מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

טעים לאכול בריא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הצירוף אוכל בריא עושה אתכם חולים? אולי הגיע הזמן שתבקרו ב''בריבה''. שפרה צח כתבתנו שודלה על ידי חברתה הטבעונית להתנסות בארוחת בריאות ב''בריבה''. כשהגיעו למנת הריזוטו אבוקדו, הבינה שדבקותה בסטייק התערערה לנצח

למען האמת, אני מאלה שצירוף המילים ''מזון בריאות'' עושה אותם חולים. בשבילי אוכל זה אוכל ולא ''מזון'', ובעניין הבריאות, 'טוב, תודה'. אבל צ' חברתי, שניזונה בעיקר מפירות ואגוזים, החליטה להראות לי שיש חיים אחרי הסטייק ושאורגני זו לא מילה גסה. וכך מצאתי את עצמי בצהרי יום שמשי בנמל תל-אביב, מקס ברנר מימיני, אגאדיר משמאלי, ובתווך - ''בריבה'' (לא בתוך ריבה, חלילה, אלא משחק מילים על בריא-בה), מסעדה שמגדירה את עצמה כ''מטבח מודרני בריא''. מילא, חשבתי ביני לביני, מקסימום אעשה אחר כך השלמות במסעדות הסמוכות. אז זהו, שממש לא היה צריך. כי האוכל ב''בריבה'' טעים עד להפתיע, יצירתי ומשביע (הופ, אפילו יצא לי חרוז).

הרעיון, כך הסבירו לנו במסעדה, הוא לקחת את המנות הכי טעימות שאפשר ולחפש דרכים להכינן בדרך בריאה. זה אומר בלי בשר בכלל אבל עם הרבה דגים, בלי חומרי שימור או אבקות למיניהן אבל עם הרבה עשבי תיבול ודגש על הטעם הטבעי של הדברים, ומינימום שימוש בשמנת או חמאה. עוד מעט, כשנגיע לריזוטו אבוקדו ולניוקי ברוטב ירקות ותפוחים (!) נבין בדיוק למה הכוונה. אבל בינתיים אנחנו לוגמות לפתיחה מיץ ''תפוגזר'' וגם ''מוקטייל'' קפיריניה, כלומר קוקטייל בלי אלכוהול שמורכב ממיץ לימון, נענע וקוקוס, תוך שאנו משיטות את מבטינו על החלל המרווח והבהיר שבפנים, ועל נוף הירקון הנשפך לים, שבחוץ. בין לבין אנחנו מנשנשות מלחם הבית, מקמח מלא כמובן, ונוגסות בפלחים כבושים של גזר וקולורבי בטעם מיוחד שאנחנו מנסות לפענח את סודו, עד שהמלצרית מספרת לנו שהוא מורכב מלא פחות מעשרים תבלינים שונים, ובהם הל, קינמון ועוד. בינתיים המלצרית מביאה את המנות הראשונות ואנחנו חולקות בהן בתענוג: מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם פטריות, שטעמו מועשר בשמן כמהין, עם תלולית קטנה של קרם פרש למעלה רק בשביל הטאצ' הסופי, וסלט שמראהו וטעמו מתחרים זה בזה: הוא מוגש על עלי אנדיב המסודרים ככוכב, וכולל עלי חסה, אנדיב, אגסים, אגוזים ורוקפור, ומעוטר במעט רכז רימונים לתוספת צבע וטעם.

ההמתנה למנות העיקריות ארוכה כאן מהרגיל, בגלל ההכנה המיידית של כל מנה, אבל כשהן מגיעות לבסוף מתברר שבהחלט היה כדאי לחכות. המנה שלי היא טונה צרובה, שבשרה שחמחם בחוץ וכמעט נא בפנים, באופן ששומר על הטעם והעסיסיות הטבעיים של הדג. יחד איתה אני מקבלת את שתי התוספות שראויות לציון מיוחד: ריזוטו וניוקי, שבמקום ההכנה הרגילה ברטבים עתירי שמנת וחמאה מצאו כאן דרכים אחרות להעשיר אותם: הריזוטו התבשל ברוטב אבוקדו, שכידוע עשיר בשומן מן הצומח, מה שהקנה לו רכות וטעם עדין ויוצא דופן. הניוקי הושחמו בציר ירקות והועשרו בקוביות תפוחים קטנטנות שנתנו להן לווית חמצמצות מרעננת. מנגד, צ' מתענגת על קדרה צמחונית שבה ארבע כופתאות קובה- סולת שמנמנות, במילוי בורגול ופטריות, עם תבשיל ירקות שורש. מנה עשירה וטעימה מאוד, שיכולה להשביע בקלות אפילו שני צמחונים מורעבים.

עד כאן הגענו במסגרת הארוחה העסקית, שבה המנה הראשונה והשתיה כלולות במחיר המנה העיקרית. (כ-50 ש''ח למנות הראשונות ו-75-85 למנות הדגים). אבל הייתי סקרנית לבדוק גם את נושא הקינוחים (כ-28 ש''ח למנה). האסוציאציה המיידית שלי לקינוח בריא זה עוגת גזר או משהו בסגנון. אבל צ' דווקא מקבלת עוגת שוקולד. בתפריט נטען שיש בה גם קצת צ'ילי, והמלצרית מספרת שזו עוגה בחושה על בסיס יוגורט וקמח מלא, אבל כל העובדות הללו לא מונעות מהעוגה, המלווה בקרם וניל ותות טרי, להיות מפתה למראה וטעימה בהחלט. הקינוח שלי, בננה בגריל עם קערית קרם בציפוי גרנולה הוא שדרוג מוצלח למעדן הילדות האהוב של בננה בשמנת. צ' מסתכלת בסיפוק על הצלחות הריקות שאני משאירה ומחייכת לעצמה באיפוק ראוי לציון, כאומרת ''נו, אמרתי לך?!''.

בריבה
התערוכה 3, בית דרך חיים, מול גשר רידינג
טלפון: 057-6225026