מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טאבולה הרצליה פיתוח

טאבולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקרפצ'יו שלי מגיע על צלחת ענקית שמרופדת בצפיפות בפרוסות פילה דקיקות, כבושות קלות. מנה שיכולה להספיק בקלות לשניים, לולא שמרתי עליה בקנאות לעצמי..." שפרה צח מבקרת בטאבולה הרצליה פיתוח ומתרשמת ממנות קלאסיות מוצלחות

בגדול, מסעדות מתחלקות לשניים: אלו שאתה הולך אליהן כדי שיפתיעו אותך, ואלו שאתה חוזר אליהן כדי ללכת על בטוח וליהנות שוב ושוב מאותן מנות קלאסיות. טאבולה שבהרצליה פיתוח שייכת לסוג השני. כמעט 18 שנה שהיא שוכנת כאן, בקצה של שדרת עצים עתיקים שכמו מוסיפה לאופי היציב של המקום. לא מנסה להמציא את הגלגל מחדש, לא להרשים ביציאות מתוחכמות. רק לספק אוכל טוב באווירה נעימה, כזאת שמתאימה גם לארוחה זוגית רומנטית וגם ליציאה משפחתית.

ועוד דבר שלא משתנה: הגודל הנדיב של המנות. וכך הקרפצ'יו שלי מגיע על צלחת ענקית שמרופדת בצפיפות בפרוסות פילה דקיקות, כבושות קלות. מנה שהיתה יכולה להספיק בקלות לשניים, לולא שמרתי עליה בקנאות לעצמי, מלווה אותה בפוקצ'ה טריה וחמימה. לא שהצד השני יצא מקופח. בצלחת שמולו נחה כמות מרשימה של פטריות שהוקפצו קלות בשלמותן, כך ששמרו על מרקמן הבשרני, טובלות ברוטב פסטו ביתי ויין לבן, וקוביות גבינת פטה מעניקות להן תוספת צבע וטעם.

העיקריות מציבות בפנינו התלבטות: מצד אחד, טאבולה מוגדרת כמסעדה איטלקית, ובהתאם מציעה מבחר עשיר של מנות פסטה. החל מספגטי ופטוצ'יני ברטבים על בסיס עגבניות או שמנת, דרך ניוקי ורביולי, ועד המנות הכבדות והמוקרמות של קנלוני ולזניה. מצד שני, קורצות לנו מנות הבשרים והדגה למיניהן.

בסופו של דבר נשארת הפסטה כהבטחה לביקור הבא, ואנחנו מתבייתים על אנטרקוט בשבילו ופילה סלמון בשבילי. מנת הסלמון, עליה המליצה המלצרית היעילה שלנו, היא דוגמה לחיבור נכון בין בריאות לטעם: פרוסה נדיבה של דג סלמון אפוי בתנור, עם קרמל הדרים שנותן לו כיוון מתקתק-מריר, יחד עם שעועית ירוקה חלוטה קלות ותפודים זעירים מושחמים. יופי של מנה. האנטרקוט שלו עשוי מדיום בדיוק כמו שהוא אוהב, עם פסי צריבה מעוררי תיאבון בחוץ ופנים אדמדם ועסיסי.

רק התוספות שהוא בחר לא כל-כך מתחברות לו. את רוטב הפטריות-קיאנטי, הטעים כשלעצמו, הוא פשוט אוכל בנפרד. את הסלט הוא מעביר אליי כהשלמה מרעננת לדג, מקבל בתמורה מהתוספות שלי, ושנינו מרוצים.

גם הקינוחים כאן הם מהז'אנר הקלאסי, ובשבילנו זה בסדר גמור. תנו לנו אחד קרם ברולה ואחד פנה קוטה עם פירות יער, ותראו איך שוב אנחנו יוצאים מטאבולה עם חיוך על הפנים.