מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות בירושלים

קיץ בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הקיץ בפתח, וזו הזדמנות טובה לבדוק את ההיצע הקולינרי שמחכה לכם בעיר. אז בין סיור ברחובות העיר, ביקור באתרים התיירותיים והגעה לפסטיבלים השונים קבלו המלצה משפרה צח למסעדות שכדאי לכם לשלב אותן בביקור שלכם בעיר

עכשיו, כשאפילו הנשיא שלנו הוא ירושלמי אסלי, זה הזמן להעלות את ירושלים על ראש שמחתנו. מה גם שהקיץ או-טו-טו בפתח, וביקור בעיר הבירה מספק הפוגה מהחום והלחות של איזור המרכז. אם תמהרו אולי תספיקו אפילו לשבוע האחרון של פסטיבל ישראל. וגם אם לא – תמיד יש כאן מה לעשות ואיפה לבקר. בין כל האטרקציות נמליץ על שתיים קולינריות, האחת ותיקה ורבת היסטוריה, והשניה חדשה ועכשווית.

את הפן של ירושלים ההיסטורית מספק ביקור במלון "אמריקן קולוני", שתולדות ירושלים מתחילת המאה הקודמת חקוקות בכל פינה בו – מהחדרים ששימשו במקור את הפאשה מושל ירושלים והמון נשותיו, דרך התקרות המצוירות, הרהיטים המקוריים המשוחזרים וארכיון הצילומים המרשים ועד הגן המטופח, המשלב צמחיית נוי, ירקות מאכל ועשבי תיבול, שמוצאים את דרכם אל המטבח.

ואם כבר מדברים על המטבח, גולת הכותרת שלו היא ללא ספק ארוחת הבוקר, המוגשת בסגנון מזנון חופשי בחצר הפנימית המקסימה, העטורה עצים וירק. למעשה המילה "מזנון" קטנה עליה. מדובר בחגיגה קולינרית עשירה, שבה חוברים להם יחדיו כל מטבחי העולם: גם פיתות על סאג', פלאפל וחומוס מהמטבח הערבי, גם השקשוקה והסלט הישראלי, גם ירקות ופירות טריים, סלטים חיים ומבושלים, פירות מיובשים וגרנולה לשוחרי הבריאות, וגם מבחר יוצא דופן של גבינות גורמה, דגים ובשרים מעושנים לאוהבי החיים הטובים. ועוד לא הזכרנו את אגף המאפים, עם מאפי שמרים מתוקים ומלוחים, עוגות, קאפקייס ופנקייקס. כל הטוב הזה מוצע עכשיו גם לציבור הרחב, ב-120 ש"ח לאדם. מאחר והמקום אינו כשר, זהו אחד המקומות היחידים בירושלים שפתוח בשבת בבוקר.

ומהצד השני – האופציה הכשרה. דוניא, החלבית החדשה במדרחוב של רחוב שלומציון, עם חלל נעים וביתי, עיצוב עתיר פריטי וינטאג' (אל תחמיצו את דלתות השירותים, המעוצבות כתא טלפון לונדוני!) ותפריט בדגש איטלקי אבל לא רק. מבין הראשונות אהבנו במיוחד את הכרובית המטוגנת, בתיבול עדין של כמון ולימון עם זילוף של טחינה גולמית, ואת הפטריות הממולאות – מנה נכבדה של פטריות פורטבלו במילוי של מיקס גבינות ואגוזי מלך, עם מגע מתקתק של רכז רימונים וסילאן.

בעיקריות התבייתנו על שתי מנות פסטה: "הזיטי של כרמלה", על שמה של גיבורת הסופרנוס, עשויה אטריות פנה ברוטב רוזה בתוספת קוביות בטטה וזיתים שחורים, שמגיעה לשולחן מוקרמת ולוהטת. והשניה, כוכבת הארוחה מבחינתנו - ניוקי בטטות ברוטב עשיר של שמנת עם פטריות וערמונים, בתוספת שקדים קלויים ופרמזן. לא היינו מתביישים לבקש עוד מנה כזאת, לולא רצינו להשאיר מקום גם לקינוחים: שכבות של מקפא ברולה וטוויל שקדים, ששיחק על הניגוד בין פריכות הבצק לקרמיות של המקפא, ועוגת גבינה בסגנון ניו-יורק, מתוקה-חמצמצה בדיוק במידה, עם רוטב תותים מעל. בצהריים, כך מספרים לנו, יש כאן עסקיות של מנה ראשונה ועיקרית ב-58 שקלים, ובלילה המקום הופך לבר, עם מבחר מגוון של אלכוהול ונשנושים, עד השעות הקטנות.

באתם עם ילדים? שווה לתת קפיצה לקיבוץ צובה הסמוך. השוקולטיירית גלית אלפרט פתחה כאן לא מכבר אחות קטנה ל"גליתא", חוות השוקולד שהקימה בדגניה ב', והיא מציעה סדנאות מתוקות לכל המשפחה. ריח שוקולד משכר נישא באוויר, והאורחים מוזמנים להכין פרלינים, ופלים מצופים מתוצרת עצמית, שוקולד בטעמים ועוד.

ירושלים, הנה אנחנו באים!