Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת נויה בירושלים

נויה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי" יונתן שטרנברג מגיע לנויה בירושלים ומופתע מטעמי המנות הכשרות שהונחו על שולחנו

כבר מזמן הוכח שהתדמית הישנה והקורולציה שבין אוכל כשר ואפילו כשר למהדרין לאיכות קולינרית אינה בהכרח שלילית. כל עוד חומרי הגלם הם איכותיים והשפים לא מנסים לעשות מניפולציות ולשלב תחליפים, ניתן להגיע לתוצאות נהדרות שלעיתים אף עולות על המקבילות. דוגמא נהדרת לכך היא מסעדת הס הירושלמית שהוקמה ע"י משפחה של 'נקניקנים' משוויץ עם מסורת של 200 שנה. מרסל ובנו דורון שולחים את הנקניקים לתחרויות בחו"ל ולא פעם, הנקניקים הכשרים מירושלים חוזרים מעוטרים מדליות.

מסעדה כשרה למהדרין נוספת שהפתיעה אותי לאחרונה היא מסעדת נויה הירושלמית. אחרי יום ארוך במשרד, אספתי את הגברת ונסענו למסעדת נויה השוכנת ממש במרכז העיר – שלוש דקות הליכה מכיכר ציון ושלוש דקות הליכה מממילא.

איציק דניאלי מבעלי המקום קיבל את פנינו בחיוך והושיב אותנו בשולחן הפונה לעבר רחוב שלומציון המלכה. לא עברו מספר דקות ולשולחננו הגיעה פוקצ'ה גדולה וריחנית בליווי מטבלים ביתיים ומזטים. בלטו במיוחד פלפלים קלויים מתקתקים, טחינה נהדרת וסחוג ירוק ביתי. הפוקצ'ה סיפר לנו דניאלי, היא הפוקצ'ה המפורסמת של אייל שני. מסתבר שהשף של נויה גנאדי נזיה, עבד עם שני עוד כשהאחרון הפעיל את מסעדת אוקיינוס המיתולוגית בירושלים ולקח משם טריק או שניים. טעמנו גם קרפצ'יו בקר, פטה כבד ופילה דג מפולפל שהוגש לצד עלים ירוקים ורוטב ויניגרט. הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי. גם הקרפצ'יו היה טעים מאוד וניכר שנעשה שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים.

לאחר שלב הראשונות, ניגשה המלצרית והניחה על שולחננו שתי כוסות זכוכית דקות מן הסוג בהם מגישים תה בטורקיה – לריענון החיך בין המנות, כדאי לכם, אמרה וחייכה. את הכוסות מילא השף בסורבה תפוח ביתי שהיה פשוט נהדר, מרקם חלק וחתיכות פרי קטנטנות שעושות חשק לעוד כפית. אכלנו את הסורבה לאט ובהינו בעוברים ובשבים שברחוב ופתאום שמנו לב שהמסעדה התמלאה כמעט לגמרי וקהל הסועדים היה מהמגוונים שראיתי, תיירים ממקסיקו, דתיים-לאומיים, חרדים, משפחה צרפתית וזוג תל אביבי שהגיע לפסטיבל חוצות היוצר והחליט לברוח מההמולה ולחפש מקום שקט לארוחת ערב.

לעיקריות החלטנו להתמקד באגף הבשרים של התפריט ובהמלצת המלצרית בחרנו בסטייק אנטריקוט ברוטב ברנדי ופלפל שחור ובקבב טלה עם טחינה וצנוברים המוגש לצד אורז ופרוסת חציל. הסטייק היה עשוי מדיום, בדיוק כמו שביקשתי ולמעט העובדה שהייתי יכול להסתפק בקצת פחות רוטב, הכל היה מצוין. גם הקבבים היו טובים מאוד ועסיסיים וכשהגיעו מיד התמלא השולחן בריח בשר הטלה הארומטי. יש אנשים שחושבים שזה בזבוז להזמין קבבים במסעדה ולרוב אני נוטה להסכים, אבל אלו של נויה לא נכללים בקטגוריה הזו.

חשבנו לפסוח על הקינוחים ולהסתפק בתה עם נענע לגברת ואספרסו קצר בשבילי אך נשברנו והזמנו גלידת וניל ביתית עם שערות חלבה וסילאן. למרות ההשקעה והאיכות המורגשת, זו הפעם היחידה בכל ארוחה שהרגשתי שאני נמצא במסעדה כשרה. המנה הייתה טעימה אך משהו בגלידה היה לי פרווה מדי.

בסך הכל, מדובר במקום נהדר המציע עסקיות צהריים וערב במחירים שפויים, מנות גדולות ונדיבות, שירות מצוין, תפריט יין הנותן במה ליקבי בוטיק מהאיזור והכי חשוב, אוכל טעים! אגב, מסעדת נויה עורכת גם אירועים פרטיים במקום – עד 90 איש אז אם אתם מחפשים מקום לערוך בו אירוע משפחתי או עסקי, נויה יכולה להיות אופציה טובה.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש