''כבר בחצי הכוס של ה-Ultimate Sour, הרגשתי איך הפיג' אננס, שנאפס תפוח, ליקר קוקוס והסאוור משפיעים עליי, כשצעדתי בזיגזג לכיוון השירותים וכמעט נפלתי לתוכם....''. ריקי אלעזר חוותה ערב אלכוהול איכותי במיוחד בסמית' בר
''בקערה שחורה ועמוקה משייט לו בנחת בשר סירליון, שהוקפץ בווק עם חצילים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חלב קוקוס, בזיליקום וקארי אדום...''. בשביל המנה הזאת (אבל לא רק), היה שווה למיכל זמרני להגיע מחיפה למסעדת מינה טומיי שבתל אביב
לקראת חגיגות הלילה הלבן שיצוינו במסעדת אוונגרד, מספר השף חיים גרשון על תאוות הבשרים שלו, נזכר איך עזר כילד לאביו, שף האירועים, ומסביר מה כל כך מיוחד בהמבורגרים של המסעדה. ואי אפשר בלי התפריט המיוחד של המסעדה ללילה הלבן
אירועי הלילה הלבן, שיצוינו השבוע, יכללו בין השאר תפריטים אטרקטיביים במחיר 78 ₪ לסועד, במגוון מסעדות הפזורות בין מתחמי העיר הלבנה של תל אביב. לקראת החגיגות, וסוף השבוע שאחריהן, הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לציין את הלילה הלבן
''ספגטי פנה בסגנון ים תיכוני, כלומר רוטב שמורכב מעגבניות, שום, בצל, זיתים שחורים, פסטו, וגבינת פטה, המצטרפים יחד לפסטה מעולה, כדי ליצור מה שאני הגדרתי כ'חוויה בלתי נשכחת'...''. נדב אבידן מצא לעצמו בית איטלקי במסעדת אלורה
פסטיבל לילה לבן, המציין את הכרזתה של תל אביב כאתר מורשת תרבות עולמית, ייחגג ב-3 ביולי, זו השנה החמישית ברציפות. כאן תוכלו לקרוא קצת רקע על האירוע, ללמוד על המסעדות שמציעות דילים מיוחדים לכבודו, ולטעום קצת אירועי חוצות
''הקרוקטים בקרם פלפלים ממולאים בבשר סרטנים שאין טעים ממנו, והם נחטפים כמו לחמניות טריות מהצלחת שלהם...''. כל מה שעיינה גל צריכה בשביל להרגיש בברצלונה, זה חבר אחד, טיול קסום אחד בסמטאות העיר, וארוחת טאפאסים אחת, בתהל
בית איש הענבים שביפו הוא המקום אליו הולכים, אם רוצים הרצאה על יין, בית פתוח לטעימות יינות, או ארוחת גורמה בשילוב יין. במהלך השבוע הקרוב יתרחשו שם שלושה אירועים כאלה. וניתן גם לקנות יין לפסח, מהאוסף של המקום
כבר עברו הימים שבהם ציפינו לקבל באירוע בורקסים חיוורים, רבע עוף, פסטלים מטוגנים ממולאים בתפודים וחתיכות ורדרדות של דג מלוח. במקביל לאוכל במסעדות, גם שרותי הקייטרינג השתדרגו, ולצד קייטרינג גורמה, תוכלו להזמין היום לאירוע שלכם לא מעט קייטרינג נושאי. כמו למשל....
הסלט הירושלמי הוא תעלומה. לא אצליח להסביר כיצד סלט פשוט יחסית, שבו הירקות קצוצים דק עם נענע, פטרוזיליה, צנוברים ובצל ירוק, יכול להיות מדויק כל-כך בטעמו...'' אמיר בן נעים גילה את תמצית הפיוז'ן בקפה-מסעדה לבן בסינמטק
''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב
עונת החתונות הרשמית הסתיימה, אבל דווקא בחורף משתלם יותר, לפעמים, לעשות אירועים. מעבר למחירים שצונחים בצורה דרסטית – יש משהו רומנטי בחתונה חורפית וגשומה. שלא לדבר על כך שלכם אף אחד לא יגיר גלונים של זיעה על רחבת הריקודים. הנה כמה הצעות רעיונות לקייטרינג, שישב לכם בול על האירוע החורפי
אם גם אתם מעבירים את ערבי הקיץ שלכם בטעימות, מדידות וויכוחים על צבע המפות, הנה כמה מקומות שלא כדאי לכם להחמיץ בסקרים שלקראת האירוע הגדול, ושיהיה במזל טוב!
עשרות מסעדות בתל אביב חגגו בסופ''ש 28-30/6 את השנה השלישית להכרזת העיר הלבנה של אונסק''ו בתפריטים מיוחדים שכללו מבחר מנות ב- 76 שקל. הלילה הלבן אמנם הסתיים, אבל המסעדות והמנות נשארות שם גם הרבה אחרי...
בשנים האחרונות המטבח הביתי זוכה לעדנה. אנשים בוחרים לצאת לאכול בחוץ.. אוכל ביתי. זהו בדיוק סוג האוכל שאמי שמריק מאמי'ס קייטרינג מציעה לאירוע שלכם: ביתי, טעים ומזין, במחיר של 150 ש''ח בלבד.
גורדון 17 - בר מסעדה ברחוב גורדון המשלב תערוכות מתחלפות מידי חודש והופעות חיות מידי יום לא מפסיק לחדש ולהפתיע גם בתחום הקולינארי. כל סופשבוע החל מחצות ועד אחרון הלקוחות, יוצע כל תפריט המסעדה והאלכוהול ב- 15% הנחה.
ראש השנה אוטוטו כאן ואתו הקניות, המתנות, הדודים והבישולים. לפחות בסעיף האחרון אפשר לעשות לעצמנו חיים קצת יותר קלים, והמחיר, תתפלאו לגלות, מצדיק את הרעיון. על חטאינו נכפר כבר ביום כיפור, ועד אז, שנהיה לראש ולא לסמרטוט
את עשרת ימי תחילת הקיץ הרשמיים חוגגים בתל אביב גם השנה בפסטיבל לילה לבן, משתה אורבני שנמשך לילות שלמים ומסתיים רק עם בוקר. ארבע המלצות למי שמחפשים איפה לבלות את לילות הקיץ ואיך לחגוג בגדול בלי להוציא יותר מ-75 שקלים
כמעט כל המסעדות קופצות על ההזדמנות החגיגית ללבוש לבן, לשתות יין משובח ולהרכיב תפריטים מיוחדים על טהרת הגבינות וביכורי השדה. רשימה מפורטת ומומלצת
ביום חמישי, ה-20.4 יחגגו המוני ישראל את המימונה בבתים פרטיים, באולמות ובפארקים. כבר כמה שנים שהמסעדות, בעיקר המרוקאיות, מצטרפות לחגיגה אבל את מה שקורה בענף לקראת המימונה הקרובה אין דרך להגדיר חוץ מאשר במילה השחוקה עד זרא ''טרנד''. השנה כולם קופצים על עגלת המופלטות אפילו מסעדות אסיאתיות וברים ליליים. מקבץ ההמלצות שלנו מימונה לפניכם
כמו במסעדות של פעם, יש משהו נהדר בעובדה שבעלי הבית גם מבשלים ומשרתים את הסועדים. הם נותנים מכל הלב כי באמת חשוב להם שתיהנה, יונס היא הבייבי שלהם. מיד כשמגיעים, יונס פותח שולחן עם 15 סוגים של סלטים ותבשילים שונים. המבחר מסחרר וכולל עוד ועוד פינוקים קטנים
אין כמו יפו בלילות, אבל גם בצהרים וגם בבוקר יש לעיר הזו קסם משלה, שמבוסס על תמהיל של פיסות היסטוריה, ניחוח ים ושווקים תוססים עם תושבים צבעוניים ומסעדות מפתיעות. ארבעה מוסדות קולינריים שראוי להתעכב עליהם לרגל פסטיבל טעימות מיפו.
עזבו את הקלאסיקות, קרמבו ושקדי המרק, ובואו נדבר על פתיתים. איך לכל הרוחות אומרים פתיתים בקנדית? ומי היה מנחש שבסופרמרקט שמוכר לובסטרים חיים ותריסר סוגי אורז אין חזה עוף בפורמט שניצל? אינה גור-אל בוידוי על החסכים הקולינריים בגלות.
את הפלוט, מין בגט אפשר גם לקבל עם לבנה דרוזית טרייה, שמן זית וזעתר (ממממ), או עם טחינה לבנה, שמן זית ופטרוזיליה. חוץ מזה יש סלטים, וקפה אורגני משובח. אוהבי המתוק יוכלו ליהנות מכדור שוקולד אמיתי עם שברי פתי בר, כזה שמחזיר אותך היישר לילדות.
ציפורן, קינמון, אניס, קימל ואגוז מוסקט. זו לא רשימת מכולת. זו תערובת התבלינים המיוחדת לתה הבית במסעדת מטעמי התאומות על הר שכניה.