ההמבורגר של רק בשר

טעימות יין – פרויקט מיוחד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  לכל עונה היינות שלה ואי אפשר להעביר את חורף 2006 בלי להתעכב על יינותיו. פרויקט מיוחד של טעימות יין בארבעה מוסדות נחשבים בתחום

לכל עונה היינות שלה ואי אפשר להעביר את חורף 2006 בלי להתעכב על יינותיו. פרויקט מיוחד של טעימות יין בארבעה מוסדות נחשבים בתחום

איש הענבים
על חיים גן, הלוא הוא איש הענבים, אפשר לסמוך שהוא כבר יארגן לכם חודש מרתק בכל מה שקשור לתרבות יין, יין ואוכל, ובכלל. בקומפלקס היפהפה שלו ביפו, שכולל מסעדה, חדר טעימות מקצועי והדור, מרתף יינות גדול ובו אוסף יינות נדירים ויקרים, וחנות יין, הוא מקיים אינסוף אירועים שמלמדים עד כמה התעשייה של היין והאהבה אליו הולכים ומתבססים בקרב הישראלים. לצד ארוחה עסקית חדשה, ערבי ג'ז ויין שהוא משיק וקורסים מקצועיים בתחום שיווק יין, יתקיימו באיש הענבים בחודש הקרוב אירועים נוספים שלא כדאי להחמיץ.
1. סדנת מאלטים של עמותת הוויסקי, רביעי , 11/01/06 , 19:30
סדנה שבודקת את השפעתה של צורת הכוס על הטעמים והריחות של הוויסקי. את הערב ילוו חיים גן, טל חוטינר ויונתן ישי מעמותת הוויסקי הישראלית.
מחיר, 185 שקל. המחיר כולל כוס מאלט של רידל (בשווי של 120 שקל) וכיבוד קל.
2. גלגל הריחות, רביעי, 18/01/06, 20:00-23:00
VA , TCA, יין מחומצן, מבושל, פרי חרוך, ועוד על פגמים ביין ואופן ניקוד היינות. סדנא מרתקת ומעמיקה שבה לומדים את גלגל הריחות, בהדרכת חיים גן.
מחיר, 220 שקל, או 180 שקל לחברי מועדון.
3. סדנת יין ושוקולד, חמישי 19/01/06, חמישי 23/02/06, 20:00-23:00
טועמים שוקולד ומהם הטעמים הרצויים, איזה יין הולך עם שוקולד, מהי עפיצות ומה ההבדל בין יין קל ליין כבד? כל זאת ועוד בסדנה שתשאיר לכם טעם טוב בפה.
180 שקל או 150 שקל לחברי מועדון.

בתים פתוחים: ''מסעות בתעשיית היין הישראלית''
''קברנה סוביניון ישראלי'', שישי, 06/01/06 12:00-18:00
12 יקבים יציגו את הקברנה סוביניון משנות בציר 00-01

''אהבות קטנות'', שישי, 13/01/06 12:00-18:00
12 יקבים זעירים יציגו 24 יינות נבחרים.

''דרך היין - דרך הרגליים'', חמישי, 19/01/06 18:00-23:00
24 יינות האדומים הטובים ביותר מהבקעה ועד החרמון

''ראש בראש'', חמישי, 26/01/06 18:00-23:00
מיטב יינות 6 היקבים הגדולים אל מול ה- 6 הפותחת בבוטיקים.
איש הענבים
סמטת מזל שור 9, יפו העתיקה
טלפון: 5180533 – 03

האקדמיה לבשר ויין
האקדמיה לבשר ויין שהקים ומנהל המשורר חיליק רוזמן היא בעצם בית תרבות שמאגד, תחת קורת גג אחת ובין פסנתר רוסי ישן לאוסף של 1500 בקבוקי יין, את החיבה לשירה יחד עם התשוקה ליין ולאוכל.
המקום פועל כמסעדה, מקיים אירועי תרבות, שירה ויין ומתפקד במקביל גם כחנות עם אוסף עשיר של בקבוקי וויסקי, ברנדי, קוניאק, וודקה ועוד.
השבוע הסתיימה סדרה של 30 טעימות יין באקדמיה וממש בימים הקרובים אמורה לצאת לאור התכנית לשבועות הבאים. השבוע יתקיימו שם טעימות של יינות מיקב אליגוטה, יקב בוטיק קטן השוכן במושב גן ישעיה בעמק חפר, ויינות מיקב ענתות, יקב קטן אחר, הממוקם צפונית לירושלים והחל את דרכו רק לפני שנים אחדות בייצור יין לצריכה ביתית. פרטים נוספים באקדמיה.
האקדמיה לבשר ויין
רח' דויד שמעוני 40, חדרה
טלפון: 04-6248566

משקאות חינאוי ניקולא
טעימות היין שמתקיימות בחנות של ניקולא חינאוי ביפו הפכו כבר לסוג של בילוי בוקר שישי ומושכות חובבי יין מכל אזור המרכז. ניקולא, בן למשפחת חינאוי המפורסמת מיפו שמתמחה כבר שלושה דורות בעסקי מזון, מציע בחנות היין המקצועית שלו מבחר גדול של משקאות חריפים, יינות ובירות מהארץ ומהעולם, ביניהם גם משקאות נדירים ומיוחדים, בדרגות מחירים משתנות, כך שכל לקוח יכול למצוא שם את המשקה המתאים לכיסו.
טעימות חודש ינואר, המתקיימות כל יום שישי מ-12:00 ועד 16:00:
6.1.06 טעימות של יינות אדומים מיקב תשבי, סדרת אסטייט וסדרת וויניארד.
13.1.06 טעימות של יינות מיבוא של חברת הכרם, יינות איטלקיים: קיאנטי לאונרדו וואלפוליצ'לו של מונה ליזה.
פתוח: ראשון, 10:00-18:00, שני-שישי 8:00-20:00, ובשבת, 9:30-18:00.
משקאות חינאוי ניקולא
יפת 176, יפו
טלפון: 5067421/5 – 03

יקב בן חיים
רותי ואלי בן חיים, הבעלים של היקב והאבא ואמו שלו בכל מובן, חנכו לפני כחודשיים את מרכז המבקרים שעליו עמלו מזה זמן ושמסמן עליית מדרגה נוספת בדרכו של יקב בן חיים לצמרת הארצית.
בשלושים ושבע שנות קיומו יוצרו ביקב יינות מסדרות שונות, חלקם זכו בפרסים חשובים בארץ ובעולם. כיום מייצר היקב כשמונה סוגי יין בסדרות קטנות בהיקף של כ-40 אלף בקבוקים בשנה: קברנה, מרלו, בלנד, פטיט סרה, פינו נואר, שרדונה, מוסקט ופורט.
בימי שישי במסגרת מסורת הטעימות במקום מוצעים לטעימה כל שמונת היינות מתוצרת עצמית וכן סיור של כחצי שעה ביקב מלווה בהסברים.
מרכז המבקרים החדש פועל בימים ראשון-חמישי 10:00-16:00, שישי, 11:00-15:00.
הכניסה לטעימות יום שישי ולסיור חופשית.
יקב בן חיים
אזור המשתלות, כפר אז''ר
טלפון: 6762656 – 03


אירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדריןאירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדה