הקרם דה לה קרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בניגוד לשיטת ההכנה המקובלת של ניוקי, בבישול במים, ב''תמרה'' קודם כל מטגנים את הניוקי קלות בחמאה ואחר כך נותנים להם להתבשל בתוך רוטב של שמנת ועגבניות. לבסוף מגישים אותם עם עגבניות מיובשות ואגוזים קלויים. אז כן, אין ברירה אלא להודות שהניוקי הללו הם אכן, מהטובים שאכלנו

מסעדת ''תמרה'' הותיקה מעמידה אתגר קשה בפני מי שמבקש להימנע מסופרלטיבים. כי איך נתאר את המנות שהיו לנו, בלי לחזור שוב ושוב על הצירוף ''מהטובות שאכלנו''?. כדי לאתגר אותנו עוד יותר, התואר הזה מתאים לא רק למנות המיוחדות, המצוינות כשלעצמן, אלא גם למנות נפוצות ושגרתיות לכאורה כמו ניוקי או אנטרקוט.

קחו את הראשונות שלנו, לדוגמה: האחת היתה אסקלופ שקדי עגל עם אספרגוס ותערובת פטריות מיובשות: פרוסות בשר בהירות ורכות מאוד, ברוטב קטיפתי שקיבל את טעמו מהפטריות, והכל ביחד השתלב למנה מיוחדת במינה. אבל ההפתעה הגדולה הגיעה דווקא מכיוון הניוקי, שבעצם היססנו אם בכלל לקחת כי בדרך כלל הם מתחילים לשעמם בפה אחרי אחד או שניים. אבל המלצר, שהשרות שלו היה חביב וידעני מאוד, הבטיח שלא נצטער. הצלחת שהוחזרה אליו לבסוף נוצצת ונקייה מכל טיפה של רוטב הוכיחה שהוא צדק. בניגוד לשיטת ההכנה המקובלת של בישול במים, ב''תמרה'' קודם כל מטגנים את הניוקי קלות בחמאה, ואחר כך נותנים להם להתבשל בתוך רוטב של שמנת ועגבניות, ולבסוף מגישים אותם עם עגבניות מיובשות ואגוזים קלויים. אז כן, אין ברירה אלא להודות שהניוקי הללו הם, אכן, מהטובים שאכלנו.

העיקריות שוב הדגימו את אותו עיקרון: מצד אחד מנה של צלעות טלה – טלה דווקא, ולא כבש, מה שאומר בשר עדין יותר גם במרקם וגם בטעם, עם קונפי שום ושעועית ירוקה. אבל אפילו על מנה כזאת הצליח להאפיל האנטרקוט, שהיה מהטובים ש.... טוב, הבנתם. נתח מעולה שהוכן בדייקנות, עסיסי ובשרני, ברוטב יין אדום שלא התביישנו לחזור ולצקת ממנו על הבשר כדי להעשיר אותו עוד יותר, ולצידו פטריות פורטובלו צלויות בגריל. בתוספות שוב נרשמה נקודת זכות לטובת המלצר שהמליץ על פשטידת פראסה. כמה פשוט ככה טעים.

עד הקינוחים כבר הבנו שהכי טוב לסמוך על המלצר, גם אם זה אומר צירופים שלא היינו מנסים לבד, כמו קרם ברולה עם ריבת חציל(!) או עוגת גזר עם רוטב קרמל (!!). בנקודה הזאת החלק היצירתי היה זניח מבחינתנו: העוגה היתה מאפה עשיר באגוזים, שוקולד לבן וקנמון, וטובלת ברוטב טופי וקרמל, כך שגזר או לא גזר, זה פשוט היה טעים. הניתוח הזה נכון כפליים לגבי קרם הברולה, שהיה כל כך טוב כמות שהוא, שלא ניסינו אפילו לבדוק איך הוא משתלב עם החצילון המקורמל שנח לצידו.

המחירים ב''תמרה'' סבירים ביותר: 25-45 ש''ח למנות הראשונות, 50-100 לעיקריות ו-27 ש''ח לכל קינוח. יותר מזה, המסעדה שומרת כבר שנים על הפטנט של עסקיות ערב, שבהן במחיר של 89 ש''ח לסועד בלבד מקבלים ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית, וכוס יין או קינוח. עוד דרך ליהנות מהאיכות יוצאת הדופן שיש למסעדה להציע.

תמרה
חשמונאים 95, תל אביב
טלפון: 03-6240707

B2