מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על בית קפה סלבדור בתל אביב

סלבדור


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קציצות פראסה עם יוגרט עיזים המונחות על מצע של נבטים. מנה נדיבה של חמש קציצות מכובדות כאשר טעמן של הקציצות היה מושלם - פריכות קלה בביס הראשון ורכות מופלאה שמתגלה לה לאיטה בהמשך..." שירלי בלונד באווירת הטבעוני-צמחוני-אורגני בסלבדור קפה בשכונת פלורנטין בתל אביב

המעבר לצמחונות וטבעונות בעיניי כבר רחוק מלהיות רק טרנד חולף ונראה שעוד ועוד אנשים מצטרפים למגמה בהמוניהם ולאור כך משנים את הרגלי התזונה שלהם. גם אני מודה, שלאחרונה, קצת נדבקתי. אז אולי לא במאת האחוזים, ועדיין אינני צמחונית טהורה, אך התחלתי לסעוד יותר במסעדות המציעות מנות מנפלאות המטבח הטבעוני.

כך מצאתי את עצמי ב"סלבדור קפה" הקסום, בית קפה צמחוני-טבעוני-אורגני, בלב ליבה של שכונת פלורנטין. בית קפה כשר המציע אוכל מעולה, שייקים אורגניים, חנות טבע צמודה וכל זאת יחד עם המון קסם אישי השמור רק למקום. כיף לגלות בתל אביב עוד ועוד מקומות המציעים אוכל אורגני, כאלה המשאירים טעם של עוד לאחר הארוחה.

לסלבדור הגענו לאחר שקיעת החמה ביום של חול. כבר מהמבט הראשון חיכתה לנו הפתעה, בית הקפה עצמו מעוצב עם המון אלמנטים מעולם היהדות ושלל מייצגי אומנות מעודנת ומזמינה. כל מייצגי האומנות למכירה כשהאומן הוא בעל המקום עצמו – מקום מיוחד כבר אמרתי? בית הקפה עצמו בתחילת דרכו ופועל פחות משנה וכבר נראה שהשטח מוכן לו וחיכה לו.

עיון מהיר בתפריט, מגלים תפריט עשיר, מגוון עם שלל מנות ושילובים שכדאי לנסות. לאחר התלבטות לא קלה, אפרת ואני, בחרנו מה נאכל הערב. אני התחלתי עם מרק היום, מרק אפונה עם שורש טפיוקה ועדשים מונבטות, המרק היה עשיר בטעמו ומתובל היטב - מנה מצוינת להתחיל איתה את הערב והיוותה יריית פתיחה מוצלחת לארוחה מבטיחה. אפרת, חברתי, התחכמה ממני ולקחה את מנת הפטה פקאן, מנה יצירתית ומקורית במיוחד של ממרח אגוזי פקאן נימוח ועדין המוגש לצד טוסטוני לחם קלילים. מנה עשירה בסיבים תזונתיים (אמרנו כבר שהארוחות בסלבדור בריאות?) ומצאנו עצמנו מנחשות מהם מרכיבי הפטה במטרה להכין את זה גם בבית.

במנות העיקריות הופתענו לא פחות. מבין המבחר הלא מבוטל החלטתי לדגום דווקא את מנת ההמבורגר הצמחוני-טבעוני. לשולחן הוגשו שני המבורגרים קטנים ועסיסיים שהוכנו מפטריות שמפניון ופורטבלו וטעמם בשרני לא פחות מהדבר האמיתי אליו הורגלנו. גם כאן משפחת סלבדור דאגה לבחור עבורנו את המרכיבים הטובים ביותר כשלצד ההמבורגרים הוגש "צ'יפס" ירקות שורש של תפוחי אדמה, סלק, בטטה וקולורבי אפויים ופריכים. שותפתי לארוחה, בחרה לבחון את תפריט המיוחדים ובחרה מנה של קציצות פראסה עם יוגרט עיזים המונחות על מצע של נבטים. מנה נדיבה של חמש קציצות מכובדות כאשר טעמן של הקציצות היה מושלם - פריכות קלה בביס הראשון ורכות מופלאה המתגלה לה לאיטה בהמשך. אין ספק שרוטב היוגורט משדרג את המנה ומוסיף לה חמיצות מעודנת.

עד שהוגשו העיקריות, לקחנו אתנחתא קלה לבחון מה מוצע בחנות של "סלבדור קפה". נפעמנו לגלות עולם שלם של קטניות אורגניות, מיני דגנים, שייקים ושלל מזונות איכותיים בעלי ערכים תזונתיים חיוביים לגופינו.

כדאי לדעת שבשעות הערב מתקיימות במקום הופעות וכן ערבי מחול ספרדי בשילוב רקדנית פלמנקו. הבטחנו לעצמנו שהרומן עם סלבדור רק בתחילת הדרך ושיש עוד הרבה מנות שהיינו רוצות לטעום.

את הערב סיימנו עם חשק לגלידה כך מצאנו עצמנו חולקות כדור גלידת וניל ותחושה של ערב "תם ולא נשלם". התבלין הסודי לכל האוכל הנפלא כך אומרים בסלבדור זו האהבה, לאוכל, לתזונה בריאה ולאיכות. אין ספק שהאהבה ניכרת גם בפרטים הקטנים ולמטבח הטבעוני יש המון מה להציע ולטבעונים יש המון מה לאכול!

מוזמנים לבוא ולטעום - לאחר שתתאהבו אל תשכחו שאני הכרתי לכם את בית הקפה הזה.