"התגובה הראשונה הייתה חשד. מה לפיצה ולביצה עין? התגובה השנייה הייתה מריבה על הפרוסות שזכו שהרוטב הצהוב-צהוב הזה ינזל לכיוונן..." גיל ח' עמית בוחר במנות מפתיעות וטעימות במסעדת תרזה, סינמה סיטי, ראשון לציון
"שרימפס ברוטב טום יאם ועוף בקארי ירוק תאילנדי. שתי המנות כאילו נתפרו למידותי (ובתרגום לעברית מדוברת: כמה חבל שנאלצתי לחלוק אותן עם זוגתי)..." אדם בר מרגיש בניו-יורק, אוכל כמו בבנקוק אבל נמצא כאן ביאמצ'ה בתל אביב
"הפרגית הייתה מגולגלת וקריספית, והשילוב של קשיו ופיסטוק, הפך אותה ליותר מעודנת..." רונן סולומון נהנה מחוויה טורקית אותנטית בשילוב חגיגת טעמים בלתי נשכחת (וכשרה) בפאשה תל אביב.
"פילה בקר מהפנט עטוף בציפוי פריך של פטריות פורצ'יני ומוגש על מצע פירה עם נגיעות נעימות של כמהין, סוי ומירין..." דן תורן לוקח את קארין שלו לטוקו, שבמתחם יס פלאנט בראשון לציון
"חזה מולארד צלוי וצוואר כבש ממולא בשזיפים - שתי המנות היו נדיבות וטובות מאוד, אך המנה של צוואר הכבש הייתה פשוט נהדרת..." יונתן שטרנברג מדווח על המנות הגרוזיניות האותנטיות המוגשות בראצ'ה ירושלים (לשעבר).
"מהבשר, נדגם פילה 200 ג', שהגיע עם מח עצם, פירה, גזר מזוגג וציר בקר: הסטייק היה פשוט נפלא...", עופר פרוסנר לוקח את היפה שלו, שנותרה הפעם חסרת מילים, לחדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
"פילה לברק על מצע דוקסל פטריות ובצל, כשכל הטוב הזה עטוף בעלה סיגר ומוגש עם ירקות אפויים. העטיפה בעלה הסיגר היא הברקה של ממש: גם שומרת על בשרו העסיסי של הדג וגם יוצרת ניגוד מענג בינו לבין פריכות הבצק..." שפרה צח טועמת מתפריט החורף החדש של לה רלה ג'פה ביפו.
"מנה של מוסקה עם חצילים ובשר - מנה נדיבה שמוגשת כפרוסת עוגה ענקית עם שכבות של רוטב בשמל, חצילים ובשר בקר עם רוטב עגבניות - מנה נהדרת, מתובלת כהלכה עם טעם של בית..." שירלי רחמים הולכת שבי אחרי הטעמים שבמסעדת ויטושה ביפו.
"רוטב הצדפות החמיא לקלמרי בעדינות מבלי להשתלט, כשהשום והבצל הירוק מזנבים מהצד עם נשיכות של חריפות מענגת. יופי של מנה!" אדם בר במסעדת טייגר לילי, רמת החייל בתל אביב
"מנת הדג הייתה מצויינת ועשירה מאוד בטעמים: דג פריך ורך עשוי בצורה מושלמת, פטריות היער הבשרניות, האספרגוסים וקציפת הפורצ'יני הוסיפו טעמים אדמתיים ועשירים". יונתן שטרנברג במשכנה החדש של מסעדת השף הכשרה בירושלים, אנג'ליקה
"זו אינה הפעם הראשונה שאני אוכל ירקות המוגדרים קריספיים, אבל אלו היו מעולים, כמו גם הצלעות שהיו מתובלנות די באגרסיביות במלח ופלפל, מה שמאוד החמיא להן והשאיר טעם של עוד בפה..." גיא סופר-זמרני במסעדת השף החדשה של גיא פרץ באשדוד, אנדיב
חיפה מארחת בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29. בתכנית: 280 הקרנות של סרטים חדשים מרחבי העולם מהם כ-70 סרטים ישראלים חדשים, בכל הז'אנרים המוקרנים בנוכחות יוצריהם. סרטי הפסטיבל מוקרנים, במשך עשרה ימים, בחמישה אולמות לאורך רכס הכרמל, מן הבוקר ועד חצות. וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
"נחת על שולחננו נתח אימתני של 800 גרם אסאדו שעבר תהליך של השרייה למשך יממה במרינדה מתקתקה, 3-5 שעות בתנור העישון ו- 10-12 שעות בתנור בחום נמוך למשך כל הלילה - המנה היתה מעולה" קרין אביב לוקחת את בן הזוג לערב קרניבורי במסעדת מיט בחיפה
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29 בחיפה יתחיל ביום רביעי ה-19.9. גם השנה, חברו מסעדות רבות בעיר לחגיגה הקולנועית, ומציעות לכם מבצעים מיוחדים בתקופת הפסטיבל, שיימשך עד ל-28 לספטמבר. לפניכם המלצות לסרטים ולמסעדות
"קדירת הפטריות מעניינת לא פחות. גם כאן הבסיס למנה הייתה קערית פחממתית, הפעם של בצק שמרים, שערסלה פטריות ועגבניות שרי, שוחות ברוטב רוזה עשיר ומוקרמות בגבינת פרמז'ן..." גיא סופר זמרני חוזר מחופשה בחו"ל ישר למסעדת ערמונים באשקלון
"תחת השם הסתמי "מח עצם" הופיעה צלחת מרשימה ובה ניצבו כחיילים ארבע עצמות מח אפויות בתנור עם עשבי תיבול, על פירה חצילים בשום, כשהטעם הבשרי המרוכז של המח מתמזג בטעם הקליה המודגש של החציל..." שפרה צח בסבסטיאן הרצליה
ריבועי סלמון בכבישה ביתית מדוייקת מאוד, שמקבל טוויסט של צבעוניות וטעם בזכות השידוך עם קרם אבוקדו, איולי ביתי, סילאן, וטוסטונים בניחוח שום. מנה קיצית כיפית בצבעי כתום-לבן-ירוק שפותחת את התיאבון להמשך. שפרה צח, לה פאווה, ירושלים
"הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי" יונתן שטרנברג מגיע לנויה בירושלים ומופתע מטעמי המנות הכשרות שהונחו על שולחנו
"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
רוצים להנות מכל המחמאות על ארוחת החג שהגשתם לשולחן אבל לא באמת לעמוד שעות במטבח בין סירים מהבילים - ממש בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות פתרונות לאירוח מושלם בחגים
"בשר כזה עוד לא אכלתם. הנתח הגדול, כ-250 גר' ועוד קצת, היה צלוי לרמה מושלמת, אדמדם בליבו וצלוי מכל צדדיו מבחוץ" דן תורן לוקח את קארין שלו למסעדת סזאר הרומנטית בפארק המדע ברחובות
"הקרפצ'יו שלי מגיע על צלחת ענקית שמרופדת בצפיפות בפרוסות פילה דקיקות, כבושות קלות. מנה שיכולה להספיק בקלות לשניים, לולא שמרתי עליה בקנאות לעצמי..." שפרה צח מבקרת בטאבולה הרצליה פיתוח ומתרשמת ממנות קלאסיות מוצלחות
"לא רק שאין לנו מה להסתיר, אנו אפילו גאים להראות לכם מה אנו עומדים להגיש לכם ואיך אנחנו מכינים את זה" אדם בר, ארוחת ערב, דגים 206, תל אביב
"פסטייה מרוקאית שהוגשה בליווי ריבת שרי ברנדי התגלתה כשילוב שמקורו בגאונות, לא פחות" רוני חזן לוקחת את בן הזוג לארוחת פינוקים במסעדת קונפי בחיפה
"המנות היו מרהיבות בצבעיהן, הצלחות היו עשירות בפרטים ומיד עם הביס הראשון הבנתי שלכל פרט יש טעם ברור וחיוני לשלמות המנה". דן תורן לוקח את בת זוגו לארוחה מקסיקנית מסורתית במקסיקנה, תל אביב