"הרעיון העיקרי היה ליהנות מכל מה שיש לך להציע, אבל התפריט, שפרש בפנינו מגוון רחב של מנות ים ויבשה מכל אגן הים התיכון, הקשה עלינו לעמוד במשימה. מה גם שהתברר שבדיוק החלטת לחגוג את חודש איטליה, מה שאומר עוד תפריט ספיישל, עם עוד מנות שקורצות לנו.
הרחק מהמולת נמל תל אביב, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, תמצאו את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה. אם הגעתם לנמל בשעות הצהריים אז לבטח תשמחו לדעת שביוליה מגישים עסקיות מפנקות ברמות מחיר שונות. יהיה טעים ושמח!
"פילה לוקוס בקארי אדום וחלב קוקוס מוגש עם אורז לבן ואפונת וואסבי. מנה טעימה ולא גדולה במיוחד. החריפות של הקארי מאוד החמיאה ללוקוס וחשבתי לעצמי שזו גרסה מעניינת ל"חריימה" תאילנדי..." הרחק מהמולת הנמל, בפינה שקטה בצמוד לקו הים, גילה יונתן שטרנברג את יוליה, הכובשת בסערה את ההרפתקנים והשמרנים כאחד עם תפריט אקלקטי מרתק וחווית אירוח כובשת מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה
בימי שמש חורפית כאלו מומלץ לעזוב הכול ולהתחיל את היום בבית קפה על הים. לשבת מול הגלים, לקחת עוד רגע עם הקפה ולהזמין ארוחת בוקר ממש אבל ממש גדולה. הנה לכם המלצות לבתי קפה על הים
''בחרנו במדליוני פילה ובסלמון. את המדליונים ניתן היה פשוט להניח בפה ולתת להם להתמוסס אט אט במורד הושט. הסלמון נעשה על הגריל והוגש על רטטוי לא שגרתי....'' אדם בר, הגיע בליל חורף ליוליה על הבר והופתע לגלות צד חדש בנמל
''שתי המנות הבאות הוכיחו, שכאשר חומרי הגלם מצוינים, אין צורך (ואפילו רצוי שלא) להעתיר עליהם מיני תבלינים, אלא לתת לטעם הבשר/הדג לדבר. הקרפצ'יו סינטה, בלסמי, ארוגולה ופרמזן, נתחים ורדרדים וטריים, עם נגיעות של מלח גס ופלפל שחור היו מעולים. כך היה גם טרטר מוסר-ים. לא פחות ממעולה...''. מיה בר החליטה לא להמר על אוכל טוב, ומצאה מענה במסעדת בויה
''גולת הכותרת – מנה של קלאמרי בפלנצ'ה. קלאמרי סגול מהים התיכון, המגיע שלם על מצע עשבים, גופו הגלילי רך ולעיס, טעמו מעושן, הסלט המתלווה אליו מרענן ברוטב יוגורט, וכולו חגיגה של שלמות...''. מסעדת יוליה ממוקמת דווקא במערב, ולא במזרח כמו הדמות הטרגית של שייקספיר. אבל בכל הנוגע לאיכות האוכל – היא בהחלט השמש
ערב השנה האזרחית יחגג ביום שני בתופים ובמחולות בכל רחבי הארץ. זה יכול להיות מסיבות במועדונים, ערב שתייה עד דלא ידע בברים, או התכנסויות פרטיות בבתים. וזה יכול להיות גם ארוחות ערב מפוארות במסעדות נבחרות. כמו למשל...
המילה ים מעלה אסוציאציות של בגדי ים, שמן שיזוף, מטקות וטבילה מרעננת במים הקרירים. גם בחורף יכול הים להוות חוויה עזה, עם נוף סוער ופראי ושקיעות מדהימות, רק שאז מומלץ להסתכל על כל זה מחלל יבש ומחומם, רצוי גם כזה שיש בו אוכל טוב
השבוע חל יום חיל הים הישראלי, ואנחנו באתר 2eat מעדיפים, כמובן, לציין את המאורע בצורה קולינארית. הנה ארבע מסעדות שיכולות להתאים לחגיגות ים: לא רק שמגישים בהן דגים ומאכלי ים – חלקן ממוקמות ממש על החוף
הסלט הערבי היה טרי, מתובל בלימון, שמן זית ופטרוזיליה, ונהנינו לאכול אותו עם הטחינה העדינה. דברי המאפה היו טעימים עד מאוד, כאלה שמעוררים חשק לעוד פרוסה ועוד אחת. בזמן הארוחה שתינו מימוזה וקמפרי תפוזים. בשולחן לידינו ראינו אנשים משיקים כוס גבוהה של קיר רויאל ומחייכים זה לזה. הבנו אותם
בויה הוא מקום מושלם בשביל לבלות בו בוקר גנוב. כמה מנות טאפאס עם פוקצ'ה וים שגועש עד כך כך שאפילו את הטלפון הנייד לא שומעים. חופש אמיתי
מסעדת בויה שוכנת על חוף הים עם נוף קסום ומרהיב הנשקף מבעד לויטרינות זכוכית ענקיות. מכל פינה במסעדה נדמה לך שאתה בספינה השטה בים ללא כל נוף אורבאני נוסף, מה שמקרין אווירת חופש, ניתוק, שלווה ויופי רב. בויה מציעה תפריט עסקי מגוון בטווח מחירים של 69 – 94 ש''ח. התפריט העסקי מוגש בימים א' – ה' בין השעות: 12:00 – 18:00
עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.