מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק שורשי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  המרק הזה, שהוגש לנו בבראנץ' שבת צמחוני אצל חברים, הפך עד מהרה ליקיר הבית, וגם הספיק לככב בכינוס משפחתי רב משתתפים


המרק הזה, שהוגש לנו בבראנץ' שבת צמחוני אצל חברים, הפך עד מהרה ליקיר הבית, וגם הספיק לככב בכינוס משפחתי רב משתתפים. מדובר בנזיד סמיך המבוסס בעיקר על ירקות שורש, עם חיזוק טעם של אבקת מרק בצל ואבקת מרק פטריות (כן, כן, שניהם ביחד).
שני יסודות שיעזרו מאוד בהכנתו – בלנדר מוט, כזה שמשקיעים בתוך סיר המרק והוא הופך את תוכנו למחית, וחנות ירקות שנוהגת להחזיק ארגז של ''ירקות לבישול'', ששילובם יחד כבר עושה חצי עבודה. אפשר כמובן ללקט גם ירקות מארגזי התוצרת המובחרת, אבל האמת היא שחלק מקסמו של המרק הוא הפער בין המרכיבים הפושטיים לבין ההנאה מהתוצר הסופי. לכן, כמויות הירק המצויינות במתכון הן בגדר המלצה, שניתן לשנות בהתאם למצאי בארגז הנ''ל.

מרק שורשים, המתכון הבייתי


: 2 בצלים גדולים
1 שורש סלרי, 1 שורש פטרוזיליה
2-3 תפוחי אדמה
1-2 בטטות
1-2 גזר
2 קישואים
כמה פרחי כרובית
2 כפות שמן סויה
כפית סוכר
מלח, פלפל שחור
כף גדושה אבקת מרק בצל
כף גדושה אבקת מרק פטריות

1. קוצצים את הבצלים ומזהיבים קלות בשמן. מוסיפים את הסוכר ומשחימים עוד קצת.

2. בינתיים מרתיחים מים מלוא הקומקום, קולפים את הירקות וחותכים לקוביות.

.
3. מעבירים את הירקות לסיר, מכסים במים, ממליחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בסיר סגור כשעה, עד לריכוך מלא. קצת לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר את אבקות המרק.

4. מסירים מהאש והופכים למחית באמצעות בלנדר מוט. מתקנים תיבול לפי הטעם.
מגישים עם קרוטונים, ובמקרה של אירוח – גם עם קערית גבינה מגוררת לבזיקה מעל.