''החציל, בטעם אמיתי של קלייה, כשהרטבים משלימים אותו, היה מנה צבעונית וטעימה. אבל ההפתעה הגדולה באה מכיוון הסלט, שהיה שילוב יוצא מן הכלל של חם וקר, חמוץ ומתוק....'' האוכל המוצלח, המשלב ניגודים, והשירות המקצועי של מסעדת טרסה בהרצליה, הצליחו להפוך את העצבנות של שפרה צח ובן זוגה להרבה חיוכים מרוצים
''הסלט שלי, למשל, כלל כמות נכבדה של נתחי סלמון טרי מוקפצים ברוטב טריאקי, על מצע חסות, עלי בייבי, ירקות ואגוזים. מנה גדולה וטעימה מאוד....'' שפרה צח מרוצה מהגרסה המקומית של קפה רומא, בפתח תקווה
גם על אמא שפרה צח יכול לעבור יום קשה. מסעדת סימה, המגישה אוכל ביתי משודרג טעים, בשירות אימהי ומפנק, היא בדיוק המקום הנכון להתפנק בו ולהתפייס עם החיים
אנג'וי הוא בית קפה באמצע הדרך: עם פנייה לקהל יעד גדול, מבחר אפשרויות ומנות טרנדיות בהכנה טעימה ומספקת, הוא מהווה את היעד המושלם לארוחות משפחתיות, לפגישות עסקים ולמפגש חברתי, כמו זה שאליו יצאה שפרה צח
''האוכל, מצידו, יכול גם הוא לשמש משל למערכת יחסים ארוכת טווח: לא מתנפל בתוקפנות על החיך אלא כזה שצריך להתיידד איתו בהדרגה, לספוג לאט את מורכבות הטעמים, לנסות לפצח מה יש בו ואז ליהנות ממנו במלואו''. שפרה צח יצאה לפגישה רומנטית במסעדת לוקאס, וחזרה עמוסת תובנות על אוכל, אהבה והחיים
ביקור משפחתי בלמון גראס הזכיר למשפחת צח את הבובואים, הקרמבואים הממולאים גלידה ובתוכה הפתעות, שהמציאו לפני כמה שנים. ב''למון גראס'', עמדו באתגר ה''בובואים'' בהצלחה רבה יותר....
פיצוץ האוכלוסין מדי ערב ב''קפה של גידי'' מעיד עד כמה היה חסר מוסד כזה במחוזותינו הרמת-גניים. יש לנו הרבה קונדיטוריות ובתי מאפה, אבל עד לא מזמן, כדי לשבת ולאכול משהו קצת יותר רציני היה צריך לנסוע לשכנות תל-אביב או גבעתיים...
''למנת הביניים אנחנו מאחדים כוחות לטובת רביולי פורטבלו. אוי, הרביולי! שם צנוע שמסתיר מאחוריו מנה מדהימה של רביולי גדולים, במילוי פטריות פורטבלו ושמפיניון עם חצילים וקצ'קבל, ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין, יחד עם בצלצלי שאלוט מזוגגים. אותו עיקרון של עושר מרכיבים וטעמים שמפתיע ומענג את החיך עם כל ביס, חוזר גם בעיקריות: פילה הבקר שלו ופילה הלוקוס שלי...''. שפרה צח ביקרה ב''מקום בלב'' והתמוגגה
קבלו את הבשורה החדשה מבית תשבי: לא רק יינות איכותיים, סיורי מבקרים, בראנץ' בשישי, ומכלי יין למילוי עצמי. לאלו עתיד להתווסף מרכז מבקרים, שנועד להוות נקודת משיכה לתיירות חקלאית ולחובבי יין וגורמה, עם מזקקת ברנדי מסורתית, מסעדה חלבית, מאפיית לחם ועוד. שפרה צח כתבתנו מדווחת מהשטח...
הגישה הקלילה היא בדיוק מה שנחמד ב''בלה ונציה'' שבהרצליה – האווירה, השרות וגם האוכל, שמקבל פה ושם טוויסטים לא שגרתיים. לדוגמה, הפוקצ'ה לפתיחה. היא לא היתה מעוצבת, כרגיל, ככיכר לחם, אלא כמאפה עגול ופרוס למשולשים, מעין פיצה בלי חלק עליון, עשויה בצק מתובל ברוזמרין ובמלח ים, והוגשה עם טפנד זיתים מוצלח. גם הפטריות הממולאות המצופות בפירורי לחם, קיבלו טעם לא שגרתי, בזכות המילוי גבינת רוקפור במקום גבינת עיזים כמקובל
שנתיים בלבד חלפו מאז ההפקה המסחרית הראשונה של יין הרימונים וכבר מסתמנת הצלחה בינלאומית. שפרה צח כתבתנו השתתפה בטעימה של יין רימונים שהתקיימה ב''מקום בלב'' וגילתה מהו יין רימונים ולמה כדאי לשלב אותו בכל ארוחה
בכל רגע נתון עומדים לפחות עשרים איש בתור ב''שניצל קומפני'' ומנחיתים בקצב את ההזמנות השונות, בצלחת, בבאגט, בפיתה, עם תוספות מבושלות או רק עם סלטים, לאכול במקום, או לקחת למשרד. ששה עובדים מתקתקים מנות בקצב, כך שבאורח פלא אף אחד לא מחכה יותר מכמה דקות לפני שהוא נפנה מהדלפק בחיוך מרוצה, עם המנה המבוקשת בידו. אוכל מהיר במלוא מובן המילה, רק לא במשמעות השלילית שנקשרת אליו בדרך כלל...
כמה שולחנות, מוסיקה גרוזינית ברקע ואווירה מכניסת אורחים שמשרה טימור, הבעלים-מבשל-מגיש. עד עכשיו קראו למקום ''טי אנד די'', על שם טימור ודני הבעלים. אבל בערב הגיענו בישר לנו טימור שבדיוק מחליפים את השם ל''דדה'' – אמא בגרוזינית. מסתבר שלא משנה מאיפה באת, אוכל של אמא זה תמיד הכי טוב. שפרה צח ביקרה בגרוזינית של גבעתיים
בין מועדי ישראל לשביתות המורים התכופות, התיכוניסטית הפרטית שלי נמצאת יותר בבית מאשר בבית-הספר. בפעם האחרונה ששוב התבטל יום לימודים, החלטנו לנצל אותו לטובת זמן איכות משותף. הזמן: צהריים. הלוקיישן הנבחר: ''מתוקה'', בית הקפה והקונדיטוריה הידועה שמול הסינמטק.
בניגוד לשיטת ההכנה המקובלת של ניוקי, בבישול במים, ב''תמרה'' קודם כל מטגנים את הניוקי קלות בחמאה ואחר כך נותנים להם להתבשל בתוך רוטב של שמנת ועגבניות. לבסוף מגישים אותם עם עגבניות מיובשות ואגוזים קלויים. אז כן, אין ברירה אלא להודות שהניוקי הללו הם אכן, מהטובים שאכלנו
העלם הצעיר שלצידי דווקא לא מתלהב בהתחלה מהרעיון של ארוחת בוקר בערב, כך שאני מזמינה אותה לעצמי, אבל כשהיא מגיעה – שנינו מחליטים בו-במקום שמגיע לה פרס ארוחת הבוקר המקורית והמוצלחת ביותר.
הצירוף אוכל בריא עושה אתכם חולים? אולי הגיע הזמן שתבקרו ב''בריבה''. שפרה צח כתבתנו שודלה על ידי חברתה הטבעונית להתנסות בארוחת בריאות ב''בריבה''. כשהגיעו למנת הריזוטו אבוקדו, הבינה שדבקותה בסטייק התערערה לנצח
''על צלחת שטוחה ערוכים כיסונים זעירים, גרגרי חומוס, ירקות מבושלים ופטרוזיליה, כשאת הכל מכסה מרק דובדבנים. וכמו שהמרק הוא ארוחה שלמה, כך גם מנות האורז המיוחדות, שנועדו לשמש כתוספות, האושפילאו, אורז עגול מנוקד בכפיסי גזר, גרגרי חומוס ופיסות בשר קטנות, והבחש עם עשבי תיבול וטעם נפלא''. שפרה צח ביקרה בסמרקנד וחזרה מוקסמת
מאז הגיעה לכאן בשורת האוכל המוקפץ, לפני כעשרים שנה, הוא הספיק להתאזרח ולקבל מעמד של תושב קבע. שמונת הסניפים של למון-גראס הפזורים במרכז הארץ יעידו על הביקוש. אנחנו, בסתם יום של חול, בחרנו לדגום את סניף רעננה.
פתחנו בשתי כוסות של יינות בוטיק ישראליים, קברנה של שאטו גולן ומרלו-קברנה של יקבי פלאם. לגמנו מזה ומזה מבלי שהצלחנו להכריע איזה מן השניים אנחנו אוהבים יותר, את הקברנה החלק והמלא או את המרלו-קברנה שטעמיו מודגשים יותר. בין כך ובין כך מפלס היין בכוסות הלך וירד ויחד עימו גם לחם הבית הטעים
אח מבוערת, נרות דולקים, שאנסונים צרפתיים ואוכל משובח בצלחת. כך נראה הערב הרומנטי של שפרה צח ובעלה, במסעדת אלגונקווין הכפרית שבמושב בניה. פרוטוקול של ערב מהחלומות (הרומנטיים)
לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא ב''מסעדה היהודית'' גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד מנות ראשונות. רשימת העיקריות כוללת מרבעי עוף, דרך חזה עוף בפטריות ועוף ממולא, ועד צלי בקר, לשון ומוסקה. לצד אלה, יש מגוון סלטים ותוספות, וזה רק התפריט 'ה''רגיל''. את הכל אפשר להזמין גם לפסח, כשר-גלאט ובמחירים שווים לכל נפש
התפריט בביסטרו 56 הוא חגיגה לקרניבורים: זה מתחיל כבר במנות הראשונות, שרובן ככולן כוללות בשר, כמו רול אנטרקוט, כנפיים פריכות, שיפודי פרגיות, פטה כבד, ומנה מקורית ומיוחדת שאהבנו, של פטריית פורטבלו במילוי בשר טחון, עם רוטב יין עשיר.
ב''ארץ זבת חלב'' שבמושב נחלים מקדישים את בקרי שישי למבוגרים בלבד, עם ארוחת בוקר הכי מפנקת שאפשר, בניחוח כפרי של פעם: בתים צנועים, ירוק של אחרי הגשם, חמור קשור בחבל ותרנגול מתרוצץ
הפוקצ'ה של מרתה מתפצפצת בפה, פריכה ונימוחה גם יחד ומוגשת בתיבול מינימאלי של רוזמרין ומלח גס. יחד איתה קיבלנו מנת עדשים אורגניות. פשוט עדשים, אבל כאלה שבושלו בעשבי תיבול והוגשו עם שמנת חמוצה ותלולית של בצל מטוגן ובשר חציל קלוי. הכל השתלב יופי ביחד, כשהפוקצ'ה משמשת כתגבורת מבורכת