"דווקא יום האהבה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את הכוח המוזר הזה שגורם להפכים להימשך זה לזה. ''מה ההבדל בין בנים לבנות?'' שאלנו את השפים, והם ענו לנו תשובות מעניינות, ממיטב המטעמים על הצלחת..." הכול באבולוציה?
תעשיית היין הישראלית: גאווה על ציר הזמן. חיים גן, איש הענבים, מסכם את העשור האחרון של תעשיית היין המקומית עם קריצה והמלצות לשנים הקרובות: מה למדנו? האם החיך שלנו השתנה? מה עוד נותר ללמוד בתעשיית היינות בארץ?
אדם וענת בר (גרגרנים בעייתיים) מבקרים במרתון יינות ישראל – הבית הפתוח של איש הענבים ביפו, המציג כ-60 יינות משלל זנים, צבעים ויקבים, הזדמנות לטעום את כל היינות ששמעתם את שמם ושאת טעמם לא טעמתם מפאת המחיר\הנדירות
"אין ספק כי במהלך מאה השנים הקרובות יקומו תעשיות יין גדולות גם בסין, ואולי אף בהודו. התפתחות כזו צפויה לחולל שינויים בתעשיית היין הבינלאומית..." כתבה שלישית (ואחרונה) על היסטורית היין מאת חיים גן
"המזרח הקדום היה האזור הראשון בעולם שבו טופחו ענבים ויוצר יין..." חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, יספר לנו בכתבות הבאות על ההיסטוריה של תרבות היין. בפרק הראשון: : משיירי חרצנים ועד לפקקי הסיליקון
החגים בתשרי הם הזדמנות נפלאה להעלות מעט את שיעור הכהל, הסוכר והעניין בנפח היינות שלנו. חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, מציג את ההיסטוריה של תעשיית הפורט, המייצרת סוגים שונים של יינות בכל העולם
''חיים גן ליווה את טעימת היינות בהסברים מרתקים ולשמחתי פתח את דבריו באמירה מרגיעה מאוד: לא צריך להיות אנין טעם כדי לדעת ליהנות מהם...'' נדב אבידן מבקר בערב המוקדש כולו לקוסקוס ויין- וכן, הם משתלבים מעולה!
''התוצאה הסופית- היין המוגמר, הוא הדבר שהכי צריך לעניין אותנו בתור צרכני יין. פה נבדלים היינות אחד מן השני, לאו דווקא בסוג הענב או איזור הגידול...'' חיים גן נותן הסבר על היינות בפסטיבל ''יין לבן על הים'', המתקיים במרינה בהרצליה
פסטיבל יין לבן על הים יתקיים ב- 1-2 ביולי. במהלך יומיים, סביב בר ענק הבנוי קרח, יוצעו לטעימה למעלה מ- 100 יינות לבנים. בפסטיבל יככבו בעיקר: יינות מבעבעים, יינות ארומאטיים, סמוקים ועוד. בואו לשתות כיד המלך
''תופעה חשובה שהופכת את היין הישראלי לאופנתי בימינו, לראשונה מתעניינים צרכניו בנסיבות הגיאוגרפיות. בעבר עניין את הצרכן רק מחירו, כשרותו וזמינותו'' חיים גן, מומחה יינות סוקר יינות שהתחבבו לאחרונה על קהל היין הישראלי
מי אמר שאתם צריכים להיתקע במקום אחד, עם בקבוק שמפניה שנס עליו ליחו? חיים גן, מבית איש הענבים ביפו, ממליץ לחגוג את הסילבסטר כמו שצריך, בכמה מקומות, ועם אלכוהול לכל סוג בילוי, כדי שלא ישעמם לכם בפה, ויהיה לכם מה-זה שמייח
בית איש הענבים שביפו הוא המקום אליו הולכים, אם רוצים הרצאה על יין, בית פתוח לטעימות יינות, או ארוחת גורמה בשילוב יין. במהלך השבוע הקרוב יתרחשו שם שלושה אירועים כאלה. וניתן גם לקנות יין לפסח, מהאוסף של המקום
מה ההבדל בין יין מוגז ליין מבעבע, מהי טמפרטורת החדר האידיאלית, מדוע פוקקים את הבקבוקים בפקק שעם, מהי אותה תחושת עפיצות המתקבלת בשתיית יין, ומיהו בדיוק הסומלייה. חיים גן, איש הענבים, מגיש: מילון יינות מ-א' עד ת'.
איזה יין לשתות בערב החג? חיים גן, איש הענבים, ממליץ על יינות לארוחת החג: כמה יין לקנות, מאיזה סוג, מתי ואיך להגיש כל יין ומה לעשות עם ההנג אובר. עצות מפי המומחה
תמיד חלמתם להרשים את החבר'ה בנאום ידעני על עפיצות או טרוואר? שני יקבים, מרכז יין ובר מציעים קורסי טעימת יין, סדנת טרוואר, סדנא להפקת שיכר מפירות יבשים וגם ערב מחווה לפרנק סינטרה שכולו אלכוהול משובח ולהיטים
חיים גן, איש הענבים, בעוד אחד מטוריו המאלפים על תולדות היין, והפעם על יינות מחוזקים כמו שרי, פורט ואחרים. היינות שיחממו לכם את ערבי ינואר הקרירים
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
סתיו ויפו הם חיבור מנצח. בסמטאות האבן הצרות והעתיקות כבר מנשבת רוח קרירה והגלריסטים ידידותיים ומזמינים מתמיד. חמש דקות מתל אביב מזומנת לכם החוויה הכי קסומה ומנותקת, וכמו תמיד, אי אפשר בלי ארוחה טובה
בקבוקי יין מגיעים בגדלים, צורות וצבעים שונים וניתן ללמוד רבות מהתבוננות בהם. בניגוד לפתגם הידוע, חיים גן, איש הענבים, ממליץ דווקא להסתכל בקנקן ואפילו היטב
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
בשישי, ה-5.5, תתקיים ב''איש הענבים'' ביפו טעימת העצמאות השנתית, במסגרתה טועמים ממיטב יינות ישראל תחת קורת גג אחת. בטעימה השנה יהיו 59 יינות, כמספר שנות המדינה ועוד אחד לשנה הבאה. על טעימת העצמאות וטעימות נוספות בחודש מאי
לפי מצוות החג נשתה כולנו ברביעי הקרוב לפחות ארבע כוסות יין. השאלה היא רק איזה. ארבעה מומחים ליין העבירו לנו את המלצותיהם ליינות מתאימים במיוחד לארוחת ליל הסדר. הרשימה המלאה לפניכם
חיים גן מאמין שתעשיית היין הישראלית צריכה להתמקד כעת בדמרקציה, שיטה לקביעת תקנים למוצרים חקלאיים בין היתר לפי מוצאם הגיאוגרפי. בסוף השבוע הקרוב תתקיים אצלו טעימה של יינות יואב-יהודה למול יינות רמת הגולן שתבטא את הרעיון באופן מוחשי
לכל עונה היינות שלה ואי אפשר להעביר את חורף 2006 בלי להתעכב על יינותיו. פרויקט מיוחד של טעימות יין בארבעה מוסדות נחשבים בתחום
אין קול אופייני יותר לסילבסטר מזה של הפקק הנחלץ מבקבוק שמפניה, באנחה חרישית או בבום גדול המלווה ברסס קציפתי של יין מבעבע. אבל איך בוחרים את סוג השמפניה? כמו תמיד ביום פקודה, חיים גן, איש הענבים, נחלץ לעזרתנו