המצוד אחר מסעדה חלבית כשרה למהדרין בתל אביב נמשך, ושירלי רחמים מוצאת את אלתר נתיב, במיקומה החדש ברחוב דובנוב 10 בעיר. מה שמתחיל בפטריות שחומות ומוקרמות בשמנת ופרמזן יכול להיגמר רק בסופגנייה שמחה. בתיאבון!
"אנחנו מסכמים את החוויה כמוצלחת ביותר בתוספת צל"ש על שילוב הכשרות עם האיכות. בדרך החוצה אנחנו גונבים הצצה לגריל המרשים ונשבעים לבוא לבקר אותו שוב..." דניאל לוין מבקר בפאפאגאיו, קניון עזריאלי, תל אביב
שירלי רחמים פותחת את הבוקר בדרך לירושלים במסעדת ברקפסט שבשואבה – מחלף שורש. בסמוך לתחנת הדלק מטפסים על המדרגות הספורות, חוצים את המפתן ומגלים בקתת עץ שאומרת כולה ביתיות חמימה. ויש גם מי שעורך כאן אירועים
שירלי רחמים ובן זוגה מחליטים "לוותר על החיתוך, על הבישול, על הפינוי, על השטיפה ועל הניקיון" ואוכלים ארוחת ערב במסעדת למון גראס הכשרה שבנתניה. כאחד מחמישה עשר סניפים של הרשת, הוא מציע מנות ייחודיות וטעימות
התלונות הרווחות על מסעדות כשרות נעות סביב קינוחים לא הולמים ובשר לא ראוי. אולם נראה שהסברה אינה מתאימה לכל המקרים, ושבכל זאת ישנן כמה מסעדות כשרות טובות. הכנו לכם רשימה – לשימוש עצמי או לאירוח של שומרי המסורת
"אל העיקריות הגענו בקושי, ובכל זאת הרחיקה איילת לכת והזמינה לה את צוואר העוף הממולא בשומן אווז, מעדן למיטבי לכת במטבח היהודי שמבקשים להשיב זיכרונות מבית סבתא..." שירלי רחמים, אוכל יהודי כשר בשטיבלע, ראשון לציון
"אגרול ממולא בשר כבש מתובל, טחינה ורוטב חריף - מעין גרסה אסייתית לסינייה המפורסמת. זוהי מנה מתובלת כהלכה, מלאה עסיס וטעמים..." אמיר נהרי סועד את לבו במסעדת טריאקי שבפתח תקווה – היי-טק עם גוון רומנטי
"עמוסה בסלים ובשקיות כמו שאר האנשים שמסתובבים במטעמי שולחן ערוך, הלכתי לעבר הקופה, בין לבין לוגמת כוס לימונדה קרה שמציעים כאן בחינם, ומתכנת את שנת הצהריים שלי..." שירלי רחמים מעדיפה שינה עמוקה על פני עבודה במטבח
יעל ברקוביץ' מנסה את הרכבת הקלה שהתחילה לפעול בירושלים, ומגיעה לרשלה: מסעדה נינוחה ונעימה שממוקמת בסמטת חבצלת הקטנה שיוצאת מרחוב יפו. בחצר האבן – טאבון שמפיק לחמים, פוקצ'ות, עוגות ועוגיות – מריח כמו אירופה
אי אפשר שלא להתפעל מהמיקום שופע הקסם וההיסטוריה של מסעדת בין הקשתות בירושלים: בסמוך לכותל המערבי. יעקב אלברט מגיע וטועים את המעורב ירושלמי הלא-טיפוסי שעשוי מדגים, כיאה למסעדת אירועים חלבית וכשרה למהדרין
יעקב אלברט מבקר בגריל בר שברחוב הסורג, מול כיכר החתולות הירושלמית. כך נמצאת סטקייה משודרגת במרכז העיר שמציעה שירות נהדר ואווירה רגועה בדרך מהכותל או אליו. חוץ מזה, השיפודים והסלטים עושים עבודה מצוינת
"נכון, היא לא אנינת טעם כמוני (ובטח ישנם שיגידו שהיא לא סתם מפונקת כמוני), אבל בכל מה שנוגע למטבח האיטלקי-חלבי, היא יודעת על מה היא מדברת..." אחותו הצעירה של יונתן שטרנברג בוחנת את המטבח של לטוצ'יני, ירושלים
"היחס אישי, בעיקר לאור העובדה שהרבה מהלקוחות קבועים. המנות גדולות ונדיבות, וברמת האיכות - מוצרי הגלם במטבח הם איכותיים, הדגים מגיעים משוק מחנה יהודה, וכל המאפים נאפים במקום..." יעקב אלברט, נינה'ס קייטרינג
לינור דגן יוצאת לחופשה באילת. בין הבריכה עמוסת הילדים ורובי המים למשפחות עשירות הילדים ליד בופה ארוחת הבוקר, היא יוצאת לאכול במסעדת יושידה היפנית שבעיר – כאן האווירה רומנטית ונעימה והמנות מקוריות ומיוחדות
"סלט נהדר של חצילים על האש, טחינה, לבנה בשמן זית, סלט פלפלים אדומים עם עשבי תיבול, זיתים ירוקים בכבישה ביתית (נורית אכלה את כולם לפני שהספקתי לטעום), קוטג', קוביות גבינה צפתית..." יעל ברקוביץ', פרש, ירושלים
"פיסות דקיקות של דג מוסר תובלו בחמאת לימון חמימה וארומתית, איולי בתוצרת בית ולבבות ארטישוק צלויים. הניגוד בין הטעמים כמו גם הבדלי החום הדגישו את איכות הרכיבים..."יונתן שטרנברג, ארוחה במסעדת מונטיפיורי, ירושלים
יעקב אלברט אוכל ארוחת בוקר בסניף החדש של ויליג' גרין – ויליג' גרין המושבה שברחוב רחל אמנו במושבה הגרמנית. התפישה המרכזית שמנחה את שני הסניפים היא שאת מה שניתן להכין עצמאית, כך יכינו. ואם אפשר – אז אורגני
"לפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי..." יעל ברקוביץ' מגלה את פיצלה רסט ליד הפיצרייה בירושלים
"מילת המפתח של בק היא לארג'יות: בעבור 35 ₪ מקבלים ארוחה גדולה המורכבת ממרק היום, מנה בשרית, תוספות חמות וצלחת סלטים קטנה נוספת... היתרון הוא שהאוכל מבושל טרי במקום..." יעל ברקוביץ', שעת צהריים, בק הירושלמית
"מכל המקומות המרתקים בעיר, התפאורה של קפה יפו, הלוא היא שוק הפשפשים, היא מהמושכות ביותר..." קצת לפני ההופעה, מעבירה אורית איציק ערב שקט ונעים בקפה יפו שביפו, כמובן – ממליצה בחום על סלט הפרמיירה הצבעוני
יעקב אלברט מבקר במסעדת טרסה שבירושלים ומוצא מקום מושלם לערוך בו אירועים, אל מול נוף חומות העיר העתיקה שמעליהן מתנוסס מגדל דוד. וזה עוד לפני שהוא ניסה את מנות הדגים הטריות והמגוונות וטעם את הקינוחים המתוקים
"הבעיה מתחילה באותם ימים שבהם כבר אין חמץ בבית, הכלים כבר מוכשרים, אבל ליל הסדר עדיין לא כאן. מה נאכל?..." אמיר נהרי מוצא פיתרון לשבת הגדול שלפני פסח. קונה (הרבה מאד) אוכל מוכן במסעדה היהודית שבבני ברק
שירלי רחמים מסתובבת בשוק מחנה יהודה הירושלמי ומגלה בו עוד פינות חמד קסומות. אחת מהן, כשתי דקות מרחוב אגריפס, היא הביסטרו החלבית הכשרה – היה היה. היה היה כאן קפה-מספרה, אבל באמנות כמו באמנות, זה רק חומר גלם
אמיר נהרי מוצא מענה לתפילותיו: סושי כשר במרכז תל אביב. סניף למון גראס שבאבן גבירול אמנם קיים כאן כבר למעלה מעשר שנים, אך לאחרונה התחלפו בעליו ותעודת כשרות נתלתה על אחד מכתליו. והסושי? והתאילנדי? מעולה
"זו הייתה מנה ים תיכונית נהדרת שאני מתאר לעצמי שכל רוכב אופניים לאחר עלייה תלולה ישמח להחזיר אנרגיה באכילתה..." יובל בלנקובסקי מכיר את קאדנס בר קפה, שילוב ייחודי של מרכז אופניים ובית קפה-מסעדה במבשרת ציון