''לא רוצה פסגטי (ספגטי) כאלו, רוצה פטישוני!'' מוחה בתי בת הארבע, שהפכה, במחי יום בישול אחד בגן, למומחית לבישול איטלקי
''לא רוצה פסגטי (ספגטי) כאלו, רוצה פטישוני!'' מוחה בתי בת הארבע, שהפכה, במחי יום בישול אחד בגן, למומחית לבישול איטלקי. ספגטי הצינורות, המונח על צלחתה כמו בכל ערב, כבר לא נראה לה. ''אבל אין לנו פטוצי'ני בבית'' אני מנסה להתגונן מול גור הגורמה.הקטנה מהרהרת בסוגיה ומוצאת פתרון: היא פותחת את צינורות הפסטה אחד אחד ומשטחת אותם על הצלחת. ''עכשיו זה פטישוני!'' היא חוגגת את נצחונה, וממהרת לעטר את התוצאה בהררי קטשופ..
האחים הגדולים שלה, לעומת זאת, מעדיפים את הפסטה בצורתה המקורית, כיוון שאז היא סופגת בצורה הטובה ביותר את רוטב הפטריות שאני מנפקת להם מדי ערב. לא להיבהל.מדובר בגירסה ידידותית ומהירה להכנה. אשר מניבה רוטב קטיפתי טעים ביותר ואפילו מתון בקלוריות (ללא שמנת!)
רוטב פטריות מהיר הכנה לפסטה(הכמויות הן לשתי מנות, אבל אף אחד לא יתנגד אם תכינו יותר)
חומרים: כפית חמאהכף אבקת מרק פטריותמעט חרדלמשולש גבינת ''מון בלאן'' בטעם טבעישליש כוס חלב
ההכנה: ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את החרדל, אבקת המרק ומשולש הגבינה.מערבבים עד שהחומרים מתאחדים ומוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. אם הוא סמיך מדי ניתן לדללבעוד קצת חלב. שופכים את הפסטה החמה לתוך הרוטב, מערבבים ומגישים מייד.
איטלקית למתחילים ... ולמתקדמים גם