"מנה מעולה ועתירת טעמים של פרח זוקיני ממולא בריקוטה כבשים עם תרד ועלי מיקרו בזיליקום, על קרם של עגבניות צלויות. בוצעים את הציפוי הפריך, מגלים את הפנים הירוק-לבן, מגלגלים ברוטב האדמדם ונהנים עד מאוד..." שפרה צח, נהנת מתפריט חורף יחד עם מנות חדשות מתפריט אביב- וכל זה בסיטרה, תל אביב
"הזמנו מרק גולש הונגרי בטעם ביתי, קרפצ'יו עגל דק עם שבבי פרמזן וחציל קלוי בתנור עם טחינה. שלושת המנות היו מיוחדות ומעודנות בטעמן, חלקנו את המנות מבלי משים, נוגסים פעם בזו ופעם בזו, מחייכים ומתפעלים משילוב הטעמים המוצלח..." אורלי פרש-אזולאי, מיט, חיפה
דן תורן מגיע לברביס, הלוא היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. הנה לכם כמה פרטים. רשמו לקראת הנסיעה הבאה שלכם לאילת
ספיישל אגוזים לפסח: כמה עובדות על אגוזים ועל הכנת ממרח אגוזים מאת הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה. למה הם טובים לנו? בגלל כל מיני סיבות כמו מגנזיום וויטמינים לגוף - וגם בגלל הטעם. אז איך מכינים ממרח אגוזים, הנה לכם
"טוסט זאייצ'יק בשרי שהכיל גבינת גאודה, כתף בקר, סחוג אדום ועגבנייה טרייה, הטעם פריך וחמים, בדיוק מה שהייתי צריכה בערב גשום מעט..." כרמית אופק מעבירה ערב (עם ארנבות) בזאייצ'יק בר, שברחוב נחלת בנימין, תל אביב
פסח הוא גם חג היין, ארבע כוסות בליל הסדר ועוד כמה בשאר ימות החג. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות מיוחדים שכדאי מאוד לשתות בפסח 2014. לא תשתו?
"חגיגה אביבית – מאפה כתמתם עשוי קרם בטטה על מצע פולנטה, מעוטר בשומשום שחור ומוקף פלחי ירקות שורש צלויים, ולידו ממרח טחינה וממרח ארטישוק..." שפרה צח לוקחת את הטבעונית הפרטית שלה למסעדת משק ברזילי בנווה צדק, תל אביב
"פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין..." ענבל גרזון, פונדק עין כרם, ירושלים
"הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה חף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי..." גיל ח' עמית מתענג על הטעמים האהובים עליו במסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון
"גם האנטריקוט היה מוצלח. שוב בשר איכותי, צלייה מדויקת כך שנוצר קראסט מעט פריך מן החוץ והסטייק נשאר רך ועסיס מבפנים..." יונתן שטרנברג, יצא להכיר את לה פאווה, מסעדת שף כשרה בירושלים
שוב הגיע הפסח, תזכורת לכך קיבלתם כבר בשיחת הטלפון מאמא שביררה (בדרכה שלה) איפה אתם עושים את החג? יש את אלה הנהנים לעמול שעות במטבח, לחתוך, לקצוץ, לבשל, לאפות וכמובן בסוף גם לשטוף את הכלים ויש מי שרוצה להנות מיום שמש אביבי ולקבל מחמאות על האוכל מבלי לבלות אפילו דקה אחת במטבח. הנה כמה המלצות למסעדות ומעדניות המציעות אוכל מוכן לחג:
"בסינטה עם בייקון על ציר יין אדום הצליח השף לאזן בין מליחות הבייקון ומתיקות היין כך שבפה היתה חגיגה של טעמים מדויקים..." קרין אביב והאיש שאיתה נהנים מארוחת טאפאסים זוגית באדלינה - שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
בלב שיכון נווה דן בתל אביב, מסביב לפקקים, ההמולה והריצה האינסופית שוכנת לה מסעדת מטודלה, ביסטרו קפה מושקע בו כל אחד יכול לנוח, להירגע או סתם לאגור כוחות ולהמשיך את שגרת היום המטורפת. ועכשיו - עסקית צהריים
אם אתם מתגלגלים לכם, ככה סתם, לטיול בחוף המזרחי של ארה"ב, אתם מוזמנים לקפוץ לביקור קצר באיתקה, עיירה קטנה בדרך למפלי הניאגרה. מחפשים לאכול בריא בטיול, יש לדיאטנית הקלינית, ליאור חוברה, כמה המלצות בשבילכם
"והנה היא, בכבודה ובעצמה, פלטת קצבים "קטנה" של קילו אחד, בחלוקה שווה לאנטרקוט, סינטה ופילה. הנתחים, מבשר משובח, הורדו מהגריל כשהם עדיין בדרגת מדיום-רייר וממשיכים להיעשות עוד קצת בפלטה הלוהטת עצמה..." שפרה צח, רובינשטיין, נתניה
"את הכבוד נתן שרון לנתח פריים ריב במשקל של 400 גרם שיצא לקראת סוף הטעימות. הנתח היה עסיסי ורך, מאוד מאוד טעים ועשוי להפליא..." מסעדת רוסו ברמת ישי שינתה לאחרונה קונספט קולינרי ועיצובי. קרין אביב יצאה לבדוק מה מחכה לנו שם
מול חומות העיר העתיקה, במרכז שכונת משכנות שאננים היפהפייה, מסעדת מונטיפיורי חושפת את נוף ירושלים במלוא עוצמתו, וגם מציעה תפריט איטלקי חלבי וכשר. ועכשיו – ארוחה עסקית בשעת הצהריים
"נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב..." גיא סופר-זמרני, כרמים, מושב סגולה
מסעדת שושקה, מבית היוצר של מסעדת חזן המיתולוגית, ממוקמת בסמוך לקניון רחובות ומציעה מנות כשרות של נתחי בשר, דגים טריים, סלטי בריאות ותבשילים בניחוח "אוכל של אמא". בשעות הלילה הופכת המסעדה לבר עם מבחר רחב של יינות ובירה מהחבית. ועכשיו - עסקית צהריים
"מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית..." קרין אביב התמוגגה מהאוכל האיטלקי המוגש בלה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"הסטארטאפיסט שלי בוחר תבשיל של כתף טלה במילוי בשר טלה, אורז, פיסטוקים, צימוקים שבושלו יחד שש שעות בליווי קוסקוס סגול. רק מהתיאור של המנה בלוטות הרוק מתחילות לעבוד..." ליאור נובו לוקחת את האיש שלה לאתניקה, הכשרה בהרצליה פיתוח
"ארוחת הבריאות ניצחה - חביתת חלבונים עשירה הוגשה לשולחני עם פטריות מטוגנות, סלט ירקות קצוץ, לחם דגנים חם וטרי ומנת מוזלי נהדרת שחוסלה כלא הייתה..." שירלי בלונדי מתחילה את סוף השבוע בחמדה עוגות סניף אבן גבירול תל אביב
"אטריות קדאיף מתפצפצות במילוי עדין של פרגיות ואגוזים, וסביבה פסי צבע של טחינה שחורה, קרם סלק ארגמני וקרם איולי זהוב..." שפרה צח, תפריט האביב של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
אווירת פורים כבר מורגשת בכל פינה וזה הזמן לבדוק אילו יינות חדשים ומקומיים מתאימים לחגיגות שבפתח. יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – סדרת "כרמל וינייארדס" של יקב כרמל והחדשים של יקב דלתון: רוזה, זינפנדל ומרלו. מצטרפים אליו לכוס יין?
דן תורן יצא לדגום מסעדות בעיר הדרומית ביותר בארצנו, אילת. ומה במשימה הפעם? פסטורי, האיטלקית הוותיקה מציעה מוזיקה שקטה, אורות רכים ומזמינים ועיצוב חדש שכולו משדר טוסקנה שבאיטליה. ומה עם האוכל?