החורף כאן, ואין נוף יפה יותר מחספוס הנמל ורשתות הדייגים הקרועות. הרוח, חזקה לפרקים, המנשבת מעל פני המים, דורשת סוודר, יד חמה, ותוספת של מסעדות, מסעדות בנמל. אספנו בשבילכם כמה, כדי שתעברו את החורף בשלום
ים צח, גבעות ירוקות, הרים נשגבים או שדות פתוחים – כל אלו מוסיפים לחוויית האכילה במסעדה. וכשהתפריט כולל אוכל מקומי טוב, הבשורה הופכת אולטימטיבית. אספנו בשבילכם כמה מסעדות עם נוף יפה, לפעם הבאה שתחפשו אותן
מרבין בשמחה, ודווקא בסוכות. החופש גדול, הנוף ירוק, מזג האוויר משתפר (או לפחות כך מספרים) – אין הזדמנות טובה יותר לצאת לטיול פלוס מסעדה. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בצפון הארץ, אולי תצאו מהמרפסת?
דבש, רימון, יין ותפוחים הם אמנם סמליהם המובהקים של ראש השנה, אך למרבה המזל ניתן ליהנות מסגולותיהם גם בימי חול. אז איך תעשו לכם ראש השנה כל השנה? בעזרת מסעדות המשלבות את המאפיינים האלו בצורה כל כך יפה במנות שלהן
לרגל יום העצמאות אנחנו נזכרים בסממני הישראליות שלנו. בין הקיבוץ לשוק, בין האימא הטריפוליטאית למערכת היחסים עם בני הדודים – כאן חבויה הישראליות. ובתוך כל אלו תמיד נמצא מסעדות, שיותר מכל דבר אחר, משקפות אותנו
מתברר שאכילת דגים משפרת את מצב הרוח, ואין פלא. פרוסים בקפידה ומגולגלים בתוך סושי, מבושלים בתוך חריימה חריף או פשוט צלויים על הגריל – איך שלא תסתכלו עליהם, מהראש או מהזנב, הטעם שלהם משמח. איפה אתם אוכלים דגים?
"דווקא יום האהבה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את הכוח המוזר הזה שגורם להפכים להימשך זה לזה. ''מה ההבדל בין בנים לבנות?'' שאלנו את השפים, והם ענו לנו תשובות מעניינות, ממיטב המטעמים על הצלחת..." הכול באבולוציה?
"בכל נגיסה של קלאמרי שנצרב בדיוק מופלא ומקבל בזרועות פתוחות את טעמו החמצמץ של היוגורט ואת עקיצתם העדינה של סחוג הרשד והלימון, אנחת תענוג אמתי משתחררת..." גם אדוה גן סתיו כמהה להלנה מטרויה במסעדת הלנה שבקיסריה
''אמא ואני מטילות חתיכות של פוקצ'ה, פריכה ומתפצפצת, לתוך צלוחית של שמן זית וגבינת המאירי. אחר כך מגיעות שתי צלחות מהבילות של מרק ארטישוק ירושלמי, מתקתק, קרמי ועשיר...'' גלי בן נון עושה יום של כיף בהלנה
האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)
ארבע מסעדות מומלצות על הים לכבוד הסוף הסופי בהחלט של הקיץ
ארבעה ספרי בישול חדשים ומומלצים למי שמחפש חומר קריאה לוהט ליום כיפור או דרך נבונה לממש את תלושי המתנה לחג. ויש כמובן גם מתכונים בלעדיים למנות מתוך הספרים של קרין גורן ואורי ירמיאס ואפרת מיכאלי
מזג האוויר הסוער בשבוע האחרון מייצר לפחות שני דברים טובים, הוא מעלה ברשתות הדייגים עושר של פירות ים והוא עושה חשק למרק חם. השילוב בין השניים מנצח
אירועי סילבסטר במסעדות השונות - פרויקט מיוחד לסילבסטר 2006
להבדיל ממקומות אחרים, באורי בורי לא נעשה שום ניסיון להשקות אותנו לשוכרה כדי לגרום לנו לצחקק שבעי רצון. גרגורי הסיפוק והעונג היו תוצאה ישירה של האוכל. כשסיימנו, החלטנו שכדי לא לקלקל את הערב המושלם נדלג מיד לסיגריה שאחרי.
אורי ירמיאס הוא לא רק אחד השפים המוכשרים שקמו לנו, הוא גם אדם מרתק. בגיל 16 עזב את הבית ויצא לטיול של ארבע שנים בעולם, בהודו, אפגניסטן, פאקיסטן, פרס ובאירופה. לבדו, בקרוון, התחיל לבשל מפרודוקטים שקנה בדרך. בדרך הטבע, הוא אומר, התקבצו סביבו תמיד חבר'ה רעבים. בסוף הוא פתח מסעדה.
כשבית היוצר של אורי בורי וכרמלה בנחלה, החליט לפתוח לשתי המסעדות מסעדה צעירה בנמל קיסריה, הוכתרה זו מיד ''האחות הפרחית'' של כרמלה בנחלה. קבלו את עמוס שיאון, העומד בראשה.
עוד כוס נמזגת,''לחיים!''. אם לא מסתכלים בעיניים זה מביא שלוש שנים של סקס רע, מבליח טל, המנהל, ומזהיר בחיוך ממזרי. אנחנו לא לוקחים סיכון. קלינג, ועוד מנה מגיעה, סקלופ קוקי סן ז'אק ברוטב גורגונזולה ואצות ים. מתחשק לי לנגב את הפוקצ'ה ברוטב אבל אני מתאפקת.
זה זמן הים, ללא ספק, ואם לא מצאתם ביומנכם הצפוף שבוע פנוי לחופשה על יאכטה, אולי תצליחו לפנות שעתיים לארוחת ערב מול הגלים? או לקפה של בוקר? או לאיזו בירה חפוזה עם אבטיח קר? העיקר שיהיה מול הים.
בפסח הים מתחיל לקרוא לנו לשבת על חופיו. בדיוק בזמן הזה, שיא האביב ורגע לפני הקיץ בו מתמלאות גם חנויות הדגים בקונים, לפני ליל הסדר נעשה אנחנו קצת סדר בדגים. בחרנו במנות שהמוטו שלהן זו טריות מירבית, מינימום מאמץ וריח של ים אינסופי