בספרי המטיילים לישראל, מוצג איזור מרכז הכרמל בחיפה, כאחד האזורים המתויירים הפעילים ביותר בעיר. רבים מהמגיעים אל העיר, הן תיירים זרים והן מקומיים, מגיעים אל מרכז הכרמל ליהנות ממגוון הפעילויות השונות שיש באזור. לדעת רבים, בתור אחד מאזורי המסעדות בחיפה מרכז הכרמל הוא ללא ספק נחשב למעניינים שביניהם.
מי שמגיע לביקור בחיפה, לא יכול שלא להתרשם מחופי הים בעיר, חופים המושכים אליהם מדי סופשבוע, את המקומיים, תושבי האזור וכן חבר'ה ממרכז הארץ, לבלות בהם, לטייל, לשחות וכמובן גם לאכול באחת המסעדות שעל החוף. כידוע, בחיפה יש מספר אזורים מרכזיים, בהם ניתן למצוא מספר רב של מסעדות. חוף הכרמל הוא אחד מהם.
אתם צריכים לחגוג חתונה, ברית או בר מצווה, אירוע השקה או מסיבת קוקטייל– לא משנה איזה אירוע תחגגו חשוב מאוד לבחור את המקום הנכון ביותר עבורכם. רוצים לחגוג במקום מיוחד, להנות מתפריט גורמה ומיחס אישי מקצועי - קבלו ארבע המלצות למקומות שיהפכו את האירוע שלכם להצלחה ולזיכרון מתוק. אז מה להביא לכם - שיק או מתנה?
"באנו בשביל ההמבורגרים, אז הזמנו שניים מנתח אנגוס. בשבילו עם גבינת אמנטל ובייקון ובשבילי בתוספת בצל מטוגן ופטריות..." אורלי פרש-אזולאי אוהבת את ההמבורגר האיכותי של סניף אגאדיר שבחיפה
המדרחוב הציורי, הנוף הירוק, מבני האבן ההיסטוריים, אוויר ההרים, והיין, הו היין. טיול קצר בזכרון יעקב מרומם מצב רוח ומשמח לבב אנוש. מתכננים טיול ולא יודעים איפה לאכול? הנה לכם אסופה של מסעדות מומלצות בזכרון יעקב
הם תמיד יעדיפו עדשים ושאר קטניות על פני בשר, ילקקו את האצבעות אחרי תאלי הודי ופניהם יוארו לשמע מנגולד וחומוס. צמחונים, זה בשבילכם: ארבע מסעדות צמחוניות מומלצות, ושלעולם לא יחסרו האורז והירקות בצלחתכם
"אבל עם כל הכבוד לאמנות, אנחנו פה בשביל הדגים. בו במקום נערכת עבורנו צלחת של דוגמאות, ובה סלמון נורבגי, מקרל נורבגי מעושן, מטיאס אדמדם נהדר..." שפרה צח מצטרפת לסיור טעימות משוק הכרמל של העמותה לתיירות תל אביב
שירלי רחמים מצטרפת לסיור "סיפורים מהכרם" שמארגנת העמותה לתיירות תל אביב. בין הלחוח, הסלוף, החומוס והסחוג היא לומדת על שכונה מלאה בהיסטוריה ובצמחי מרפא, ומקבלת טיפים חשובים על שוק הכרמל. ויש גם המלצות למסעדות
מעבר למיקום הנהדר של שוק הכרמל, שהוא המרכז הצבעוני של תל אביב, הרי שהקרבה אליו גם מאפשרת למסעדנים ולשפים להכין תפריט יומי מהרכיבים הטריים ביותר שניתן למצוא בדוכנים. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בשוק הכרמל
אנחנו מתקרבים בקושי לאמצע הקיץ, כבר רגילים לחום הכבד. עכשיו אפשר להתחיל ליהנות לעומק מכל מה שיש למסעדות להציע. בכרם זיתים, תערוכת אוריגמי חדשה, בליליות, ארוחה לילית דורסנית, ואפילו טאבולה מוציאה את הפיצות
ולהלן חדשות המסעדות: מסעדת מאראבו מתהדרת בימים אלו בתפריט יין ישראלי חדש, מסעדת כרם זיתים פותחת תערוכה מנדלות של הציירת ענת בר שלום ומסעדת פדריקו שבכיכר העיר תל אביב מזמינה אתכם לערב שישי מטורף. באים?
מסעדה היא לא רק בית לאוכל, היא גם בית לתרבות. הנה כמה הצעות מכמה מסעדות שמציעות לכם אוכל ועוד קצת: תערוכת בולים בכרם זיתים, תערוכת צילום באל דנטה ופעילויות עם מחבר ספרי הבישול בני סיידא ברשת החנויות ספייסס
איך אתם חוגגים את פורים? שולחים את הילדים לבית הספר בתחפושת? מנשנשים אוזני המן ממשלוח המנות שלהם? מתחפשים בתחפושת תקופתית במשרד? למה שלא תחגגו קצת באמת? אם אין לכם רעיונות, מצאנו בשבילכם ארבעה – במסעדות טובות
שפרה צח וצ' ("כבר מזמן לא הייתי") בערב הורים בקפה קרמל שברמת השרון. ובעוד כל המנות מקבלות ציונים, מצטיין הכיתה, שהוא גם חביב המורה הוא אורז הבריאות. אך האם הוא יוכל למתוקה של השכבה (או השכבות) עוגת הקליק?
קרן ויזנר מבקרת ביום שמש במתחם הגדל של קריית שדה התעופה, שם היא מוצאת פנינת בילוי ופנאי שכוללת שופינג ואת כרמליס בייגל. שקשוקה, אריסה ובייגל טוניסאי – ידם של כרמליס בייגל לא זזה מהדופק והם לא מפסיקים להפתיע
''הסטייק היה עסיסי, ריחני, מגרה ועשוי בדיוק במידה שהזמנו. הרוטב השתלב בדיוק ולא הסתיר את טעמו של הבשר אלא רק הוסיף לו'' יובל בלנקובסקי ביקר בכרמא הירושלמית, מסעדה עם אווירה מיוחדת, השוכנת בלב שכונת עין הכרם הקסומה
''אני מתחילה עם מדליוני פילה בקר, צלויים בגריל פחמי עץ אורן, עסיסיים ומתובלים במדויק, ומוגשים לצד דלורית ופטריות מוקפצות בטריאקי...''. מיכל זמרני למדה במסעדה של אחוזת הספא יערות הכרמל עד כמה תפריט בריא יכול להיות גורמה
''האשכולות האדומים היו עדיין עטופים בטל הערב הקודם. טעימה של אחדים מהם היא התנסות מעניינת לכל חובב יין. תערובת נעימה של מתיקות וחומציות התערבבה בפי...''. יובל בלנקובסקי בחן את תעשיית היין מקרוב, בסדנת טרואר של יקב צרעה
''זה בדיוק הרעיון. להכין מנות גורמה, אבל לפי עקרונות של בישול בריא: בלי חומרים מלאכותיים, עם דגש על חומרי גלם איכותיים וטריים..''. שפרה צח התענגה על מזון הגורמה הבריא והדיאטתי של אחוזת יערות הכרמל. אבל לא רק
''שני היינות מאותו זן, ונקצרו באותו זמן, אבל ההבדל ביניהם תהומי. היין שבכוס הימנית גדל בשיפוע, בחלקה עם מעט אדמה, ולכן היין מרוכז יותר, וטעמו יותר חזק ועוצמתי''. מיכל זמרני למדה על חשיבות הכרם בסדנת טרואר של יקב צרעה
בחול המועד סוכות פותחים יקבים שונים את שעריהם לסיורים וטעימות, גם של היינות החדשים שבקרוב יצאו לשוק. מדריך לטייל חובב היין
אין לוקיישן מתאים לפגישה עם חברות ותיקות מהקפה השכונתי, במיוחד כשהוא מעוצב לפי כללי הפנג שואי, כלומר עתיר באנרגיות חיוביות. שפרה צח וחברתה לימי הקופירייטינג עשו את זה בקפה קרמל ברמת השרון והתקשו להיפרד