מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קלאסית לשמרנים, מקורית לחדשנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הפוקצ'ה של מרתה מתפצפצת בפה, פריכה ונימוחה גם יחד ומוגשת בתיבול מינימאלי של רוזמרין ומלח גס. יחד איתה קיבלנו מנת עדשים אורגניות. פשוט עדשים, אבל כאלה שבושלו בעשבי תיבול והוגשו עם שמנת חמוצה ותלולית של בצל מטוגן ובשר חציל קלוי. הכל השתלב יופי ביחד, כשהפוקצ'ה משמשת כתגבורת מבורכת

הוא והיא הולכים למסעדה חדשה. הוא מעדיף בדרך כלל את המוכר והבטוח, ויזמין שוב את אותן המנות האהובות עליו, כדי לבדוק אם המסעדה מכינה אותן לשביעות רצונו. היא, לעומת זאת, מצפה שהמסעדה תחדש לה עם מנות מקוריות ומעניינות. אם התמזל מזלם לעשות את הניסוי במסעדת מרתה, המסעדה המדוברת של בית ציוני אמריקה, שניהם ייצאו מסופקים.

לפחות באשר למקום הישיבה אין ביניהם מחלוקת. בחוץ, אם אפשר. ה''בחוץ'' של מרתה הוא טריק עיצובי – רחבת עץ המפרידה בין המטבח לחדר המסעדה הפנימי, שכל קירותיה עשויים זכוכית, כך שהסועדים נהנים מהחמימות שיוצרים התנורים הקטנים המפוזרים ברחבה סביבם, ובה בעת מחוברים אל המסעדה. צופים על המבואה של בית ציוני אמריקה מזה ועל רחוב אבן גבירול, הנתון למתקפת שיפוצים קשה, מזה.

המלצרית שלנו, סבלנית ומסבירת פנים, הצליחה לקלוט מהר מאוד מי אנחנו וניווטה אותנו הישר אל המנות הנכונות. היא התעקשה שנטעם מהפוקצ'ה המפורסמת של המקום, למשל. עתירי קילומטראז' בתחום הפוקצ'ות, התווכחנו מעט ובסופו של דבר בירכנו על התעקשותה, כי הפוקצ'ה של מרתה מתפצפצת בפה, פריכה ונימוחה גם יחד. היא מוגשת בתיבול מינימאלי של רוזמרין ומלח גס ומלווה בצלחת שמן זית ורסק עגבניות לטבילה.

מצד החידושים קיבלנו מנת עדשים אורגניות. כן, פשוט עדשים, אבל כאלה שבושלו בעשבי תיבול והוגשו עם שמנת חמוצה ותלולית של בצל מטוגן ובשר חציל קלוי. כל אלו השתלבו יופי ביחד, כשהפוקצ'ה משמשת להם תגבורת מבורכת.

בשלב הזה נזקק הוא למנת בשר עם תוספות, בלי חוכמות. פילה הבקר העשוי במחבת, שהזמין למנה עיקרית, הגיע עשוי מדיום כמו שהוא אוהב, עסיסי מאוד ועם ''סוכריית חרדל'' בראשו, שהגירה עליו את טעמיה. לצד נתח הבשר הוגש תפוח אדמה אפוי.

לי, לעומת זאת, עשו הפתיחים המוצלחים חשק לעוד כמה מהסוג הזה, ולכן המרתי את העיקרית בשתי מנות ראשונות נוספות, מרק ארטישוק ירושלמי - מנה שלוקחת את הירק הזה שנמצא עכשיו בשיאו והופכת אותו למרק קטיפתי בטעם מעודן, עם בזיקה של גרעיני דלעת שמוסיפים לו פריכות מעניינת; וסלט חם של כבדי עוף. מנה שמשלבת סלט ירוק בויניגרט פטל עם כבדי עוף מוקפצים במחבת, ויוצרת מנה בשרית טעימה מאוד ולא מכבידה.

בשלב הקינוחים לא היו לו ספקות: ''טירמיסו קלאסי'' כמצוין בתפריט הוא מבחינתו המבחן האולטימטיבי של כל מסעדות תבל. זה של מרתה זכה בציון מעולה. הבסיס ספוג אלכוהול ואספרסו כמו שצריך, ומעליו קרם במתיקות הנכונה.
אחרי כל מה שאכלתי, ויתרתי על הקרמים הכבדים לטובת טארט תפוחים מצוין, שהוגש חמים עם קרם פרש, במקום עם הגלידה השגרתית.

המחירים של מרתה ממוקמים בתחום הביניים, מה שאומר שארוחה מלאה כמו שאנחנו אכלנו עולה כ-350 שקל לזוג, ושווה כל אגורה. אין ספק, בין אם מדובר במנות קלאסיות ובין אם בחידושים – במרתה יודעים לעשות את העבודה.

מרתה
אבן גבירול 26, תל אביב
טלפון: 03-6966843