Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אנג'ליקה בירושלים

אנג'ליקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הדג הייתה מצויינת ועשירה מאוד בטעמים: דג פריך ורך עשוי בצורה מושלמת, פטריות היער הבשרניות, האספרגוסים וקציפת הפורצ'יני הוסיפו טעמים אדמתיים ועשירים". יונתן שטרנברג במשכנה החדש של מסעדת השף הכשרה בירושלים, אנג'ליקה

מעבר למקום חדש הוא תמיד סיבה טובה לבקר במסעדה. הצוות מלא מוטיבציה, לרוב גם מחדשים תפריט וכשמדובר במסעדה כשרה שהייתה מהטובות בעיר, זו גם הזדמנות לטעום ולוודא שכוחה של המסעדה עדין במותנה.

עד לפני חודשים מסעדת אנג'ליקה שכנה ברחוב ש"ץ ולאחרונה התמקמה במשכנה החדש ברחוב וושינגטון, בין רחוב המלך דוד ורחוב קרן היסוד שבמרכז העיר. צמד השפים-מסעדנים מרקוס גרשקוביץ וארז מרגי לקחו את המעבר ברצינות רבה ומרגע שנכנסים לחלל המרשים, ההשקעה ניכרת. שילוב של אבן ירושלמית עם זכוכית ומתכת מקנים לחלל מראה יוקרתי ואלגנטי מחד ומודרני מאידך.
הסועדים יכולים לבחור בין כמה אזורי ישיבה, כולל חדר פרטי בו ניתן להושיב עד 16 איש, כשלמקום נוסף גם בר מרשים המשקיף על המטבח הפתוח.

מנהל המשמרת ליווה אותנו לשולחן פינתי וכעבור שתי דקות כבר הונחו על שולחננו לחמניות פריכות וחמימות ומגוון מטבלים. רסק מעגבניות טריות וחומץ בלסמי, איולי ביתי, זיתים טבולים בשמן זית וממרח חציל קלוי מעולה. בין ניגוב לניגוב עלעלנו בתפריט ובחרנו את המנות הראשונות: סלט גריל של אספרגוסים, פטריות פורטובלו, בוקצ’וי, רביולי חלמון ביצה קריספי וויניגרט כמהין לגברת וקונפי שקדי עגל, מנגולד, חציל מטוגן, איולי לימונים וסלט מרענן של סלרי ובצל בשבילי. יש לי חולשה לשקדי עגל וכמעט בכל פעם שאני רואה אותם בתפריט אני מתפתה ולרוב גם מזמין. המנה הייתה טעימה מאוד; השילוב של שקדי עגל פריכים עם האיולי היה מעולה ובסך הכל זו הייתה אחת ממנות השקדים הטובות שאכלתי בזמן האחרון. גם המנה של הגברת הייתה מצוינת והזכירה לי מנה שאכלתי באחד הברים בשוק הלה-בוקרייה שבברצלונה כשהטוויסט של אנג'ליקה הגיע בדמות רביולי חלמון וויניגרט כמהין.

לעיקריות הזמנו לזניה כתף טלה ופילה דג ים צרוב, פטריות יער, אספרגוסים וקציפת פורצ’יני אך לפני שאלו הגיעו לשולחננו המטבח שלח לנו טעימה של מנה נוספת מאגף הראשונות. מרק קרם קוקוס וקארי ירוק, פטריות יער ועשבי תיבול עם דמפלינג במילוי דג טרי וקצוץ. אם חשבתי שהמנות הקודמות היו טובות, זו, באמת הייתה בליגה אחרת והצטערתי שלא היו עוד אופציות עם ניחוח אסייתי בתפריט. תיבול מדויק, מרק ארומטי וחומרי גלם טובים, זו מנה שציפית למצוא במסעדות האסייתיות המובילות בתל אביב- שמחתי מאוד לטעום אותה כאן.

שתי המנות העיקריות היו נדיבות מאוד ולמרות שמרכיבי הלזניה בנפרד היו טובים, משהו שם פחות הסתדר לי ולטעמי צריך רוטב יותר דומיננטי שיאחד את הכל. אני מבין שפים ש'מפרקים' מנות מסורתיות ומגישים אותם באינטרפרציה שונה אך יש משהו בלזניה בה כל המרכיבים והטעמים מתחברים. אחרת, זו עוד מנת פסטה עם רוטב ובשר. מנת הדג הייתה מצויינת ועשירה מאוד בטעמים: דג פריך ורך עשוי בצורה מושלמת, פטריות היער הבשרניות, האספרגוסים וקציפת הפורצ'יני הוסיפו טעמים אדמתיים ועשירים ואני בטוח שזו מנה שתככב בתפריט בחורף הקרוב.

על קינוח כמעט וויתרנו אך המלצר החביב דיבר בשבח הסופלה ומנת הטפיוקה עם סלט פירות ולא יכולנו לסרב. רבע שעה מאוחר יותר, שבעים ומרוצים יצאנו מפתח המסעדה עם הבטחה שעוד נחזור בקרוב, גם אם רק בשביל לטעום שוב את המרק האסייתי.

אנג'ליקה היא מקום נהדר לקיים בו פגישות עסקיות או אירועים משפחתיים, לאכול ארוחה רומנטית עם הגברת או להתפנק את הדודים מחו"ל שבאים לבקר ועדין מדברים על הימים בהם כולם הגישו סטייק עין וקרם בוואריה. בשנה האחרונה שמעתי ביקורות מכמה אנשים שהרגישו שאנג'ליקה "התעייפה" קצת וכבר לא בשיאה, לכל אלו אני ממליץ בחום לבקר במקום החדש ולטעום ממנות התפריט – בתאבון.