Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ויטושה ביפו

ויטושה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה של מוסקה עם חצילים ובשר - מנה נדיבה שמוגשת כפרוסת עוגה ענקית עם שכבות של רוטב בשמל, חצילים ובשר בקר עם רוטב עגבניות - מנה נהדרת, מתובלת כהלכה עם טעם של בית..." שירלי רחמים הולכת שבי אחרי הטעמים שבמסעדת ויטושה ביפו.

עד שהכרתי את ויטושה, מסעדה בולגרית בלקנית אותנטית ביפו, ידיעותיי לגבי אוכל בולגרי הסתכמו בגבינה הבולגרית שהייתי רוכשת מפעם לפעם במעדנייה.

מסעדת ויטושה, גילתה לי את נפלאות האוכל הבולגרי. הפשטות והביתיות שבו אותי לחלוטין. השם ויטושה אם תהיתם הוא אחד הסמלים התיירותיים של העיר סופיה והינו רכס הרים יפייפה.

מרגע שנכנסים למסעדה ניתן לחוש את האווירה הבולגרית האותנטית העוטפת את המקום: חלל מלבני גדול, מפות אדומות מסורתיות המכסות את השולחנות וניחוחות של אוכל בייתי מזמין.

ויולטה ודויד, ילידי סופיה, השתוקקו להקים מסעדה לקהילה הבולגרית השוכנת בארץ. לפני מספר שנים השניים הפכו את החלום למציאות, והקימו את ויטושה ביפו, ומאז רבים נהנים מהמנות המיוחדות ומהטעמים שהמקום מציע.

את הערב בויטושה, העברתי יחד עם בעלי. התיישבנו באחד השולחנות המרכזיים במסעדה. יחסית לאמצע השבוע, המסעדה הייתה מלאה בסועדים מכל הגילאים: משפחה עם ילדים, עוד זוג בגילנו וכמה שולחנות של חברים. תהיתי אם הם כמונו נמצאים כאן לראשונה או כאלה שמנוסים בעניין. מבט חטוף במנות שהזמינו, החיוכים והשיחות עם המלצר, ונראה כי מדובר בלקוחות קבועים שמרגישים בבית.

התבוננתי בתפריט, והבנתי שזה השלב לשמוע מהמלצר את המלצותיו למנות הכי טובות שלהם. לשולחן התחילו לזרום מנות ראשונות, וחייבת לציין שהטעמים כבשו אותי. מנה של קציצת פרסה עם בשר - פרסה זו הכרישה שאנחנו מכירים ובשילוב עם בשר מתקבלת קציצה עסיסית ובשרנית, תוספת של מעט לימון אף משדרגת את המנה באופן משמעותי. יחד עם הקציצה לקחנו גם מנת פלפל ביורק - פלפל קלוי במילוי גבינה בולגרית – שילוב מצוין שאי אפשר ליפול בו.

עוד הוגשו לשולחן, ועדיין אנחנו באגף הראשונות, סלט חצילים על האש עם המון שום וסלט של פלפלים קלויים – לוטניצה. כל הצבעוניות הזו על השולחן עשתה לי רק טוב ולמרות שחיסלנו חצי לחם עדיין נשאר מקום לעוד. האווירה במסעדה נעימה וביתית וכל לקוח מתקבל בברכה ובחיוך.

המשכנו לטפס במעלה ההר בויטושה היישר אל המנות העיקריות שם הלכנו על מנת הדגל של המסעדה – מנה של מוסקה עם חצילים ובשר. מנה נדיבה שמוגשת כפרוסת עוגה ענקית עם שכבות של רוטב בשמל, חצילים ובשר בקר עם רוטב עגבניות, מנה נהדרת, מתובלת כהלכה עם טעם של בית. בעלי לקח קציצות בשר בקר פיקנטיות המוגשות כארבע קציצות ענקיות ובשרניות, שלי הזכירו קבב ענקי, מתובלות גם הן בנדיבות.

סיימנו את המסלול כמעט ללא אוויר אך אין כמו להגיע לפסגה. בפסגת הר הויטושה חיכה לנו קינוח שנקרא סוטלאג' - קינוח מלטף של פודינג אורז וחלב מתוק וסמיך, ההרגשה הייתה נפלאה ומענגת.

ויטושה מסעדה נעימה בייתית והאוכל הבולגרי עשיר ויצירתי.
פתוחה בכל ימות השבוע החל מהשעה 10:30 בבוקר ועד השעה 22:30 בלילה.

אני כבר סיימתי את המסלול – עכשיו תורכם!

B2