מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > תשתו משהו בסילבסטר. חיים גן ממליץ

תשתו משהו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מי אמר שאתם צריכים להיתקע במקום אחד, עם בקבוק שמפניה שנס עליו ליחו? חיים גן, מבית איש הענבים ביפו, ממליץ לחגוג את הסילבסטר כמו שצריך, בכמה מקומות, ועם אלכוהול לכל סוג בילוי, כדי שלא ישעמם לכם בפה, ויהיה לכם מה-זה שמייח

כתבה זו לקוחה מתוך פרויקט הסילבסטר של אתר 2eat

במקום להיתקע במקום אחד בבית – צאו לחגוג את הסילבסטר הזה כמו שצריך, בסיבוב בין המקומות האהובים עליכם. המירו את הארוחה החגיגית והכבדה באוכל קטן ומזדמן, כמו ''אוכל אצבע'', מנות קטנות ומגניבות. אכלו קצת ומהרבה סוגים. והכי חשוב – לוו כל מנה ומנה במשקה אלכוהולי שילווה אותה ויחמיא לה. הסילבסטר מעניק לנו הזדמנות נהדרת לחגוג לילה של עינוגים קולינאריים ואלכוהוליים. הנה כמה רעיונות.

אפרטיף
המילה אפרטיף נגזרה מהמילה הלטינית Apertitiuvum, שמשמעותה – לפתוח. ואכן, האפרטיפים כשמם כן הם: פותחים את הארוחה ומגרים את החושים לקראת הסעודה.
את ערב הסילבסטר, ממש כמו ארוחה טובה, כדאי לפתוח עם משקאות פתיח, לא יותר מ-17% אלכוהול. כמו כוס קאווה, מרטיני ביאנקו, דובונה וקוקטיילים לא מצועצעים מידי.

יינות לבנים ארומטיים
באופן מסורתי, חוגגים את ערב השנה החדשה עם בקבוק שמפניה, או יין מבעבע אחר, וקולות חליצת הפקק כבר מקושרים אצלנו באופן אוטומטי להכרזה ''Happy New Year!!''. לאחר שפתחתם את הערב והמשכתם למנה הראשונה, ולא משנה אם זה בבית קפה, במסעדה או בבית - אין שום סיבה לוותר על השמפניה. העדיפו בקבוק יין מבעבע, יבש. מי שלא אוהב יינות מבעבעים יבשים, תמיד יכול לחגוג עם בקבוק יין ארומטי וצעיר. למשל - יינות על בסיס ריזלינג, גיוורצטרמינר, ישראליים, גרמניים ואוסטרים. כמובן שקיימים יינות מבעבעים חצי יבשים וארומטיים. את היינות הללו מומלץ ללגום לצד סלטים, מנות אסייתיות, או מנות שמשלבות כמה טעמים דומיננטיים.

יינות אדומים
את היינות האדומים כדאי לשמור לשלב שבה החגיגה כבר בעיצומה, ואתם בשלבי החיפוש של המנה העיקרית. בליל הסילבסטר כדאי להעדיף יינות אדומים, לא כבדים מדי, כמו שיראז, מרלו, או יינות בלנדים קלים ופשוטים. כדי להעדיף יינות מודרניים, פירותיים ובשלים, בעלי חמיצות נמוכה וטניניים רכים. מומלץ לבכר יינות ישראליים ואוסטרליים, ובכלל - יינות בשלים וצעירים.
לצד היין, כדאי להזמין מנות קלילות, כמו בשרים קרים, ממולאים, מאפים, שיפודי עוף ודגים בגריל. לאלו המתייחסים אל ליל השנה החדשה כאל חג הקורבן, בו כל חיה מתה נגישה עולה על המזבח-הגריל במרפסת/גינה, מומלץ לרכוש כמה יינות עוצמתיים, כמו ריוחה, בורדו טוב מצפון איטליה, בשביל לזרז את העיכול...

תדלוק במהלך הערב
בעיצומה של המסיבה, האלכוהול מעורר, מחייה ועושה שמח. לחובבי הטרנדים והטעמים הניטרליים לחלוטין, מומלץ להרטיב את הגרון עם וודקה קפואה. אחרים יכולים להרוות את הצימאון עם בירה צוננת, לפי הטעם. את העראק כדאי ללגום עם נענע ואשכוליות, לךמד שרימפס או קלמארי. ואם יש בהישג יד בקבוק וויסקי משובח – זה תמיד טוב.

דג'יסטיף
בניגוד לאפרטיף, שמסייע לפתוח את הארוחה – הדג'יסטיף מסייע לסיים אותה, ושם המילה נגזר מהפועל digest – לעכל. את הדג'יסטיפים כדאי לשתות כשהחגיגה הפרטית שלכם כבר עומדת לפני סיום. כוס ארמניאק, קוניאק, קלבדוס, גראפה, ויסקי שווה – כולם יתאימו לסגור את ליל השנה החדשה, כשהחורף בחוץ והמנגל, או האח, מתחיל לדעוך.

ומה עוד?
באופן כללי, כדאי לצרוך במהלך ערב שכזה הרבה שתייה שאיננה אלכוהולית, כמו מים מינרליים, מיץ תפוזים או אשכוליות. רצוי להימנע ממשקאות תוססים, ומקפה. זה המקום להפריך מיתוס מסוכן – אסור בתכלית האיסור לשתות קפה כששותים הרבה. הקפה מצליל מעט את המחשבה וגורם למי ששתה לחשוב שהוא בשליטה – ובפועל, מתקבל שיכור שחושב שהוא פיכח, ויכול לעשות דברים כמו לנהוג, למשל. במקום, הרוו בשתיית,מיצים טבעיים ומים, שידללו את הדם ויורידו את אחוזי האלכוהול בדם – מה שיאפשר לכם להמשיך את החגיגה, וליהנות ממנה עד אור הבוקר, המבשר על היום הראשון של השנה החדשה.

חיים גן הוא מומחה ליינות וכהלים, ומייסד חברת איש הענבים.