מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בורא פרי הרימון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שנתיים בלבד חלפו מאז ההפקה המסחרית הראשונה של יין הרימונים וכבר מסתמנת הצלחה בינלאומית. שפרה צח כתבתנו השתתפה בטעימה של יין רימונים שהתקיימה ב''מקום בלב'' וגילתה מהו יין רימונים ולמה כדאי לשלב אותו בכל ארוחה

מה זה, נראה כמו יין, טעים כמו יין, אבל לא עשוי מענבים?
התשובה: יין רימונים.

הפיתוח הייחודי של יקב ''רימונים'' מכרם בן-זמרה הוא מיזם שהתחיל כמעט במקרה. אבי המשפחה, חקלאי במקצועו, קרא על סגולותיו הרבות של הרימון והחל בנטיעת רימונים ובהשבחת זנים. תוך כדי כך הוא הצליח לפתח זן מיוחד של רימוני ענק, בעלי רמת סוכר גבוהה מהרגיל, המקבילה לזו של הגפן. הגילוי הביא לשורת ניסיונות, שבסופם הוקם יקב תעשייתי המייצר יין מרימונים, כולל כל השלבים המקובלים, הפרדה, מיצוי, התססה במיכלי נירוסטה ויישון בחביות עץ אלון. אך בניגוד לענבים, שיש להם זמן בציר מוגדר, הרימונים נקטפים באופן סלקטיבי, כשכל אחד מהם מגיע לשיא בשלותו. גם תהליך התסיסה ארוך יותר ולוקח מספר חודשים, לעומת שבועיים-שלושה בענבים. התסיסה נעשית בטמפרטורה קרה, כדי לשמור על מלוא ערכם התזונתי. שנתיים בלבד חלפו מההפקה המסחרית הראשונה, וכבר מסתמנת הצלחה בינלאומית. מרבית התוצרת מופנית ליצוא, בעיקר לארה''ב וליפן, אך גם בארץ ניתן למצוא אותו, בעיקר בחנויות יין ובמעדניות.

אז מה יש בו, ביין הזה? קודם כל, צבע יפהפה אדום עמוק, אחר כך טעם מיוחד שמשמר את הארומה הפירותית של הרימון, וכבונוס, שפע מינרלים, סידן, ויטמינים, ברזל ונוגדי חמצון.

כדי להגביר את החשיפה לקהל הישראלי, ערך היקב השקה חגיגית של יינות 2006 בגן-מסעדה ''מקום בלב'' - מקום שמשקף את הקירבה לטבע, עם עצים גבוהי צמרת, רחש פלגי מים ומנות המבוססות על גן הירק האורגני וגינת עשבי התיבול של המקום. באופן לא שגרתי נפתחה הארוחה דווקא עם יין הקינוח מסדרת BLACK LABEL, יין שתסיסתו מופסקת מוקדם כדי לשמור על המתיקות הטבעית של הפרי. יחד עמו הוגשו לשולחן שפע מנות ראשונות ובהן מטבלים, סלטים, תבשילי ירקות קלים וסופלה פטריות ממולא גבינת עזים שזכה לתשואות. היין מתקתק במידה, בעל צבע ארגמן עשיר וטעם רימוני מובהק – סגולות שזיכו אותו במדליית זהב בתחרות הבינלאומית curibe vinos 2006 שהתקיימה בפורטו-ריקו.
המנות העיקריות, ובהן נתחי אסאדו במעשנה, שקדי עגל בציר כמהין ופילה לוקוס על יוגורט מוקצף, זכו לליווי של יין יבש מסדרת BLUE LABLE, יין בעל חמיצות מודגשת, שמתמתנת לאחר שהוא שוהה זמן מה בכוסות.

לסיום הטעימה הגענו ליין שלטעמי הוא גולת הכותרת של היקב, יין בסגנון פורט, שעבר 18 חודשים של התיישנות בשמש בחביות עץ אלון צרפתי, וקיבל צבע עמוק, טעם מלא, סמיכות ו''גוף'', שהפכו אותו לקינוח מושלם.

מקום בלב
פרדס משותף 5, רעננה
טלפון: 09-7714296