Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת למון גראס נתניה

למון גראס נתניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים ובן זוגה מחליטים "לוותר על החיתוך, על הבישול, על הפינוי, על השטיפה ועל הניקיון" ואוכלים ארוחת ערב במסעדת למון גראס הכשרה שבנתניה. כאחד מחמישה עשר סניפים של הרשת, הוא מציע מנות ייחודיות וטעימות

בערב סתווי באחד מימות השבוע בחרנו לוותר על החיתוך, על הבישול, על הפינוי, על השטיפה ועל הניקיון. זו לא הייתה הפעם הראשונה שהגענו למסעדת למון גראס האסייתית, בכל זאת הרשת מונה כחמישה עשר סניפים, וכבר יצא לנו להיות לפחות בחצי מהם, רק שהפעם החלטנו לנסות את הסניף החדש והכשר בנתניה, שנפתח מחדש לפני כשלושה חודשים.

המוסיקה נעימה, העיצוב סולידי ומזמין והאווירה רגועה. למזלנו, אף על פי שלא הזמנו מקום, הצלחנו להתיישב באחת הפינות הטובות יותר במסעדה, על אחת הספות כמובן.

את התפריט של למון גראס אנחנו כבר מכירים ולכן לפחות בחלק מהמנות הבחירה הייתה קלה ופשוטה. לראשונה הזמנו סלט פפאיה, שלא כשמו מכיל דווקא המון גפרורי גזר, כוסברה ובוטנים ומוגש במרינדת חומץ אורז ודבש מתקתקה פיקנטית, מה שיוצר מנת פתיחה קלילה ומעוררת.

בהשפעת הגשם שנצפה לפתע מחוץ למסעדה, הזמנו שני מרקים לליווי סלט הפפאיה. האחד לחובבי קוקוס שכמותי - מרק שכולו קוקוס עם עוף, פטריות, למון גראס ועגבניית שרי, שפה ושם מתגנבת וצובעת חלקים באדום. לצד המרק הוגשה מנת אורז לבן. טעם הקוקוס דומיננטי, המנה נדיבה והמרק משביע. בן זוגי לקח קדירת "סופקיאו" – קערה ענקית של מרק עם אטריות אורז, וואנטון עוף, חסה, נבטים, סלרי ובצל ירוק. גם זו עשירה לא פחות, מלאת טעמי בצל, מנת פתיחה קלאסית.

במנות העיקריות ההתלבטות הייתה מעט יותר קשה. התפריט של למון גראס מציע מבחר מנות נודלס בטעמים, מנות אורז, מנות יקיטורי, סושי איכותי ועוד. המבצע המטורף של רול סושי ב-18 ₪ וגם מראה הסושי המשובח בשולחן לצדנו כמעט הכריע, אך בסופו של דבר החלטנו בכל זאת להתנסות במשהו חדש. בן הזוג שאוהב את האוכל שלו הכי חריף שאפשר הזמין נודלס סצ'ואן – מנה מכובדת שכללה נודלס, כמובן, עם עוף, פטריות ובצל ירוק. היא מומלצת לאוהבי החריף, גם אם ניתן בקלות לשלוט במידת הפיקנטיות. הבחירה שלי, שהייתה מוצלחת בעיניי אפילו יותר, הייתה מנה של אנטרקוט קפאו – פיסות אנטרקוט בשרניות ועסיסיות עם פלפל, שום ועלי נענע המוגשות לצד אורז מאודה. שילוב הפיקנטיות של הפלפלים, השום והנענע היה משובח, ולמרות הגודל שלה היא הלכה ונעלמה.

סיימנו לאכול, בבטן לא נותר מקום לגרגר, אבל אז הגיעה מלצרית נושאת מגש קינוחים. לא הצלחנו לסרב, ובחרנו פאי תפוחים חמים ופריך שהוגש עם גלידת וניל וקצפת.

כך הסתיימה עוד ארוחה מוצלחת בלמון גראס הכשרה בנתניה בעזרת שירות אדיב ומגוון מנות נדיבות בטעמים עשירים. והבונוס - את הפינוי, השטיפה והניקיון הם עשו בשבילנו.