מועדון ארוחת הבוקר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

העלם הצעיר שלצידי דווקא לא מתלהב בהתחלה מהרעיון של ארוחת בוקר בערב, כך שאני מזמינה אותה לעצמי, אבל כשהיא מגיעה – שנינו מחליטים בו-במקום שמגיע לה פרס ארוחת הבוקר המקורית והמוצלחת ביותר.

כל ילד יודע שהארוחה הכי חשובה ביום היא ארוחת הבוקר. חוץ מהילד הפרטי שלי, כמובן, שהוא גם כבר לא כל-כך ילד וגם מעדיף להתחיל את סבב הארוחות דווקא לקראת הצהריים. הדרך היחידה לגרום לו לאכול ארוחת בוקר כהלכתה היא להגיש אותה בשעה קצת יותר מאוחרת. תשע בערב, למשל. מזל שהטרנד התל-אביבי של בתי קפה המגישים ארוחת בוקר כל היום הגיע סוף סוף גם אלינו לרמת-גן.
הבשורה מגיעה מ"בית הקפה של גידי", עוד חידוש בשגרת חיינו. עד לא מזמן שכנו בצומת שלידינו חנות אהילים ותיקה בשם "בית האהיל של גידי" ולצידה מכון הקוסמטיקה של שרה, גם הוא עתיר שנים. שרה פרשה בינתיים ואת ענף התאורה הציף היבוא מסין. וכך אוחדו שני המוסדות לשעבר לחלל מעוצב אחד והיו ל"בית הקפה של גידי", ורק תצוגת אהילים סמלית נותרה למזכרת.

הגלגול הנוכחי, כך נראה, מפיח חיים חדשים בצומת השכוח. הקפה מלא מפה לפה בקהל מגוון: היי-טקיסטים מנהלים דיון ערני סביב הלפ-טופ שלהם, סטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה מחליפים סיכומים, כמה חיילים מהשלישות מסיימים כאן את המשמרת, שולחן מוגדל עם קבוצת חברות, חבורת בחורים מבני ברק הסמוכה, כולם, כך נראה, מוצאים כאן מקום.

העלם הצעיר שלצידי דווקא לא מתלהב בהתחלה מהרעיון של ארוחת בוקר בערב, כך שאני מזמינה אותה לעצמי, אבל כשהיא מגיעה – שנינו מחליטים בו-במקום שמגיע לה פרס ארוחת הבוקר המקורית והמוצלחת ביותר. בניגוד לשאר המקומות בהם מוגשת כל הארוחה כיחידה אחת, כאן היא מתחלקת לשני שלבים. בתחילה פתיחה מקסימה של מגש מוארך ועליו 6 כפות חרסינה לבנות, שבכל אחת מהן מטבל אחר: טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה ממרח פסטו, סלט טונה וגבינת שמנת בקצח. יחד איתו מגיע מגש עץ ועליו לחם לפי בחירה – ג'בטה מקמח מלא, במקרה שלנו, יחד עם חמאה, ריבה וזיתים כבושים. בהתחשב בעובדה שהמלצר נכון לחזור ולמלא את הפנכות המתרוקנות, זו כבר ארוחה בפני עצמה, כך שהחלק השני והסטנדרטי יותר של ביצים-סלט-גבינות הופך כמעט מיותר מבחינתנו. נוסיף לכך את העובדה שכל זה, בתוספת שתיה קלה ושתיה חמה עולה בסך הכל 39 ש"ח, ונקבל את המתכון של ארוחה מנצחת.

הדור הצעיר, שהספיק בינתיים לסחוב לי שלושת רבעי מהג'בטה החמה ולרוקן ביסודיות את פנכות המטבלים מתפנה עכשיו לבדוק את מנת היום שהזמין – מאפה מקרוני בירקות וגבינות (36 ש"ח). גם לגביה שנינו מסכימים שהיא ראויה ביותר, ומגרדים ביסודיות את קדרת החרס שבה היא מוגשת.

עכשיו מתחשק לנו מתוק. מבין שלל הקינוחים שבחלון התצוגה אנחנו בוחרים בעוגת גבינה עם פירורים ובקינוח "מוצרט" תלת-שכבתי. שניהם מתוקים במידה וטעימים לנו מאוד. הילד מחליט לדגום עוד אחד מהספיישלים של המקום: "הוט שוט" – אספרסו מועשר בתבלינים ואלכוהול מסוגים שונים. הבחירה נופלת על "קפה מוק", עם שוקולד מריר, ליקר דובדבנים וקצפת, אותו הוא לוגם לאט לאט ובהנאה גדולה. היי, תשאיר גם לי משהו!

בית הקפה של גידי
בן גוריון 108, רמת גן
03-6722172