חיים גן, איש הענבים, מתגייס למשימה לאומית: ביעור הבערות בכל מה שקשור ליין. את הכתבה הראשונה בסדרה הוא מקדיש ל- T.C.A, פגם חריף ביין שמקורו בחביות עץ אלון ובפקקי שעם. לא שמעתם עליו מעולם? זה בדיוק העניין.
לפני 150 שנה בדיוק סווגו 61 היינות הגדולים של בורדו לפי דרגות איכות. מאז, איבדה הרשימה הרבה מהרלוונטיות שלה, קובע חיים גן, ובכל זאת ניתן עדיין לעשות בה שימוש מושכל.
מיליוני חובבי יין מחכים ליום רביעי בשבוע השלישי של חודש נובמבר לשעה 00:00 בדיוק. באותו הרגע בדיוק, ולא דקה אחת לפני ייפתחו מיליוני בקבוקי יין ברחבי העולם ומיליוני אנשים יחלו לטעום את הבוז'ולה ויינות הביכורים של הבציר האחרון.
איזה יין כדאי לשתות עם אילו מאכלים? חיים גן, ''איש הענבים'' מיפו, מתאים יינות לסעודת ראש השנה.
לפתיחה הוגשה לנו סלסלת לחם צימוקים ואגוזים עם חמאה, שמן זית ופנכת מלח גס. אין יותר נחמד מזה, במיוחד בלווי כוס יין ריזלינג גרמני מופלא. הצצנו בתפריט אך מהר מאד נענינו להצעתו של חיים גן, הבעלים, להפסיק להתערב לו בעבודה ולתת לו להאכיל ולהשקות אותנו. מובן שהוא צדק.
ענף היין כולו עסוק בימים אלו בבציר, אבל חיים גן, איש הענבים, בחר לשתף אותנו דווקא במלאכת המחשבת של הרכבת כרם היין. לא מומלץ לנסות בבית (אלא אם יש לכם טרקטור במוסך).
אין כמו בקבוק יין טוב על המרפסת בסופו של יום שרבי, וטעימת יין במרתף קריר ואפלולי היא בילוי מושלם לבוקר שישי דווקא באוגוסט. ארבע המלצות על טעימות יין ביקבים ובחנויות מתמחות.
חיים גן, איש הענבים, במצב רוח פייטני במיוחד, מהלל את הברית ההיסטורית שבין יין לסקס.
כולנו שמענו על הפרדוקס הצרפתי ועל היין האדום ששומר על הצרפתים זוללי הגבינות השמנות מנזקי הכולסטרול. אלא שלאחרונה התברר שצריכת יין לבן דווקא משפיעה לטובה על תפקודי ריאה. חיים גן, איש הענבים, מספר על עוד כמה יתרונות בריאותיים של היין מימי קדם ועד היום.
הקפה, התה והיין נפגשים למפגש גורמה תחת קורת גג אחת ב''איש הענבים''.
את היינות המצוינים ליוו טאפאס שונים: כבד קצוץ, כרובית ברוטב איולי, בטטה אפויה, חציל בלאדי עם לבנה וסלט פלפלים קלויים עם פרוסות ברזאולה
יש המתייחסים לכניסתה של השנה האזרחית החדשה כאל סוג של חגיגה אנינה ויסבו לארוחת טעימות ויש שיביאו אותה בקרחנה לוהטת עם מוסיקה מחרישת אוזניים אבל כולם, יטביעו את הרגע בשמפניה ואלכוהול. מבין ההיצע האינסופי ליקטנו עבורכם כמה ארוחות, כמה חגיגות שלא כדאי להפסיד.
מה שיש ליפו להציע, לא מסתיים בשקיעות ובסמטאות בפסטיבל ''טעימות יפו'' המתקיים בימים אלו ממש אפשר לטעום מנות ייחודיות למסעדות העיר, ללא תשלום.
בדיוק בחצות ולא רגע אחד לפני כן יפתחו מיליוני בקבוקים של יין הביכורים הזה המעוטרים תמיד בתויות רעננות וצבעוניות
עונת הבציר או טו טו מסתיימת ונדמה שכולם מדברים רק על יין. את העפיצות והפירותיות כבר הפנמנו, אבל יש עוד מליון מושגים שכדאי להשתלט עליהם. או סתם לשחק בטריוויה עם החברה.
למרות המחירים המפתים, למרות הזמינות הגבוהה, בארוחת החג מושקעים כל כך הרבה כסף מאמצים וכוונות טובות, אל תתפתו למבצעים ברשתות השיווק, פנקו את האורחים שלכם ואת עצמכם ביין טוב.....
מסעדות רבות מציעות כיום מיגוון רחב של יינות: צרפתים, איטלקים, ישראלים ועוד רבים אחרים. לעיתים, מוגשים היינות בטקס שכלליו מוגדרים מראש, שלסועד ההדיוט, עלול להיראות מבהיל או מביך. אספנו לכם כמה כללים בסיסים שיאפשרו לעבור טקס זה בכבוד ובהבנה .
פעם, כך מספרים היו חוגגות הבנות את ט''ו באב- חג האהבה ביציאה לכרמים בבגדים לבנים, והיו רוקדות בין הגפנים על מנת למצוא חתן. כיום, הן לובשות מכנסיים לבנות של דיזל ויוצאות, עם החתנים למסעדות ולברים , לתפוס לעצמן איזה ארוחה רומנטית.