המאכלים הים תיכוניים כבשו בשנים האחרונות את העולם כולו, ואין פלא: הם צבעוניים, שמחים, בריאים - ובעיקר טעימים להפליא. בישראל, וזה בוודאי לא מפתיע, המטבח הים תיכוני אהוב במיוחד וגם נגיש מאוד עבורנו שהרי חומרי הגלם, רובם ככולם, נמצאים כאן ממש מתחת לאף. מסעדת מרתה השוכנת במרכז תל אביב, ולמעשה באחד הלוקיישנים היותר תל אביביים שיש - בית ציוני אמריקה - היא הוכחה לפוטנציאל הרב של הסגנון הים תיכוני ובפרט היא מתמחה במטבח האיטלקי תאב החיים.
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אמרתי לכלכלית והתכוונתי לזה: 'אני חושב שהייתי רוצה לטעום את המנה הזו בלאפה או בפיתה', וזו מבחינתי היא המחמאה הנשגבת ביותר שאפשר לתת למנת מעורב..." עופר פרוסנר אוכל מעורב תל אביבי במרתה, אבן גבירול, תל אביב
אביב הגיע, פסח כבר לא כאן, אבל את מקומן של הקדירות הכבדות במסעדות כבר מחליפות מנות דגים קלילות יותר. הבאנו לכם חמישה מתכונים לארוחת דגים, מבית היוצר של השפים שלנו. ותודה על הדגים
ולנטיין 2013: שוב נגזר עליכם לחגוג את חג האהבה. אל חשש, הכנו לכם תכנית פעולה. היא מורכבת מארוחה מעולה במסעדה טובה, כשבחלק מהמקרים יעניקו לכם ורדים, ולפעמים גם ימזגו נוזל מבעבע לכוסות. זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
הגיבורים שהיו רגועים עד עכשיו ולא טרחו להזמין שולחן למסעדה הערב, אולי ייאלצו הערב לאכול את הכובע. לא נורא, מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות שנכון לרגע זה עדיין נשארו להן כמה שולחנות פנויים. רק לחצו על הכפתור "הזמן שולחן"
אדם בר: "פוקצ'ה, קרפצ'יו, טחינה גולמית, דגים טריים ופירות ים, בשרים וירקות על הגריל, עשבי-תיבול, זה הקונספט על רגל אחת. תוסיפו לזה בר עשיר ותפריט יינות מהודק, ומה קיבלנו?..." את מרתה בבית ציוני אמריקה, תל אביב
הפוקצ'ה של מרתה מתפצפצת בפה, פריכה ונימוחה גם יחד ומוגשת בתיבול מינימאלי של רוזמרין ומלח גס. יחד איתה קיבלנו מנת עדשים אורגניות. פשוט עדשים, אבל כאלה שבושלו בעשבי תיבול והוגשו עם שמנת חמוצה ותלולית של בצל מטוגן ובשר חציל קלוי. הכל השתלב יופי ביחד, כשהפוקצ'ה משמשת כתגבורת מבורכת