מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מהיר וטעים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בכל רגע נתון עומדים לפחות עשרים איש בתור ב''שניצל קומפני'' ומנחיתים בקצב את ההזמנות השונות, בצלחת, בבאגט, בפיתה, עם תוספות מבושלות או רק עם סלטים, לאכול במקום, או לקחת למשרד. ששה עובדים מתקתקים מנות בקצב, כך שבאורח פלא אף אחד לא מחכה יותר מכמה דקות לפני שהוא נפנה מהדלפק בחיוך מרוצה, עם המנה המבוקשת בידו. אוכל מהיר במלוא מובן המילה, רק לא במשמעות השלילית שנקשרת אליו בדרך כלל...

סואן: הסיטי של רמת גן. יותר סואן: הסיטי של רמת גן בשעת צהריים, כשהמוני העובדים גודשים את המסעדות והמזללות כדי להשביע את רעבונם במהירות לפני שיצטרכו לחזור לעבודה. הכי סואן: סניף ה''שניצל קומפני'', בסיטי של רמת גן, באותה שעת צהריים.

בכל רגע נתון עומדים לפחות עשרים איש בתור ומנחיתים בקצב את ההזמנות השונות, בצלחת, בבאגט, בפיתה, עם תוספות מבושלות או רק עם סלטים, לאכול במקום, או לקחת למשרד. ששה עובדים מתקתקים מנות בקצב, כך שבאורח פלא אף אחד לא מחכה יותר מכמה דקות לפני שהוא נפנה מהדלפק בחיוך מרוצה, עם המנה המבוקשת בידו. אוכל מהיר במלוא מובן המילה, רק לא במשמעות השלילית שנקשרת אליו בדרך כלל. כאן מדובר באוכל ביתי, טרי-טרי, שמוכן כולו במקום, פשוט ולעניין: שניצל, סטייק עוף או פרגיות, פירה או צ'יפס, אורז, ירק מבושל וסלטים. ארוחה שלמה במשהו כמו שלושים שקל. מעל הכל מתנשאת בלבן דמותו הגדולה של טל, הבעלים והמבשל, עם לוק ברסלבי ומאור עיניים ולב.

''מה בשבילך?'' הוא מתחיל לתחקר כשהוא מבחין שאני לא מהקבועים. ''השניצל מגיע בטעמים: בצל, שום ופפריקה, או עשבי תיבול. ומה ליד? את רוצה את הפירה? זה מתפוחי אדמה יחד עם בטטה. קישואים? אז אני אשים לך גם אורז, כי זה הולך טוב ביחד. וסלטים? חומוס? אז אני אשים לך גם טחינה וחצילים, וגם קצת כרוב לבן''. בסופו של דבר הוא עוזר לי לשאת לשולחן את שתי הצלחות העמוסות.

מזל שלא בוער לי לחזור לעבודה, כך שאני יכולה להתיישב לי בשקט ברחבה הצמודה למסעדה ולהתחיל לחסל ביסודיות. תחילה את צלחת הסלטים: החומוס-טחינה מוצלח (''אני מכין לבד, מדגיש טל, ''זה לא תעשייתי!'') והולך יופי עם החצילים הקלויים וסלט הכרוב. ואז אני מגיעה לעיקר – השניצל הענק שמכסה כמעט את כל הצלחת, בציפוי עשבי תיבול. דק אבל עסיסי, בציפוי פריך ונעדר שמנוניות.
יחד עם הפירה, האורז והקישואים זו ארוחת צהריים מספקת ביותר.

בינתיים טל אורז לי עוד מנה לקחת הביתה, הפעם עם סטייק עוף ברוטב טריאקי. כשבעלי מגיע אני עושה לו שידור חוזר: צלחת סלטים, צלחת עם שני נתחים נדיבים של חזה עוף ברוטב טעים, ועם כל התוספות ליד. ''מממ... הוא מהמהם בפה מלא, הצליח לך!''.

שניצל קומפני
אבא הלל 7, רמת גן
טלפון: 03-6138281