Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת קונפי בחיפה

קונפי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פסטייה מרוקאית שהוגשה בליווי ריבת שרי ברנדי התגלתה כשילוב שמקורו בגאונות, לא פחות" רוני חזן לוקחת את בן הזוג לארוחת פינוקים במסעדת קונפי בחיפה

מסעדת קונפי בחיפה ממוקמת במקום לא שיגרתי. כנראה לא המקום הראשון שתחשבו עליו כשתתכננו את הבילוי הזוגי הקרוב שלכם. אבל דווקא המיקום המיוחד, בתוך מלון קראון פלאזה שבכרמל, מספק לה ייחודיות נפלאה. עם הכניסה למלון ברור שהגעתם למקום יוקרתי, שמחביא בחובו מסעדה יוקרתית לא פחות. הכניסה הנעימה, השקטה והיפה מרמזת על הערב הקרב. והארוחה במסעדת קונפי בהחלט לא מאכזבת ועומדת בכל הציפיות, ומעבר.

אם יתמזל מזלכם תזכו לשבת באחד מהשולחנות הצמודים לחלונות הפונים לנוף המדהים, שבאמת אין שני לו. אומנם נכנסים למלון ולמסעדה מקומת הקרקע שברחוב יפה נוף, אך מן הצד השני תמצאו את עצמכם נישאים לגובה רב, כמו שרק הכרמל יודע. הנוף מלא האורות מספק אווירה מופלאה ורק מעצים את התאבון הנפתח.

באמצע השבוע, האווירה במסעדה רגועה ומפנקת, ומזמינה את האורחים להנות משעות של הנאה ומאוכל טוב. בין מנות המסעדה תמצאו מנות בשר משובח, פסטות, דגים ואפילו מנות ילדים המתאימות בדיוק לאכלנים הקטנים. התפריט של קונפי הוא בהתאם לקו הקולינרי הבלתי מתפשר של השף גיא פרץ. השף בפועל, יונתן רומי, מרכיב את המנות בהתאם לקו שמתווה השף גיא פרץ, ואין ספק שהוא עומד בהצלחה באתגר, ומצליח להגיש מנות מגוונות וטעימות המתאימות גם לשומרי הכשרות.

אם תצליחו להוריד עיניים מהנוף המדהים, תוכלו להשקיף לעבר המטבח הפתוח ולצפות בשף יונתן רומי מנצח על צוות הסו-שפים כמו בהרמוניה מתוזמנת היטב. והמנות שלא איחרו להגיע היוו שיא קולינרי להרמוניה הנפלאה.

את הארוחה שהורכבה כולה מהמלצות השף, התחלנו עם לחם הבית שהוגש לצד מטבלים. נדוש? לא תחת ניצוחו של השף יונתן רומי, שהפתיע עם מטבלים טעימים ומקוריים שכללו טחינה קארי עוקצנית, ריבת בצל שהתגלתה כאחת מהמנות האלו שגורמות לך לעצום עיניים ורק להתענג על כל ביס ומטבוחה חריפה שהוכרזה כחריפה בדיוק במידה הנכונה אפילו ע"י החצי שמולי שלפעמים נדמה שנולד עם כפית של עריסה חריפה במיוחד בפה, ולרוב אף חריף אינו מספק אותו.

בגזרת המנות הראשונות התענגנו על סלט פריקי חמצמץ, סלט עגבניות שרי מרענן ומנת הדגל – פסטייה מרוקאית שהוגשה בליווי ריבת שרי ברנדי שאין שני לה. הפסטייה בליווי הריבה המיוחדת התגלתה כשילוב שמקורו בגאונות, לא פחות.

המנות העיקריות הוגדרו בתפריט תחת הכותרת "החלטות קשות", ולא בכדי. לשמחתנו, הפקרנו את עצמנו, שוב, תחת ידיו של השף, וכאמור – לא התאכזבנו. נהננו מאסאדו עסיסי, שלדברי השף, יונתן רומי, שהה כ- 7 שעות בגריל, והוגש בליווי פריקי בסגנון ריזוטו שבושל בציר בקר ומגדיר מחדש את הפריקי המוכר מהמנה הראשונה. למזלנו שמרנו קצת מקום אז הצלחנו להנות גם ממנת הפרגיות בסילאן – שצומצם בדיוק לרמת המתיקות והסמיכות המושלמת, וגם ממנת אנטריקוט שהוכנה בדיוק למידת העשייה שביקשנו והוגשה בליווי קוביות תפוחי אדמה קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים.

חדי האבחנה שביניכם בוודאי ישימו לב כי כל המנות – ראשונות ועיקריות כאחת, מוגשות בליווי צרור עגבניות שרי צלויות המלוות את הארוחה כולה כחוט קולינרי מקשר.

אחרי כל זה נשאר עוד מעט מקום מיוחד השמור רק לקינוחים. אסור לוותר! מנת הקדאיף חלבה מעניקה פיצוץ רב חושי, המתחיל מעיצוב המנה ומסתיים בטעם המופלא. סיגר הפיצוחים המתקתק מוגש בליווי גלידת וניל וריבת שרי ברנדי הזכורה לנו היטב מהמנות הראשונות ומתגלה במהרה בתור האח הקטן והשובב של מנת הפסטייה מהפתיחה. וכדי לרענן את החיך סיימנו עם אספרסו ואמריקנו שהוכנו בדיוק לאוהבי הקפאין המושבעים.

מכאן נשאר רק לצאת לנשום את האוויר הנפלא של הכרמל, עד הביקור הבא.