Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מודרן בירושלים

מודרן בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים

מסעדת מודרן שוכנת בפתחו של מוזיאון ישראל. המיקום שלה קצת מטעה, כיוון שניתן להניח שאם החלטתם לבקר במוזיאון, אזי מסעדת מודרן היא בוודאי האופציה המתבקשת לאכול בה את ארוחת הצהריים או הערב. אבל האמת היא שכאשר נכנסנו למסעדה, מבט חטוף על השולחנות גילה שלצד שולחנות של משפחות המבלות במוזיאון ישנם גם שולחנות של פקידות בכירה ממשרדי הממשלה והכנסת הסמוכים.

כידוע באוגוסט, הקייטנות כבר הסתיימו, ועל כן הגעתי לארוחת הצהריים יחד עם רעייתי ובננו בן השנתיים וחצי. מודרן היא מסעדה מרווחת, מן הסוג שילדים ירגישו בה בנוח. המסעדה משחקת על ערבוב של ישן וחדש הן באוכל (שאליו נגיע בהמשך) והן בעיצוב: ענתיקות של משחקי ילדים לצד מדפים בעיצוב מודרני.

מיד שהתיישבנו הגישו לנו ערכת ילדים - נייר צבעוני וסט של צבעים – איזה רעיון גאוני. הצלחנו לבחור את המנות בשקט מופתי בזמן שבננו הקטן צובע לו להנאתו. בשביל הקטן בחרנו מנת ילדים של שניצלונים וצ'יפס המגיעה יחד עם שתייה וקינוח גלידה. במודרן מתייחסים במלוא תשומת הלב לאכלנים הקטנים - שתי כוסות קטנות של גלידה הגיעו למרכז השולחן: האחת וניל עם סוכריות והשנייה שוקולד עם מרשמלו קטנים מלמעלה. הצ'יפס והשניצלונים יצאו חמים ופריכים והקטן שלנו טבל בקטשופ ונהנה מהחיים.

ונעבור לאוכל של הבוגרים. מודרן היא מסעדה המשלבת מטבח ירושלמי עם בישול מודרני. המנות במסעדה נדיבות מאוד וזו בהחלט מסעדה שמתאימה לארוחות משפחתיות. המסעדה שוכנת בפתח מוזיאון ישראל, אך לא חייבים לשלם כניסה למוזיאון כדי לאכול במסעדה. לרגל תערוכת הורדוס המתקיימת במוזיאון, המסעדה מציעה "ארוחת הורדוס" מפוארת וזוגית שנשמעת לי מצוינת. למסעדה גם בר יין עשיר ובירה מהחבית.

אנחנו בחרנו להתחיל במבחר של פתיחים מן המטבח הירושלמי. ערימה של צלוחיות קטנות מלאות בסלטים נחה על שולחננו: קציצות פראסה מטוגנות על מצע של טחינה ודלעת. פלאפל ירוק מעולה שהוגש עם טחינה טובה לצידו, סלט קטן של סלק אדום שהיה מצוין ושילב היטב בין החמיצות למתיקות הטבעית של הסלק, וסלט טאבולה – שהיה לי טעים במיוחד. טעמנו גם את "החומוס של מודרן" שיכול להתחרות בכבוד בחומוסיות המפורסמות, סלט חציל בטחינה עם פיסטוקים ולחם פראנה חם שהוגש עם מיטבלים וזיתים שחורים.

למנות העיקריות בחרנו קציצות דגי ים ברוטב עגבניות עם נגיעה של ערק וסופירטו ערמונים וארטישוק ירושלמי. המנה של קציצות הדגים הייתה מבריקה - הקציצות היו חמות אבל רוטב העגבניות המעולה היה חמים בלבד. כך בצהרי אוגוסט המנה הזו הייתה קלה ונהדרת לאכילה ולא חמה מדי. המנה מוגשת יחד עם פרוסות של ברוסקטה קלויה שהתאימו לרוטב הקייצי של הדג. ביצוע טוב של מטבח אינטליגנטי. הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי, פלפל קלוי, וגלדי בטטה קלויה המפוזרים לקישוט מלמעלה. התוצאה היא סופרטיו טעים וקצת מתקתק. זו מנה כבדה יחסית שמאוד מתאימה לערב ירושלמי קריר או לימי החורף.

היינו הרבה יותר משבעים כשסיימנו לאכול, אבל השף החביב התעקש ועל כן חלקנו קינוח – כוס גלידת וניל עם סיגר שקדים חם. שילבו מנצח של פריכות עם גלידה ומרכיבים חמים וקרים במנה אחת. סיגר השקדים לא היה מאוד מתוק ושוב הרגשנו את מגע היד האינטליגנטי המרחף מעל מסעדת מודרן – מומלץ.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה