היצירתיים בישראל, הארוחה הזאת לא תדמה לשום דבר אחר שטעמתם. הזהירים יותר מבין הסועדים יכולים להרכיב לעצמם ארוחה מתפריט א-לה-קארט. אבל אם כבר הגעתם עד הלום, ההמלצה שלנו היא להתמסר להרפתקה עד הסוף וללכת על האופציה של ארוחת טעימות (דגוסטסיון), הכוללת שלוש מנות לפי בחירה (ראשונה, עיקרית ואחרונה) ועוד ארבע מנות קבועות, וכל זה במחיר 180 שקל לסועד.

הברוסטיקו, האמור, למשל, שהוגש למנה ראשונה, מורכב מדפי פילה בקר נא כבושים ברוטב בלזמי ותבלינים, יחד עם פלחי אגס דקיקים עד שקיפות, בצל, צנון (!) ועוד כמה מרכיבי טעם שלא הצלחנו לפענח, שהפכו יחד למנה בלתי נשכחת. גם המנה הראשונה הנוספת שהזמנו, רביולי לימון ברוטב שמפניה, היתה חדשנית וטעימה ביותר. לפי הרשום בתפריט היא מלווה בשרימפס, אבל אנחנו הסתדרנו מצויין בלעדיהם. מדובר בגירסה קלילה ורבת טעמים למנה שעד עכשיו התרגלנו לקבל אותה ברוטב כבד חמאה ושמנת.
מבין העיקריות ערב לנו במיוחד דג מוסר שטוגן עד פריכות וכוסה בסלט חם, עם תבלין דומיננטי לא מוכר, שהתברר כ''סחוג עלי גפן''.

המסעדה אמנם מוגדרת כ''מטבח צרפתי עם נגיעות ים-תיכוניות'', אבל כל מי שמכיר את ניר צוק יודע שמדובר בפרשנות אישית לחלוטין. נכון, לא מכל החידושים התלהבנו, כמו למשל הוספת דבש אקליפטוס למרק קרם ארטישוק ירושלמי או בזיקה נדיבה של מלח ופלפל שחור על סורבה התפוח שהוגש בין המנות. לעומת זאת, התענגנו על קינוח יוצא דופן של ''שניצל גויאבה עם גלידת קוקוס'', שהוחזר לתפריט, כך מסתבר, בעקבות דרישות הסועדים ובצדק. השילוב של חם-קר פריך-חלקלק וגווני הטעם הטרופי הופכים אותו למעדן שקשה לעמוד בפניו.

''מיתחם השף'', כפי שמכונה המיזם הקולינרי שהקים ניר צוק ביפו, מקיף כמה אפשרויות בילוי, שכולן מבוססות על מטבח אחד אך עם תפריטים, עיצוב ואווירה שונים זה מזה: ''קורדיליה'', עם שני תפריטי הערב, כאמור, או לעסקית מיוחדת בצהריים, ה''נועה ביסטרו'' בתוך חצר פנימית צמודה, עם מנות ביסטרו מקוריות באווירה קלילה יותר, לאורך כל היום, ולידן, הצעיר שבחבורה, ה''ג'אפה בר'', המשלב אלכוהול, מנות גורמה ייחודיות והרבה מוזיקה טובה. בכל מקרה, מובטח לכם בילוי בראש אחר לגמרי.

קורדליה
סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו
טלפון: 5184668 – 03