מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

טעים למהדרין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא ב''מסעדה היהודית'' גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד מנות ראשונות. רשימת העיקריות כוללת מרבעי עוף, דרך חזה עוף בפטריות ועוף ממולא, ועד צלי בקר, לשון ומוסקה. לצד אלה, יש מגוון סלטים ותוספות, וזה רק התפריט 'ה''רגיל''. את הכל אפשר להזמין גם לפסח, כשר-גלאט ובמחירים שווים לכל נפש

אחד הנכסים הנכבדים שהביא עמו בעלי לנישואינו היתה סבתא שושנה, שבין שאר סגולותיה המופלאות נמנות גם קופסאות הפלסטיק הקטנות שהיתה מפקידה בידינו בכל יום שישי, ובהן גפילטע פיש, כבד קצוץ, קרפלעך וצלי מעשה ידיה. מאז זרמו הרבה קרפיונים בבריכות,
סבתא שושנה כבר מזמן איננה איתנו, ולנו לא נותר אלא להתגעגע אליה ואל תבשיליה, שכל כמה שניסיתי לשחזר את טעמם, הצלחתי מקסימום להגיע לדרגת ''רבע-סבתא-פלוס''.
לכן, בכל פעם שאנחנו עוברים בז'בוטינסקי בדרך הביתה וחולפים על פני ''המסעדה היהודית'', משהו בבלוטות הטעם מתעורר ולוחש: אולי ננסה?

בחמישי האחרון סוף סוף עצרנו ונכנסנו. לא צריך להזמין מקום, פשוט באים. מי? כולם. כיפות שחורות וכיפות סרוגות ובלי כיפות בכלל, בני ישיבות ומשפחות וגם זוגות כמונו. מיקומה של המסעדה, על הכביש הראשי ולא ממש בתוך בני ברק, והאווירה הלבבית, נותנים הרגשה ביתית ומזמינה. באמצע השבוע התפריט די מצומצם, אבל בימי חמישי ושישי מכינים כאן עשרות סוגי מאכלים, לאכול במקום ולקחת הביתה.

הבסיס, כמשתמע משמה של המסעדה, הוא האוכל היהודי האותנטי, שאליו מסתפח קיבוץ גלויות של טעמים: לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא במנות הראשונות גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד. העיקריות מתפרשות מרבעי עוף בתיבולים שונים, חזה עוף בפטריות ועוף ממולא, ועד צלי בקר, לשון ומוסקה. ולצד כל אלה, מגוון רחב של סלטים ותוספות. וזה עוד התפריט ''הרגיל''. כבר עכשיו אפשר להזמין במקום את המנות של פסח, הכל, כמובן, כשר-גלאט ובמחירים שווים לכל נפש.

האחראי, שמבחין בהתלבטות שלנו מול שפע האפשרויות, מציע שנתיישב לאכול ורק אחר כך נחליט מה לקחת הביתה. לגבי הכיוון הכללי אין שאלה. עם כל הכבוד למטבח החדש, אנחנו פה בשביל השורשים. אבל מה לבחור? אם ניקח גפילטע, מה יהיה עם הכבד הקצוץ? ואם ניקח את שניהם ונתמלא, האם נאלץ לוותר על הקרפלעך העטורים בבצל מטוגן? וזה עוד בלי לספור את הרגל הקרושה – מעדן שנפקד מהקופסאות של סבתא שושנה כי בעלי לא אוהב, והנה סוף סוף הזדמנות בשבילי להתלקק ממנו. ההחלטה קשה ובסוף, כמובן, לקחנו קצת מכל דבר. אבל עוד לפני שהגיע האוכל כבר שמו לנו על השולחן חלה טריה וחמוצים וחזרת ביתית ''נושכת''. התחלה בדיוק כמו שצריך.

בהמשך, אנחנו לא מוותרים על הצ'ולנט שמתבשל כאן בסירי ענק ומגיע לשולחן סמיך וממלא. בשלב זה אנחנו מרגישים שבעים ומנוחמים וכבר שוקלים פרישה, אבל אז נזעק האחראי כמו אם יהודיה על גוזליה: ''מה, בלי מנה עיקרית?!''. לרגע אנחנו תוהים אם נתגלגלה בו נשמתה של סבתא שושנה שדואגת שלא נצא רעבים חלילה. כדי לא לאכזב, אנחנו נעתרים למנה אחת של עוף ממולא לשנינו, חזה עוף מושחם ופריך במילוי אורז פיקנטי, שכדי שלא יהיה בודד בצלחת הגיעו איתו גם אורז בוכארי ''אוש-פילאו'', אפונה בפטריות, ירקות מוקפצים וצימעס מתקתק וטעים של גזר עגול עם פירות יבשים.

אז לא, את הטעם המדוייק ההוא שצרוב בזיכרון המשפחתי לא מצאנו וכנראה לעולם גם לא נמצא. אבל כן מצאנו מקום מאיר פנים, טעים ומשביע, וכן, יצאנו כמובן עם קופסאות פלסטיק קטנות עם אוכל לשבת ורשימת מנות לליל הסדר.

המסעדה היהודית מבית קינג דיויד
ז'בוטינסקי 9, מתחם אולמי קינג דיוויד, ליד אולמי מור (על הכביש הראשי), בני ברק
טלפון: 03-5789999
פקס: 03-5789994