הלב מתרחב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנת הביניים אנחנו מאחדים כוחות לטובת רביולי פורטבלו. אוי, הרביולי! שם צנוע שמסתיר מאחוריו מנה מדהימה של רביולי גדולים, במילוי פטריות פורטבלו ושמפיניון עם חצילים וקצ'קבל, ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין, יחד עם בצלצלי שאלוט מזוגגים. אותו עיקרון של עושר מרכיבים וטעמים שמפתיע ומענג את החיך עם כל ביס, חוזר גם בעיקריות: פילה הבקר שלו ופילה הלוקוס שלי...''. שפרה צח ביקרה ב''מקום בלב'' והתמוגגה

לפני הכל אזהרה: זו לא הולכת להיות כתבה אובייקטיבית. מאז גיליתי לפני כמה שנים את ''מקום בלב'' הוא הפך לאחד המקומות האהובים עלי. יצא לי להיות שם בהזדמנויות שונות, בחורף, בגלריית האבן מול האח הבוערת ובקיץ, בגן הפתוח, באירוע רב משתתפים עם מנות מיוחדות ומתוחכמות, וגם בסתם ערב עם זוג חברים טובים, שבו הסתפקנו בהמבורגר (מצוין).

''מקום בלב'' הוא מסוג המקומות הנדירים שאפשר לחזור אליהם שוב ושוב ובכל פעם ליהנות מחדש, מזווית אחרת. זה לא רק האוכל, אליו עוד נגיע, אלא קודם כל אופיו המיוחד של המקום, שתולדותיו נשמעות כמו אגדה מודרנית: מעשה באדריכל נוף שלקח שדה תפוחי אדמה בקצה רעננה, והקים בו גן לדוגמה, עם עצים וצמחים מסוגים שונים וביניהם פלגי מים ובריכות נוי, כדי שלקוחותיו יוכלו להתרשם ולבחור צמחיה לגינתם הפרטית. הגן עלה ופרח, אך המציאות הישראלית הותירה אותו ללא פועלים. כיוון שאותו אדריכל נוף היה גם חובב בישול, הוא עזב את עסקי הגננות והחל להגיש במקום ארוחות, וכל השאר היסטוריה. אל גן הנוי נוספה חלקה לגידול ירקות אורגניים וגינה לצמחי תבלין, ואלו עושים את דרכם כל יום מהשדה ישר לסירים ולצלחות. הוסיפו לכך את קובי, השף הצעיר והמוכשר, חניך הבישול הצרפתי של ה''קורדון בלו'' ואת צוות המלצרים הקשוב והמיומן, ותבינו מה עושה את המקום.

בביקור הנוכחי שלנו החלטנו לתת לשף להוביל, תוך הסתייעות בהסברים של נתן, המלצר שלנו, שידע לפרט כל מנה עד רמת מרכיבי הרוטב שלה. החלטה שהניבה לנו ארוחה נפלאה, עם שילוב מנצח של הלהיטים הקבועים לצד הפתעות עונתיות. בתור התחלה, אנחנו משיקים כוסיות, הוא עם מרלו ואני עם שרדונה אורגני, שניהם של יקבי ירדן. פתחנו כמובן בפוקצ'ה הידועה, ישר מהטאבון, בליווי מבחר צבעוני וטעים של מטבלים ואנטיפסטי, שמבוססים על הירקות העונתיים הגדלים בגינת הירק: חצילים בלדי קלויים עם טחינה ואפויים עם עשבי תיבול, חצאי עגבניות אפויים בפסטו, פרוסות דקות של קישוא עגול בריחן, ממרח פלפלים אדומים, פרוסות סלק כבושות ועוד. משלב זה, התפצלו המנות בין חובבת הדגה לזה שלא אוכל דגים: הוא קיבל בברכה פטריות ממולאות בגבינת עזים בצפוי פריך, על מצע קולי פלפלים, ואני מנה מצוינת של סאשימי טונה – שלושה נתחים עבים ועסיסיים של טונה אדומה צרובה קלות, עם רוטב צ'טני עגבניות חם, חריף-מתוק, עם גרגרי שומשום שחור ולבן.

למנת הביניים אנחנו שוב מאחדים כוחות לטובת רביולי פורטבלו. אוי, הרביולי! שם צנוע שמסתיר מאחוריו מנה מדהימה של רביולי גדולים, במילוי פטריות פורטבלו ושמפיניון עם חצילים וקצ'קבל, ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות כמהין, יחד עם בצלצלי שאלוט מזוגגים. אותו עיקרון של עושר מרכיבים וטעמים שמפתיע ומענג את החיך עם כל ביס, חוזר גם בעיקריות: פילה הבקר שלו, נתח עסיסי ורך ברוטב יין, מוגש עם אגס ביין, מקל קינמון ופירה סלרי, ולצידו עצם מח שאת תוכנה מרוקנים בכפית. פילה הלוקוס שלי, ברוטב של כרישה, פטריות כמהין ופלפל ירוק, מוגש על מצע ירקות זעירים בסגנון צרפתי ועליו גבינת סנט מור מטוגנת – שילוב שיוצר מנה מקורית ומרתקת.

לא שנשאר לנו מקום לקינוח, אבל על ההפוך המשובח אנחנו לא מוכנים לוותר. יחד איתו בכל זאת צריך משהו מתוק, אז אנחנו נכנעים לטירמיסו אחד וגם לפרוסה של פאי תותים על קרם פטיסייר. יחד עם הקינוחים אנחנו מתבשרים שאו-טו-טו ישיקו כאן את תפריט הקיץ החדש. חכו לנו!

מקום בלב
פרדס משותף 5, רעננה
טלפון: 09-7714296